En dag att minnas…

Tänk att lilla jag har så många jätterara bloggvänner. Jag saknar nästan ord och är fortfarande både rörd och upphiad efter söndagens firande av Tritondagen med liten Öppen Trädgård här hemma på Elsborg.

Ända från Lindesberg, Kopparberg, Ludvika, Hedemora, Stora Skedvi, Borlänge och Falun förstås strömmade stora och små  till för att fira min alldeles egen Tritondag! I år för tredje gången och på väg  att bli tradition.

En härlig söndag, som drog ut på tiden och inte slutade förrän sent på kvällen. Och som dagen därpå  fortsatte med lite eftermiddagsfika för grannarna. Därför är jag lite sen med bloggen, men bättre sent…

Jättespännande att träffa och fika med så många nya och gamla vänner samtidigt. Jag försökte hälsa välkommen så länge jag kunde hålla räkningen, och försökte sedan tassa runt och vara trevlig.

Broder Artemis hjälpte mig att hålla koll och signalera, när det var något jag behövde veta. Och lillebror Febus såg förstås till fixa det där lilla extra för att öka spänningen att hålla stämningen på topp.

Han såg nämligen en katt utanför staketet och tog chansen att blixtsnabbt smita ut och jaga iväg den när grinden öppnades. Alla trodde ”kattastrofen” var ett faktum, men så farligt var det inte.

Fast väl ute på allmänningen blev ”Febbe” så upphiad att husse och matte fick springa runt en lång stund och busa honom trött innan han sprang in genom grinden igen. Och alla kunde dra en lättnadens suck!

Ett nog så uppfriskande inslag i firandet, som sedan fortsatte med lillebror som clown och charmig underhållare. En uppgift han skötte med den äran, så att jag kunde dra mig tillbaka en stund och koppla av i buren.

Jättemycket tack alla ni som kom! Jag hoppas bilderna talar sitt tydliga språk och berättar lite om hur trevligt vi hade. Och timmarna bara flög iväg i samma härliga sommarväder som alltid den här sista söndagen i juli.

En ljus dag att minnas och glädjas åt när höstmörkret lägger sig.  Själv kommer jag förstås tillbaka med mer om den och den fortsatta veckan i bloggen som vanligt på söndag eller måndag!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

 

14 svar på ”En dag att minnas…”

 1. Hej Triton! Tack så hemskt mycket för senast. Vilken underbar eftermiddag vi hade tillsammans. Jag längtar redan till nästa år men innan dess kommer jag och hälsar på er.
  Många kramar från Lotta

 2. Hej svejs…tack för senast det var lika trevligt som alltid o klockan tickade på så vi blev kvar på övertid.
  Hoppas att allt går bra med hittekatten o att Febus inte ränner iväg!
  Så än en gång tassekramar till er alla från oss i Hedemora …..Maggie,Tommy o jag Tizzy som fick nöja mig med doften av Febus på Mattes klänning…det doftade nåt speciellt så jag hängde på matte en lång stund!

 3. Hej Lotta! Tack själv, jag tror jag längtar jag med. Men jag litar på att du snart kommer och hälsar på oss!
  Tassekram Triton

 4. Hej svejs Maggie, Tommy och Tizzy! Tack själva och hoppas vi snart ses igen. Du Tizzy skulle kanske komma och hälsa på lillebror Febus på riktigt och lära dig lite av hans bus. För visst gillade du lukten av honom på mattes klänning!
  Tassekram Triton

 5. Hejsan Triton!
  Tack för en skön och trevlig eftermiddag i din vackra trädgård, lika mysig som tidigare år! Nervöst värre blev det när Febus smet ut genom porten men som tur var slutade det lyckligt. Ni var väl rejält trötta när alla gäster gått kan jag tro, hoppas ni har vilat ut nu. Ha det nu så gott och hälsa småbröderna, matte och husse.
  Kram från Inger,Llyr och Sputnik

 6. Hej Inger! Tack själv för att jag får låna dig en eftermiddag från Llyr och Sputnik. För mig är det den största dagen på hela året, och jag hoppas förstås på en fortsättning nästa år.
  Tassekram Triton

 7. Oj vilka fina bilder och vilken smarrig tårta!! Och tur med vädret hade ni också!
  Vilken tur att ”rymmaren” Febbe kunde infångas så att det inte hände något!
  Det verkar vara full fart i er trädgård!! 🙂

  Kramar från Felix & Felicia

 8. Hej Felix och Felicia! Visst var tårtan smarrig. Artemis och Febus hade likadana tårtor de med. Önskar jag kunnat skicka var sin bit till er. Det lovar jag göra om er matte kommer nästa år!
  Tassekram Triton

 9. Vi kunde som vanligt inte komma, för den här gången drog hussen iväg på hojen, för att hjälpa min människobror att flytta. Ja, ja matten och jag har i alla fall haft det mysigt men mysigast har nog du och dina brorsor haft, i alla fall vad jag kan se av bilderna. Det är ju jätteskojsigt att få främmande, det är nåt som jag gillar helskarpt, för då finns det alltid någon som har lust för lite bus, alltid ett ledigt knä att placera rumpan i osv.

  Ni får ha det så bra du, dina brorsor och så dina tvåbeningar förstås, hoppsar att ni får massor med fint väder och slipper mullret.

  Russelpussar.

 10. Hej Triton med busbröder:) det var roligt att få komma och hälsa på er.
  Vilket härligt ställe ni bor på , och underbara husse och matte som bjöd på alla godsaker i fina trädgården. Tack för att vi fick komma och hälsa på er , vi kommer gärna nästa år också , kanske tidigare ?
  Hoppas resten av sommaren blir skön med sol och värme .
  Hälsningar från Ludvika

 11. Hej Felix! Vi ger inte upp, vi måste bara få träffa varandra. ”Skäll” på matten så hon förstår att nästa gång ni är till Falun vill du hit och hälsa på mig. Vi katter kan ju klättra upp på taket om det skulle gå för hett till. Fast jag gillar de flesta hundar och sätter till och med leonbergerkompisen Loke på plats.
  Tassekram Triton

 12. Hej Ludvikavänner! Det var så roligt att träffa er för första gången. Ni är så välkomna nästa år, men vi hoppas förstås att ni tittar in när ni har vägarna förbi innan dess.
  Tassekram Triton

 13. Tänk att det snart gått en vecka sen vi var hos er och hälsa på fattar inte var tiden tar vägen.Och vad ni busungar blir stora.Triton du var ju inge blyg alls och inte lillebror heller och den andra snyggingen som satt i fönstret ovanför taket och fundera vad det var för liv på gården med så mycket gäster jag förstår att han inte villa visa sig så mycket.Tack för en underbar dag och hälsa matte och husse.Min Lisa har fått kylt ner sig lite med vatten i tvättstället i dag och hon gör inge motstånd alls tror hon tycker det är skönt för hon blir som ung på nytt och inga protester och säger jag skall vi blöta dig lite följer hon med så snällt in på toa.Tack än en gång och kram på er.Gudrun med sambon Lisa

 14. Hej Gudrun! Tack själv för att du kom till mig på min stora dag. Husse sa precis som du i morse. Tänk att det gått en hel vecka sedan Tritondagen. Svalka sig i tvättstället låter bra. Kanske värt att testa i dag. Hälsa Lisa så gott!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *