En trasig klo i en blodig tass

Tänk om folk kunde hålla koll på sina djur! Då skulle broder Artemis slippa ligga med en trasig klo i en blodig baktass.

Och jag skulle slippa ligga och hålla koll under grinden, och mellan spjälorna i staketet, med en stekhet lillebror Febus ylande av ilska i bakhasorna.

För en trasig klo och en blödande baktass var precis det broder Artemis fick när han försökte fly undan en liten nog så ettrig hund i går förmiddag. Hunden var utan tillsyn och kom rusande så fort den fick syn på Artemis och matte ute på allmänningen.

Därför måste jag nu ligga och hålla koll. För Artemis som är världens snällaste, och alltid lite försiktig av sig, blev förstås alldeles vettskrämd. Han gick  i sele med matte, och satt därför fast, när den lösa hunden kom emot honom.

Två utfall mot Artemis hann hunden med innan matte  lyckades få i väg den och göra ägarens uppmärksam på att den sprang lös. Men då var det redan för sent, då Artemis trampat illa och fastnat med baktassen.

Promenaden, som var dagens höjdpunkt för honom, slutade med att han chockad och matte upprörd tvingades smyga sig hem. Hela eftermiddagen låg han sedan inne i favoritfåtöljen med tassen i vädret.

Hundägarens försäkran att hunden gillar katter, tycker jag visar hur dåligt ställt det är. För den katt eller hund som går i koppel, och blir påhoppad av en lös hund, blir självklart rädd! Det borde varenda hundägare begripa, eller…

Vi bröder är stolta över att få springa fritt på vår egen gård och gå ut på allmänningen i sele för att inte vara till besvär. Alla tycker ju inte om katter, och jag har hört sägas att det är just därför våra grannar tycker om oss.

Men för visa hundar verkar ägarna tycka det är fritt fram att bete sig hur som helst. För annars skulle inte den här hunden kunna vara ute och springa lös alldeles utanför grinden och staketet gång på gång.

Faktiskt är det bara ett par dagar sedan samma hund lade öronen bakåt, morrade och ställde matte ensam ute på allmänningen. Även då tvingades hon ryta så hårt att ägaren hörde det och kom ut och hämtade den.

Så nu känns det lite otryggt att gå utanför grinden över huvud taget. Vi får väl hålla oss hemma någon dag och hoppas Artemis blir bra i tassen, som han måste haft oturen att fastna med på något vis när han försökte fly undan hunden.

Just nu ligger han under ett lakan bakom matte i soffan och blir ompysslad som den prins han är. Det ser så mysigt ut när jag ser dem, att jag nästan önskar att jag också hade ont i tassen.

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

22 svar på ”En trasig klo i en blodig tass”

 1. Stackars Artemis och FY för lösspringande hundar! Att deras mattar och hussar aldrig lär sig att hålla sina hundar kopplade så att det inte händer olyckor!!
  Hoppas Artemis blir bra i tassen men det blir han nog så mycket som han blir ompysslad!!

  Vi skickar STORA tillfriskningskramar och hoppas det går bra!
  från Felix och Felicia

 2. Hej Felix och Felicia! Tack för tillfriskningskramarna, som jag vidarebefordrat till Artemis. Han har utegångsförbud och ligger och vilar i hopp om att matte lyckats göra rent det skadade området. Vi håller alla tassarna här hemma, och hälsa er matte så gott från oss!
  Tassekram Triton

 3. Ojoj! Vilken skräckupplevelse.Hoppas du blir bra i tassen fort så du kan busa som vanligt.Kram på dej

 4. Här har det varit dramatik, stackars Artemis, han får krya på sig, gör han säkert med mattes omsorg och ni bröder. Konstigt att folk inte kan hålla reda på sina hundar längre.

 5. Hej Artemis. Stackars dig ! Du kan komma hit till oss, så får du träffa världens goaste lilla hund. Hon heter Pippistrella, men kallas bara Pippi. Hon är här hos Majsan en vecka nu. Jag har aldrig hört henne morra, skäller nästan aldrig och tolererar katter. Hoppas att du blir bra snart i tassen. Annars blir det ingen tassekram från dig ?? Eller till kram använder du väl bara framtassarna ?? Hälsningar från Majsan och Pippi.

 6. Hej Vivianne! Tack för din rara hälsning. Den tröstar Artemis och hjälper säkert tassen att bli bra.
  Tassekram Triton

 7. Hej matte Gudrun! Tack för krya-på-dig hälsningen till Artemis. Han behöver lite uppmuntran just nu. Ha det så gott med dina skyddslingar.
  Tassekram Triton

 8. Hej Majsan och Pippi! Tack för ebjudandet, men vi måste nog ha Artemis kvar hemma hos oss. Och visst är de allra flesta hundar snälla! Vi har flera stora hundkompisar som brukar hälsa på och det är jätteroligt. Men inte när hundar springer lösa och deras hussar och mattar har noll koll. Härligt att ni två funnit varandra, och ha nu en riktigt fin vecka tillsammans.
  Tassekram Triton

 9. Hej Triton!
  Stackars lilla goa Artemis! Mycket dåligt omdöme att låta hundarna springa fritt utan att ha koll på vad dom har för sej. Det är ju inte hundens fel om det händer något, utan ägarens. Det är inte roligt varken för människor eller djur när en lös hund kommer springande. Nu får vi hoppas att Artemis inte blev så rädd utan han törs gå på promenad med matte och husse.
  Pyssla nu om Artemis och var rädda om er!

 10. Varma krya-på-dig-hälsningar till Artemis, hoppas han repar sig fort.
  Hälsningar till er alla från Sissi, Sotis med matte

 11. Men usch då …dumma matte till hunden som inte har koll!
  Hoppas att denna vandetta löser sig och framförallt att tassen läker o modet likaså…tassekryapådigkramisar från Tizzy med familj!

 12. Hej Gudrun! Tack goa du. Jag har vidarebefordrat din hälsning till Artemis. Och som sagt det är aldrig hundarnas fel utan ägarna som är nonchalanta.
  Tassekram Triton

 13. Hej Sissi, Sotis och matte Inga-Britt! Tack rara ni för de varma krya-på-dig-hälsningarna till Artemis. Det känns skönt att veta att ni är så många som tänker på honom.
  Tassekram Triton

 14. Hej Tizzy med familj!
  Tack goa ni för hälsningen till Artemis, som vi hoppas repar sig och inte minst får modet tillbaka. Han är ju alltid lite försiktig av sig, så det är bara att hålla tassar och tummar att han snart vågar och vill gå ut på promenad igen.
  Tssekram Triton

 15. Nej, nu jädrar i min lilla låda blir jag arger, det vet väl varenda hundägare att vi hundar inte får vara lösa den här årstiden, bara för att alla djurungar ska få vara ifred för oss. Sen får man inte ha hunden lös utan uppsikt, på andra tider heller, skillnad på jakthundar förstås men de jagar väl inte i centrala Falun heller! Matten blir oxå arger när det kommer hundar springandes till synes utan ägare, för det är så lätt gjort att det händer en olycka, hunden kan faktiskt bli påkörd eller skrämma livet av någon tvåbening eller fyrbening. Nej, ni hundägare måste skärpa er, sluta upp med att hundar lösa i tid och otid och peciellt inne i samhällen och städer.

  Hoppas att Artemis frisknar till igen och inte blir rädder för att gå ut på allmänningen, matten får välan ta med sig något ut som hon kan kasta på jycken om den kommer fram och bråkar nån mera gång. Matten hälsar att det går bra med en kasse med några tomma drickaburkar, för de skramlar så gott, hihi.

  Russelpussar i mängd till stackars Artemis och till er andra med för den delen.

 16. Hej Felix! Tack goa rara du. Jag har givit Artemis jättemånga russelpussar från dig. Tassen med den trasiga klon ser ut att bli bättre, men i dag ska han för säkerhets skull kollas upp på sjukhuset. Hoppas alla läser det du skrivit, för det är så bra att jag inte kunde ha skrivit det bättre själv!
  Tassekram Triton

 17. Stackars lilla Lillebror.Hur kan någon göra så hät mot dig, Hoppas hundens matte tänker till, Kram från Toxie med familj.

 18. Hej Toxie med familj! Tack rara ni för omtanken om broder Artemis. Tänk att en trasig klo kan göra så ont. Jag har hälsat och kramat honom från er alla tre
  Tassekram Triton

 19. Oj oj oj. Vad rädd jag blev först när jag såg bilden, innan jag läst färdigt. Bilden där Triton ligger vid planket. Det är ju rött som blod! Fast det är färg. Det förstod jag sedan. Det är dessutom Triton som ligger där, inte Artemis.
  Men otäckt var det ju innan allt klarnade. Men otäckt är ju det med Artemis tass. Verkligen otäckt nog. Och orättvist! Att matte Pia har kattpojkarna i sele,av omtanke och hundar får gå lösa och skrämmas. Usch och fy. Människor tycks inte alltid tänka på att djur inte är som vi människor! Vi säger: ja men den är ju så snäll, så snäll. Vi kan inte veta allt vad våra djur tänker. De har helt andra instinkter än vi.Vi tror oss känna dem och veta. Det går ju inte till så. Hunden gjorde inte något med vilje. Det är helt andra saker som styr dem. Vi tror oss veta så mycket. Det kommer inifrån oss. Djuren kan bara tala med kroppen. Det är vår skyldighet att ta hand om dem

 20. Oj oj oj. Vad rädd jag blev först när jag såg bilden, innan jag läst färdigt. Bilden där Triton ligger vid planket. Det är ju rött som blod! Fast det är färg. Det förstod jag sedan. Det är dessutom Triton som ligger där, inte Artemis.
  Men otäckt var det ju innan allt klarnade. Men otäckt är ju det med Artemis tass. Verkligen otäckt nog. Och orättvist! Att matte Pia har kattpojkarna i sele,av omtanke och hundar får gå lösa och skrämmas. Usch och fy. Människor tycks inte alltid tänka på att djur inte är som vi människor! Vi säger: ja men den är ju så snäll, så snäll. Vi kan inte veta allt vad våra djur tänker. De har helt andra instinkter än vi.Vi tror oss känna dem och veta. Det går ju inte till så. Hunden gjorde inte något med vilje. Det är helt andra saker som styr dem. Vi tror oss veta så mycket. Det kommer inifrån oss. Djuren kan bara tala med kroppen. Det är vår skyldighet att ta hand om dem.
  Alla ska må bra utan att behöva vara rädda. Det finns ju människor som varken gillar katter eller hundar. Men vi måste kunna umgås.
  Jaha du Triton. När jag nu själv läser detta så inser jag nog att det mer är riktat till: Damen med hunden; på allmänningen.
  Alla tankar går till kattpojkarna nu i vart fall. Mest till Artemis. När man har ont eller är sjuk ska man få extra mycket kärlek.
  Många pussar och tassekramar
  från Veronika Emma Katt hälsar

 21. Hej Veronika! Du har så rätt i att djurägare ska ta hand om och ta ansvar för sina djur. Då slipper det hända onödiga olyckor.
  Tassekram Triton

 22. Hej igen Veronika! Självklart var det inte hundens fel att den hoppade på Artemis. Den var ju lös och kunde inte låta bli.
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *