Ett svindlande år för en seg gubbe

Jag är seg i dag! Så där ruggigt seg som man bara blir när en varm solig lördagskväll förbyts mot en kall dyngsur söndagsmorgon.

En morgon när regnet fortsätter hänga i luften, och det är dubbelt så kallt som i går kväll. Då må det vara mig förlåtet att till och med jag är lite trögtänkt.

 

Så värst mycket piggare är knappast broder Artemis heller efter att ha blivit sjöblöt ute på farstukvisttaket i störtregnet tidigare i morse. Men väl inne gav han igen på dricksvattnet i hinken så att hela badrummet flöt.

Tack och lov hittade jag i morse en  slarvigt  hopvikt presenning att gömma mig i. Den skulle egentligen ha skyddat trädgårdsmöblerna i natt,  men blivit liggande hoprullad på bordet.

Den perfekta platsen att i lugn och ro summera  veckan, som bjudit på allt från strålande sol till hällande regn  och en hel onsdags snålblåst.  Men mest har det ändå varit sommar och sol!

Lillebror Febus har klarat ovädren bäst, då han som vanligt trivs med att vistas på hög höjd. Så här busig såg han till slut ut när han i förmiddags tittade ner från taket i uthuset efter att han varit spårlöst försvunnen en lång stund.

Och tänk att det gått ett helt år sedan husse och matte hämtade hem lillebror Febus från Brandalsund. Ett år fyllt av påhittiga äventyr och högtflygande planer från första stund.

Det har vi förstås firat hela veckan! För  vår alldeles egen ”Lill-Febbe” är  världens bästa busfrö och kan konsten att charma alla som kommer i hans väg.

Ingen kan motstå den lilla isbjörnen, när han tittar på en, på sitt alldeles speciella, sätt med sina oskyldiga ljusblå ögon.

Jag har försökt men misslyckats totalt, fast han älskar att jaga in mig när jag är ute och ta min favoritplats på övervåningen när jag vill ha den.

Men som sagt han kan konsten och har balanserat på hög höjd med högtflygande planer från första stund. Det visade han redan första kvällen ute i ”lekhagen”, då han snabbt klättrade över gallret och tog sig ut.

I vintras var det sedan klätterträdet vi fick lägga ner , sedan ”Lill-Febbe” lärt sig använda det som språngbräda upp på staketet på den farliga sidan. Turligt nog lyckades husse rädda trädet åt oss genom att flytta det med klematis och allt en bit längre bort från staketet.

Frampå vårkanten var det sedan den gamla piprankan, som fick stryka på foten sedan lilebror Febus börjat göra hisnande tassenader på den långsträckta väggprydnaden. Det kändes sorgligt att ta ner den, men nöden har ingen lag!

Medan jag legat här har regnet dragit bort och gräset börjat torka upp. Broder Artemis och ”Lill-Febbe” har redan börjat busa och ser ut att åter ha humöret på topp.

Den sistnämnde har redan intagit högsätet i solen och njuter i fulla drag av att vara störst, bäst och vackrast!

Och faktiskt känner också jag att det börjar ljusna inombords och skulle sitta fint med en liten kvällspromenad.

Efter regn kommer solsken både inombords och ute i det fria! Sol ute, sol inne, sol i hjärta och sol i sinne, som det så vackert heter.

Får väl ta och leta på de där koppelhållarna här hemma och hör om det kan gå för sig.

Efter den här titten tillbaka är det dags att se framåt mot min lilla öppna trädgård sista söndagen i juli.

Men vi hörs redan nästa söndag, då jag berättar mer om min alldeles egen lilla fest.

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

 

 

10 svar på ”Ett svindlande år för en seg gubbe”

 1. Hejsan Triton! Ja ni har sannerligen haft ett svindlande och händelserikt år, eran matte och husse kan inte ha tråkigt en endaste sekund! Tänk att det är dags för din trädgårdsfest igen, den ser vi verkligen fram emot, det är så mysigt att få träffa er alla. Vi håller både tassar och tummar för solsken och vackert väder!
  Kram på er från Inger, Llyr och Sputnik

 2. Hej Inger! Härligt, härligt att äntligen få ses igen. Håll tummar och tassar för vädret! Pussa på Lhyr och Sputnik från oss alla!
  Tassekram Triton och hela familjen

 3. Ja du Triton hela familjen verkar ha haft fullt upp det här året som gott. Ni är så fina alla tre kissar och det är eran matte och husse oxå. Spinnande läsning om era äventyr varje söndag.
  Tassklapp från Fialotta,Stensture och matte förstås

 4. Hej Fialotta och Stensture! Tack för alla rara ord. Det har varit ett fartfyllt år, men det är lillebror väl värd bara han nu lugnar ner sig. Hälsa matte att hon är så välkommen på min Tritondag.
  Tassekram Triton

 5. Får välan gratulera lillebror Febus i efterskott då, hoppas att han inte får för sig att rymma någe mera. Det där med trötthet, verkar drabba både två- och fyrbenta men bara solen skiner så tycks allt vara jättebraigt, utom idag förstås för både jag och matten är lite sletna, kom hem från en resa igår kväll. Så jag förstår vad du menar med att det är tillåtet att slappa lite, för man kan ju inte vara på topp jämt heller, hihi. Hoppas att du och dina brorsor får fint väder den häringa veckan och slipper en massa blött, för det har regnat tillräckligt i sommar, det tycker både jag och matten.

  Russelpussar i mängd.

 6. Hipp hipp hurra…på lillebrors födelsedag!
  Tänk att det snart gått ett år sen trädgårdsfesten….helt otroligt!
  Tommy o jag tänkte att vi skulle komma….så då ses vi snart!
  Kramisar till er alla !
  Tizzy har inte tid att skriva idag för hon vaktar en gäst eller flera i trädgården…grävlingar!
  Tyvärr har dom börjat gräva under huset…så vi får se hur det blir med detta?

 7. Hej Felix! Tackar, tackar å lillebror Febus vägnar. Hoppas du och matten också får en solig vecka tills vi hörs igen!
  Tassekram Triton

 8. Hej Maggie! Så roligt att ni planerar att komma på min fest. Jag ser så fram emot att träffa er, och ”din” väska är fortfarande lika skön. Tackar för hurra-hälsningen å lillebror Febus vägnar, och ber dig säga åt Tizzy på skarpen att vara försiktig. Grävlingar är inte att leka med. Var rädda om er hela familjen!
  Tassekram Triton

 9. Hurra – hurra – hurra på lillebror Febus födelsedaaaa!!!!! 🙂 🙂
  Önskar Felix och Felicia

 10. Hej Felix och Felicia! Tack så jättemycket hälsar lillebror Febus, och vi alla önskar er en fortsatt skön sommarvecka!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *