Bara en vecka kvar…

Ju mindre desto bättre, och ju trängre desto mer intressant! Så är det om man är katt och har turen att hitta en sådan där tom fyrkantig brun sak.

För den ska vara liten och nästan omöjlig att rymmas i. Då känns det som bäst och blir en spännande utmaning att försöka krypa ner och gömma sig.

Broder Artemis hade precis lyckats med det konststycket häromdagen och låg och myste av stolthet ute på gräsmattan. Men lyckan blev kort, då lillebus Febus fick ögonen på honom.

Han kunde förstås inte hålla tassarna i styr! I nästa stund hoppade han på broder Artemis, som hade svårt att försvara sig nedklämd efter konstens alla regler i den lilla pappkartongen.

Där lekte de hade  hur roligt som helst med den lilla kartongen, som husse burit hem varor i och ställt ut  i fall att någon av oss var på humör. För bara nya kartonger med främmande dofter är riktigt spännande.

Ett tag gick det så hett till i kartongen att jag var glad att jag inte var med. Men sedan blev jag lite nyfiken också och smög dit och testade när lugnet lagt och småbröderna gått in.

Så tänk på det och släng aldrig en nyss hemtagen kartong utan att först låta din katt eller dina katter busa, gosa och sova i den! Och som sagt ju trängre det är desto större utmaning att ta sig ner.

Fighten mellan bröderna slutade med att lådan kantrade och lillebror Febus fick broder Artemis på fall. Men en stund senare hade han åter fått lådan på rätt köl och klämt sig ännu längre ner mot botten.

Skådespelet är bara ett enkelt tips på en billig leksak, innan jag övergår till min alldeles egen lilla öppna trädgård nästa söndag. Det går fortfarande bra att anmäla sig till matte på adress pia.persson@dt.se om du känner för att träffa oss då.

Alltså söndagen den 28 juli mellan klockan 14.00 och 18.00 är ni välkomna på en fika med kattprat och trädgårdssnack. Adressen är som vanligt Sturegatan 48 D och ligger på nedre Elsborg.

Är det något ni undrar över nås matte hela tiden på023-195 35. Jag har haft god tass med vädergudarna båda gångerna förut, så jag hoppas förstås på det den här gången också.

Och vad jag minns så  vi har haft jättetrevligt tillsammans, även om jag till slut tuppat av mitt bland gästerna. Förra året sov jag faktiskt så gott i en av gästernas handvävda strandkorg att jag fick behålla den!

Den hänger med än och används flitigt, även av broder Artemis och lillebror Febus, både som sovplats och gömställe. Den är trång den med, och populär just för det!

Och lite trångt hoppas jag förstås också att det blir här hemma i trädgården nästa söndag!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

15 svar på ”Bara en vecka kvar…”

 1. Ja vi håller fullständigt med; hur trängre kartonger desto roligare! På något vis kommer man alltid ned!! Så matte brukar ställa ut en kartong i taget och se hur små kartonger vi verkligen kan pressa ned oss i!! Och vi lyckas alltid……. 🙂

  Tyvärr kan inte vår matte komma på öppna trädgården nästa söndag men vi
  önskar er och er matte & husse ett stort lycka till och hoppas det blir solsken!

  Kramar från Felix och Felicia

 2. Gode tid!vad söta ni är pojkar. Jag smälter som en mjukglass varje gång jag kommer in på er sida. Hoppas att det någon gång kommer ut en liten eller kanske stor bok med allt du skriver Triton, och mattes eller husses? vackra bilder. Ja kartonger och papperskassar det är mysiga grejer. Mattes förra katt Muffe hade en kartong med lucka, fönster,namnskylt och dörrpingla. Sen flyttade de visst, – det var före min tid. Ska nog jama ihop nåt’ för matte, jag vill också ha en kartong.
  Många tassekramar till er alla tre!
  hälsar Emma/Veronika

 3. Hej Emma! Det är så sant som det är sagt. Ju mindre och trängre desto bättre! Tack för alla era rara kommentarer, och hälsa matte Mikaela att hon är välkommen att hälsa på när det passar henne!
  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 4. Hej Felix och Felicia! Härligt att ni upptäckt det här att ju mindre och trängre desto bättre. Hälsa också er matte att hon är välkommen en annan dag när det passar henne.
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 5. Hej Felix och Felicia! Härligt att höra att ni upptäckt hur trångt det ska vara för att vara spännande med kartonger. Hälsa också er matte att hon är välkommen att hälsa på närhelst det passar henne!
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 6. Hej Emma! Alltid lika trevligt att höra från dig. Det där med boken har matte fått flera önskemål om, så hon funderar allvarligt på det. Och så klart ska du Emma jama till dig en kartong som passar dig!
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 7. Hej på er killar.
  Min matte har ofta trevliga papperskassar, som jag kan krypa ner i. Det prasslar så härligt när man trampar på dem. Så kan jag öppna skåpdörrar, och krypa in och se vad det finns. Fast jag är tjock om magen, så går det bra.Visst är det kul med trånga saker. Något annat kul finns här i trädgården på kvällarna.Det är en igelkott, som matte ger mat. I går kväll nosadfe jag på honom, när han åt. Men det var inte farligt. Han bara fortsatte att äta. Har ni en igelkott i trädgården ??? Mjau från gamla Majsan.

 8. Hej Triton, ni verkar ha full rulle i er trädgård. Vi gillar oxå små kartonger här. Stensture bara älskar dom, jag är mer försiktig jag. Våran matte vet inte om hon kan komma på söndag, därför har hon inte anmält sig. Vi har ju bara balkongen att mysa på, detgår bra det oxå.
  Hoppas du får en trevlig söndag iallafall.
  Tassklapp från Fialotta, Stensture och matte Gudrun

 9. Hej Majsan! Papperskassar är också roliga, och så förstås att krypa in i trånga skåp. Jodå, vi har haft en igelkott hela sommaren, men nu har han varit ute på äventyr några dygn och inte synts till. Vi saknar honom så, och hoppas han kommer tillbaka när han uträttat sina bestyr. Hälsa matte så gott!
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 10. Hej hela familjen! Mysa är väl det man ska göra när det är så här varmt, och det går säkert lika bra på balkongen. Hälsa matte Gudrun att hon är så hjärtligt välkommen om hon kan komma, och hon behöver inte anmäla sig, utan för henne är det bara att dyka upp.
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 11. Tack Triton och familj. Kommer gärna om jag kan.
  Nospuss från Gudrun

 12. Ja, det är enkelt att fånga en katt, ställ bara fram en kartong så är saken löst, hihi. Något värre att fånga en sån som mig, där krävs mer än en kartong jag lovar. Fint väder men ack så kalligt det var i natt, bara en plusgrad när hussen och jag kom upp, inte kuligt alls. Fast när solen lyser blir bättre, så bra att jag föredrar platsen under mattens skrivbord, hihi.

  Hoppsar att ni får grannt väder nästa helg och att du fortfarande har tumme med vädergudarna, jag kommer inte ner det är helt klart. För hussen har annat för sig, sen han köpte hoj, så vet man aldrig vart han tar vägen. Tur att matten är mer den jordnära typen, så jag har någe sällskap hemma.

  Russelpussar.

 13. Mjau på dig Triton!
  Kommer gärna och besöker dig och dina påhittiga bröder på söndag.
  Ser fram emot att få träffa er igen och även er matte och husse som tar hand om er så fint. Förra gången dök många roliga katthistorier upp från de besökande. Jättetrevligt, hoppas att vädergudarna är med oss även i år.
  Keliskram och puss på nosen från Laila

 14. Hej Felix! Hu då bara en plusgrad mitt i sommaren. Men nu utlovas värmerekord de närmaste dagarna. Synd att du inte kan komma, men matten och du är välkomna när det passar er.
  Tassekram Triton

 15. Hej Laila! Du är så välkommen! Vi ser fram emot att träffa dig med! Hoppas solen skiner lika fint som förr om åren!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *