Kraschlandning i blomsterhavet

Jag mullrar som åskan, broder Artemis råmar som en ko och lillebror Febus kvittrar som en livs levande lillpippi! Det låter inte klokt, men det är så det låter när vi blir så där gruvligt upphiade som bara vi sibirier kan bli.

Värst är förstås lillebror Febus, som likt ett kvittrande jehu far runt när sibirfnattet slår till. Då flyger han över buskar och blommor upp på stolar, bord och tak tills han flämtande ramlar ihop på gräsmattan.

För det mesta håller han koll på både kroppen och sina fyra ben, men i går morse landade han mitt i största blomurnan. Kraschen hörde lång väg när de krispiga pensé-stjälkarna bröts under sex kilo lillebror.

I början av leken hängde broder Artemis och till och med jag med efter bästa förmåga. Men långt innan ”Lill-Febbe” landade i blomurnan hade vi hoppat upp och parkerat oss på lilla trädgårdsbordet.

Taburas brukar det visst kallas när allt går åt vi matbordet, och det är väl närmast vad lillebror ställde till med i blomurnan. Och inte hade han heller vett att smita undan utan låg stilla kvar mitt i härligheten när matte kom ut.

Ingen här hemma hade kunnat undgå att höra kraschen, och matte var förstås mest orolig för att han tagit en lillpippi. Det hade han nu inte, men kanske var det en sådan han jagade när han tappade bort sig i luften.

Annars är det inte så mycket som hänt efter midsommar annat än att matte hållit det hon lovat. Det betyder att vi har i fått vara ute med ”Kotte” om nätterna!!!  Men hon har förstås inte kunnat sova utan suttit ute på långbänken, inlindad i morgonrocken, och väntat ut oss.

Själv har jag så smått börjat se framåt och planera för min lilla öppna trädgård sista söndagen i juli. Då hoppas jag vi ses, och känner du för att vara med är du välkommen att anmäla dig till matte redan nu.’

Adressen är pia.persson@dt.se och jag återkommer förstås med inbjudan fler gånger längre fram. Som vanligt bjuder jag och bröderna på fika, och hoppas på en trivsam eftermiddag med mycket kattprat och strålande sol.

Som ni förstår av bilderna är vi lyckliga nog att fortfarande ha vår lille glädjespridare ”Kotte” kvar hos oss. Just nu ligger han och sussar sött i mjuka halmen under trappan, det är han väl värd efter att ha gjort underverk med lillebror Febus.

Han har nämligen numera fullt upp att ta hand om sin ”taggige” vän, och har alldeles tappat intresset för att klättra över staketet. I stället hänger de ihop all ”Kottes” vakna tid på gården!

Och när ”Kotte” inte är hemma springer Febus fram och tillbaka mellan hans två ingångar och väntar på att han ska komma tillbaka. Tänk ändå att det skulle till ett litet urdjur för att få Lillebror Febus på bättre tankar!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

6 svar på ”Kraschlandning i blomsterhavet”

 1. Oh Triton! Äntligen får jag höra från er alla. Vad jag har väntat och tittat efter brev från dej. Älskade kissar! Hm, Emma Katt sover i sängen med ryggen mot mej, hon ser inte vad jag skriver just nu. Men man kan väl älska fler än en? Katter i alla fall. Jag gör det! Visst er det härligt nu med friskt grönt gräs under tassarna, fåglar som småretas med katterna. De (fåglarna) vet nog oftast att de själva vinner. Särskilt sädesärlor, av de små är rätt så självsäkra. Skator är också mycket bra på att skratta och varna för katter. Emma Katt säger att hon vet att matte tycker att hon är som en tonåring: ute på nätterna och sover på dagarna.
  Men vi unnar varann det fria livet. Snart nog blir det sånt där äckligt kallt och vitt som matte aldrig röjer bort så JAG blir nöjd. Vi ska njuta så mycket vi kan nu! Innan jag Emma flyttade hit hade matte en annan katt OCH en Kotte från grannen som hon gav Kattmat! Tänka sej. Men den har flyttat, i alla fall tror jag det. Men det var toppen att höra från er alla tre. Kanske kommer jag förbi på trädgårdsträffen. Det skulle vara så trevligt att få träffa er, Live som man säger i ”kändiskretsar”

  Tassekram till er från Emma Katt och Veronika i Leksand

 2. Hej Emma och matte Veronica! Alltid lika roligt när ni hör av er. En riktigt skön sommar med sol och retsamma pippis öskar jag er. Och du matte är förstås hjärtligt välkommen till min lilla ”Öppen Trädgård” på Elsborg i slutet av juli!
  Tassekram Triton

 3. Den där kraschen hördes ända hit, jag lovar men med korsade klor, hihi. Jag hade i alla fall velat se när Febus försökte fånga något som flög, ja jag försökte ta en fluga härom dagen men jag kraschade ner i mattens stora blomkrukor som står på golvet. Tänk sa matten när ska du lära dig att du inte kan flyga, nja sa jag det får väl bli så småningom, hihi.

  Visst är det mycket som doftar och som lockar så här på sommaren, alla flygfän som jag bara måste inspektera på nära håll men matten har lärt mig att getingar ska jag låta bli men jag har upptäckt att om man stampar på dem först så fixar det sig, hihi.

  Jag måste erkänna att jag är lite avis på eran härliga trädgård med en Kotte i, för några såna finns inte här uppe, jag hörde att matten pratade med sin kusin igår kväll och frågade just om Kottar. Då sa hon att hon sett en ute i Löten när hon var barn men det är i alla fall dryga 60 år sen, så här uppe finns nog inga såna varelser, tyvärr säger matten för hon gillar Kottar.

  Ni får ha det så braigt nere i stora länsstaden och jag hoppsar att ni och Kotten får många varma nätter framöver, så matten som väntar slipper frysa rumpan av sig.

  Russelpussar.

 4. Hej Triton! Det var längesen jag skrev nu men jag läser din blogg varje vecka. Jag blir alltid lika glad av att läsa om era upptåg. Det är ju skönt att lille Febus har blivit kompis med ”Kotte” så han får lite annat att tänka på för nu har han verkligen varit busig en längre tid.
  Vi ses på Tritondagen. Var rädda om er till dess.
  Kram från Lotta, Tusse, Zibell och Leo

 5. Hej Felix! Synd att vi bor så långt från varandra. Annars hade det låtit som en hel orkester när din kruka och ”Febbes” penséer kraschade. Getingar har vi lyckligtvis bara haft ett fåtal än, men det där att tassa på dem är inget jag rekommenderar. Så var försiktig eller sätt på dig skor!
  Tassekram Triton

 6. Hej Lotta, Tusse, Zibell och Leo! Vad glad jag blir att höra från er igen. En fortsatt riktigt skön och solig sommar önskar vi alla här hemma er alla i Fiskarbo. Och Lotta du är så välkommen till Triton-dagen!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *