Vart är det på väg med mig?

Tror bestämt att jag håller på att bli gammal och dagvill! Lovade häromsistens att knappa ner några rader på arbetsmaskinen söndag eller måndag, men upptäcker till min fasa att det hunnit bli tisdag.

Vart är det på väg med mig och vart tar tiden vägen? Det är frågetecken jag nu får ta itu med att försöka räta ut. Är det månne så att någon mer känner igen sig och är lika undrande som jag?

Tänk att det redan gått en vecka, och mer därtill, sedan vi firade min alldeles egen dag här hemma i trädgården. En stilla vecka med tidiga morgonlunkar, värmerekord på dagarna och lite nattlig jakt.

Får erkänna att värmen tagit på och att jag varit lite utslagen. Legat och svalkat mig i skuggan och lekt med ”gosepigan” vi fick under helgfirandet. Den är så mjuk, och har så härliga elastiska spröt att dra i, så den har jag behållit för mig själv.

Men tro för den skull inte att bröderna blivit utan. De tycks knappast ha känt av värmen utan busat för fullt i den nya spännande tunneln och gosat med de förföriska strumporna med kattmynta vi fick i present.

Tunneln kom som en skänk från ovan, då husse och matte nyss skjutsat den gamla utnötta vi haft i flera år till tippen. Den nya svart/vita prasslar dessutom så härligt och är lika perfekt att leka i som att sova i mellan varven.

Strumporna med kattmynta blev direkt lillebror Febus favoriter. Vi fick var sin men han lade snabbt beslag på alla tre och använder dem både att gosa med och för att avreagera sig.

Han kan ligga hur länge som helst och bara krama strumpan med framtassarna och sparka den med baktassarna.  Att solen skiner och det är 27 grader varmt spelar inte honom den minsta roll. Han håller igång i alla väder!

Fast just nu har både broder Artemis och lillebror Febus  tassat in och gömt sig i uthuset. Jag tror de känner som jag att det är åska i luften och snart kommer att smälla.

Därför slutar jag nu, slår av arbetsmaskinen, drar ur kontakten och kryper till kojs jag med. Råder er att göra detsamma och att vara rädda om er. Åskan är inte att leka med!

Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 

 

 

10 svar på ”Vart är det på väg med mig?”

 1. Hej på er.
  Har matte berättat vad vi har i trädgården ? Ett brunt djur som kommer på kvällen och äter kattmat !!! Det är inte min mat förstås. Jag får bantningsmat, för jag är lite rund. Matte har köpt annan torrmat som hon blöter upp, och lägger ut varje kväll. Jag gick till djuret en kväll och nosade på honom. Det brydde han sig inte om. Han fortsatte att äta. Då gick jag därifrån. Har ni ett sånt djur i eran trädgård ? Mjau från Majsan i Falköping.

 2. Hej Majsan! Jodå, din matte har berättat om det lilla bruna djuret som kommer och äter om kvällen. Vi har också haft ett sådant, som vi kallat ”Kotte”, många veckor i sommar. Nu har våran ”Kotte” dragit ut på äventyr, men vi hoppas han ska komma tillbaka. Annars får vi vänta till nästa vår. Hälsa din matte Anna-Greta så gott!
  Tassekram Triton

 3. Hej Triton! Vilken underbar dag du och dina brorsor har haft som det syns som. Och som vanligt, dessa underbara! bilder som din matte? alltid tar som vi får se och blir lyckliga av. Presenter, tårta och mycket mycket kärlek som naturligtvis är det bästa. Det är rena rama Finduskalaset. Du vet katten Findus som bor ihop med en gubbe som är liksom lite ”eljest” som en del säger. Särskilt Gubbens granne Gustavsson. Han är lite eljest själv vill jag säga. Går ut med bössan och så. Istället för att titta efter svamp, som är mycket roligare. Och lingon, blåbär, hallon. Ja, ja, vi är väl alla lite eljest, min matte och jag också. Det är faktiskt rätt skönt, att våga vara ”sig själv”. Sova mitt på dan och inte alltid ha så bestämda mattider. Ha lite gympa med fjärilarna fast det ser konstigt ut i andras ögon.Min matte och jag är faktiskt lite lika där. Hon pratar ofta med mej, så vi vet att vi tycker rätt lika. Hon läser också för mej, min matte och visar bilderna. Bäst tycker jag om Findus.
  Han och gubben gör mycket tillsammans. Fiskar! Lagar pannkakstårta och mycket mer. Läser er matte eller gubbe för er Triton?
  Det här har min matte skrivit. Jag låg på skrivbordet och sov med ena ögat och kikade med det andra.
  Tasse,tassekram på er alla tre pojkar! Från Emma och Veronika

 4. Hej Emma och Veronika! Jag nog var min dag en dag att minnas alltid, och jag är nog lite malllig över att få ha en alldeles egen Tritondag för mina vänner. Bröderna är ju också med hela tiden, men dagen har fått namn efter mig eftersom jag är äldstebroder och kom först. Ska sanningen fram är vi är nog lite ”eljest” hela familjen, och vi trivs med det för varför ska alla vara lika! Pettson och Findus tillhör tv-favoriterna som vi katter tittar på tillsammans med husse och matte.
  Tassekram Triton

 5. Hej igen. Min matte håller nog också på att bli gammal och glömsk, som inte kom ihåg att hon berättat om ”kotten”. Hon kanske glömmer att hon gett mig något extra gott, och ger mig igen efter en liten stund ??????Gör hon så, så ska jag inte klaga. Hej igen från Majsan. P.S Jag älskar min matte i alla fall.!

 6. Hej Mia! Dina strumpor, som nu är våra, är perfekta både att gosa med och avreagera sig på när man är på det humöret. Jätteroligt att ni kom och lille Fabian var ju väldigt fridsam i år. Blir säkert betydligt värre nästa år. Längtar redan efter att bli jagad av honom!
  Tassekram Triton

 7. Hej igen Majsan! Glömmer gör husse och matte här hemma också, och säkert alla andra hussar och mattar med förresten. Så fortsätt du älska din matte, som jag är säker på att är det bästa som hänt dig!
  Tassekram Triton

 8. Ja, du är inte ensam om att tappa dagar, jag har ju inte vart ut och läst hos dig förrän idag, vete sjuttsingen vart dagarna tar vägen, men här har Åskar varit på besök nästan dagligen och då rycker matten ur allt som sitter i, fonen, datore, tv, radio, ja allt som hon bara kan dra ur. För här mullrar Åskar på som bara den, det smäller så fönsterrutorna skramlar, fast idag så har den gått nedanför oss än så länge i alla fall.

  Sicka kuliga grejer ni fått, så spännande att få en massa grejer när det kommer folk på besök. Jag brukar få godis när det kommer nån hit men när hussen eller matten varit och shoppat, ja då blir det leksaker med, hihi.

  Ni får ha det så kuligt med era nya grejer och håll er inne när Åskar seglar runt, hihi.

  Russelpussar.

 9. Hej Felix! Det må vara dig förlåtet att du missat mig, för jag har själv kommit snett i tideräkningen. Men nu ska jag försöka återgå till söndag som är min dag!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *