När orden inte räcker till…

 

Det sägs att en bild säger mer än tusen ord! Efter att ha tittat en stund på broder Artemis och lillebror Febus kan jag inte annat än hålla med.

Här sitter jag och skriver rad på rad men inser snart att orden inte räcker till. I alla fall inte för att beskriva lyckan, när  bästebröderna ligger i solstolen och Artemis tvättar sin alldeles egen ”Lill-Febbe”.

Jag vågar lova att bättre  örontvätt än en kattunga inte kan  köpas för pengar. Den fantastiska tungan letar sig mjukt ner överallt utan att irritera eller göra illa.

 

Rena och fina ligger bästebröderna sedan en lång stund, och bara myser, med lillpippis kvitter som ljuv musik. Våren har låtit vänta på sig och de små liven har fortfarande massor av godsaker hängande i trädet intill.

Tvättproceduren gör inte bara nytta. Den ger också en känsla av samhörighet inom familjen. Det är vi som hör ihop, det är vi  mot världen och det känns tryggt!

Fast av gammalt sägs att katter är ensamdjur och inte alls några flockdjur. Men det stämmer ofta dåligt på det sätt som katter hålls i dag.

 

Jag är ganska så säker på att många fler katter vill ha en kompis än de vill vara ensamma. Framför allt naturligtvis innekatter med hussar och mattar som jobbar.

Ensamma hemma blir deras liv en enda lång väntan på att någon ska komma hem. Men är de två blir livet genast värt att leva, då de kan leka, busa och bara må gott av att vara tillsammans.

Annat är det förstås med katter som bor så tryggt och bra att de får tassa fritt omkring och träfffa kompisar ute. Fast är husse och matte borta hela dagen, ska även de ha en egen nyckel till ”dörren” så de kan gå ut och in i hemmet som de vill.

 

Ingen katt ska tvingas sitta ute i ur och skúr och vänta på att någon äntligen ska komma hem framåt kvällen. Det är nästan lika illa som att vara instängd ensam hela dagen.

Jag är som alla vet inte så där överdrivet mycket för att gosa. Men jag erkänner villigt att det är känns jätteskönt då och då ha en riktig tvättstund med broder Artemis.

Han hjälper mig hålla gården, och inte minst lillebror Febus, under kontroll. Mellan varven som världens gulligaste lillebror gör fortsätter han göra nya farliga utfall som utbrytarkung.

 

Hoppas innerligt att broder Artemis och jag lyckas få stopp på honom, då han är vig som en cirkuskatt men inte vet sitt eget bästa. Djurens bästa vet däremot veterinärerna, och jag vill därför passa på att dela med mig av lite små och gott från den fronten.

Fick precis veta att Falu Djursjukhus och djurkliniken Vettris i Falun just nu slår ett slag för tandvården. Det betyder att veterinärerna där, under hela maj månad, erbjuder gratis tandkontroll på både hundar och katter. Bara att ringa och boka tid!

Sist men inte minst vill jag berätta att Falu Djursjukhus firar 25-årsjubileum 18 maj med massor av spännande aktiviteter för djur och djurvänner. Mer om det nästa söndag, och till dess må så gott och unna er alla att njuta av vårsolen.

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

16 svar på ”När orden inte räcker till…”

 1. Hej Triton! Vilka underbara grabbar ni är.

  Kramar från Lotta, Tusse, Zibell och Leo.

 2. Hej Triton! Man blir verkligen glad över de mysiga och fina ”tvättbilderna”!
  Ha det så bra i vårsolen!
  Kramar fr Felix o Felicia

 3. Hej Lotta! Tack för det, och jag är säker på att dina tre älsklingar är minst lika underbara. Matte hälsar så gott!
  Tassekram Triton

 4. Hej Felix och Felicia! Så glad jag blir att göra er glada. Det är det bästa jag vet att göra någon glad. Delad glädje…
  Tassekram Triton

 5. Oj vilka fina och mysiga bilder! 🙂

  Katter tycker verkligen om sällskap, jag har ju två stycken och häromdagen såg jag min Missia hälsa på grannens Tiger. De brukar leka fint ihop, inga sura miner!

 6. Hej Triton! Underbart att se att Artemis tycker om sin lillebror och har en viktig uppgift att se till honom. Men det var extra roligt att se att även du fick dig en slick! 🙂 Det är härligt att höra att ni är en trio som har olika roller men ändå hör ihop och tycker om varandra som en familj. Min Lakrits är solokatt och de senaste åren har jag funderat på att skaffa en kattunge till honom – det vet jag att han skulle uppskatta! Men det är samtidigt ett väldigt ansvar, som du ju vet, med en katt. Vi måste alltid se till att passning är ordnad när vi vill resa bort…
  Idag har vi en underbar vårdag i Gävle där man redan kan känna häggens doft och njuta av knoppar och blad. Kram till er alla!

 7. Hej Helena! Bilderna är mattes förtjänst, och som du säkert förstår har hon tagit dem i smyg. Skönt att du förstår vad jag menar med att man ibland behöver en kompis att diskutera med hur bra husse och matte än är.
  Tassekram Truton

 8. Hej Lillemor! Ja, lillebror behöver verkligen tas omhand just nu. Han har blivit som galen sedan värmen kom och humlorna började surra. Vi har fullt upp att vakta honom hela familjen. Det där du nämnde om att skaffa din Lakrits en liten kompis är nog inte en så dum idé. Vissa gånger är det faktiskt lättare att ha två katter än en. Och du är ju en så klok matte att det säkert skulle gå jättebra.
  Tassekram Triton

 9. Hej Triton!
  Men vilka underbara bilder! Matte är verkligen en riktig kanonfotograf. Och med sådana gullemissar som motiv kan det ju inte bli annat än bra.
  Det är bra att Artemis och du hjälps åt att ta ner lillebror på jorden när han börjar med sitt Febus-bus.
  Nu ska ni ha det så gott och njuta av solen!

 10. Hej Gudrun! Tack för det, men skenet bedrar. Jag kan lova att lillebror just nu är så långt från lugnet på bilderna som han kan komma. Så vi har verkligen fullt upp med honom hela familjen.

  Tassekram Triton

 11. Åh, så fina bilder på gos mellan bröder, i det läget känner jag mig lite ensam, fast bara lite, för jag har ju matten, Lillhussen och hussen så jag klarar mig. Här gosas det så ibland tycker jag att de blir lite för närgångna, peciellt nu när vi varit i Blekinge, då var det gos och genomgång av pälsen varje gång jag varit ute. Tur som en tok, att de inte hittade en endaste fästing på mig, för efter ett tag förstod jag vad matten snokade runt i pälsen för, hihi. Nu är jag åter på kallare breddgrader och här finns nog inga såna kryp, i alla fall har inte matten sett till några under de år de bott här uppe.

  Du och dina bröder samt matten och hussen, får ha en härlig helg med flygdag och allt, hoppsar att det inte blir för mycket av regnet, utan att solen kan få titta fram och värma oss.

  Russelpussar i mängd.

 12. Jag måste bara hålla med! Ni är så underbara kattpojkar! Jag har min egen Emma. Flera av mina grannar tycker säkert att det räcker med en. Min kisse kanske också skulle gilla sällskap, det vet jag inte säkert. Men vi har varann hon och jag, det räcker långt.
  På ett enda dygn har det hänt fantastiska saker i naturen, björkarna har musöron, man har nog kunnat se på när det hände.
  NU ÄR DET VÅR! som det sjungs. Ut och njut, lek och busa pojkar!
  Jag blir lika lycklig var gång jag går in på er hemsida.
  Många många pussar och tassekram på er och resten av familjen som skriver så roligt och tar sååå fina bilder.

  Emmakatten hälsar!

 13. Hej Felix! Du får säkert gosa så det räcker med de dina, som alltid finns för dig och ser till att du aldrig behöver vara ensam. Vilken långresa du varit ut på. Du måste ju nästan ha åkt förbi Falun. Nästa gång hoppas jag du och familjen hälsar på.
  Tassekram Triton

 14. Hej Veronika och Emma! Beröm nu inte så mycket så vi går åstad och blir malliga. Ni två har det säkert så bra tillsammans att det inte behövs någon mer. Men det är inte alla som har det så gosigt som ni två tillsammans!
  Tassekram Triton

 15. Vilka fina bilder på er kissar, men vilken liten buse ni har fått. Han verkar ha energi för er alla. Skönt med lite varmare dagar och solsken. Vi ligger på balkongen och myser. Är så roligt att våran Stensture har blivit så snäll och god, även mot mig Fialotta. Ha en bra dag i solskenet.

  Tassklappar Fialotta, Stensture och matte.

 16. Hej Fialotta, Stensture och matte! Så härligt att höra att lugnet infunnit sig och att ni blivit riktigt goda vänner. Må så gott tills vi hörs och ses!
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *