Firandet blev en blöt historia

 

Han föddes fredagen den 13:e och var vit som snö! Matte smälte direkt, och snart kröp det  fram att vi skulle få en lillebror Febus.

Det är historia nu. I går fyllde han ett år och blev stora pojken! Vi bröder fIrade honom dagen lång, och jag vågar lova att det blev en blöt historia!

Inte blöt i berusningssyfte, om nu någon nu skulle förledas att tro tro det. Nej, blöt för att det småregnade hela födelsedagen till långt fram på kvällen.

 

Det fick till följd att gården nästan flöt av snön som smälte i rasande fart. Så det blev till att fira på hög nivå, och hålla  till uppe på farstukvisttaket.

Det tog ettåringen med ro och ägnade timmar åt att bjuda på sig själv och leka akrobat i kaprifolen upp till taket. Där hängde han sedan,och svävade stundtals fritt i luften, som bara han kan.

Dagen var hans och vi ställde upp på honom och firade med allt som hör en födelsedag till. Så när kvällen kom var Febbe  så trött att att tassade upp till lillrummet på övervåningen och somnade på strykbrädan där.

Efter regn kommer solsken, och från gårdagens blöta vaknade  vi  i morse till en söndag i strålande sol, som snabbt hjälpte till att  torka upp på gården. Och efter en uppfriskande morgonpromenad var det äntligen dags att tjuvstarta trädgårdsarbetet.

Med hjälp av lite varmvatten lyckades husse och matte  få loss den fastfrusna favoriturnan  från övervintringsstället på skuggsidan.  Alldeles nyss kom husse sedan  hem med de första roskvistarna med några efterlängtade små blad att smaka på.

I morgon är det sagt att värmen ska komma och måndag bli årets hittills varmaste dag. Härligt, härligt för då åker de här första rosorna i  jorden och det blir vår.

 

Tills dess duger det bra som det är, med roskvistarna i sina påsar och byttor och plats ,för mig bredvid. För jag är alldeles säker på att det var för min del som urnan sattes på plats och rosorna kom hem från affären.

En mjukstart på trädgårdspysslet som ger hopp om vår.  Precis som den här lilla blå blomman, som lär ska vara en skilla och som slog ut i solen här hemma i morse.

 

I dag är det också på dagen ett år sedan en yrvaken liten igelkott,prasslade i löven utanför staketet och ville komma in. Igelkott är alltså svaret på  veckans fråga, och jag är är verkligen imponerad av att så många mindes att det var våran lilla ”Kotte” som kom då.

Grattis säger jag till Lillemor Jernberg, Gävle, Margareta Lagerqvist, Hedemora och Gunnel Skoglund, Österå, som arbetsmaskinen dragit som vinnare av var sin pälssvans. Vinsterna kommer med posten, och alla er andra önskar jag bättre lycka nästa gång!

Tassekram sibiren Triton med börderna Artemis och Febus

8 svar på ”Firandet blev en blöt historia”

 1. Tack söte Triton för vinst i tävlingen! Det var jättekul och Lakritskatten här hemma ser fram emot lite bus, i väntan på att den eviga snön ska smälta. Det tar en himla tid här vid kusten, för den ligger fortfarande i drivor, smutsig och ful… Vi vill såklart gratta Febus på födelsedagen också! Vi hoppas också att de kalla nätterna är borta snart så att vi kan sätta blommor i krukor ute. Jag har redan laddat med pelargoner och penséer som snart får komma ut.

 2. Hej Lillemor! Så glad jag blir att höra att du gläds åt vinsten. Hoppas Lakritskatten får kul med svansen, och jag tror mig våga lova att penseérna snart kan komma ut. En solig vår önskar jag er båda!
  Tassekram Triton

 3. Jaså, lillebror har fyllat år, då får vi väl gratulera jag och matten. GRATTIS Febus!!!

  Jag blir lite gramse på att ni hade solsken igår, för här var det grått och trist, idag regnar det som om himlens portar har öppnat sig. Då har jag brådis in må ni tro, för regn gillar jag inte alls, usch så blött det blir på backen med stora pölisar. Matten skratta när jag skakade på tassarna, du ser ut som en katt sa hon, fast då blev jag bara glader för det är inte så dumt att se ut som en katt, hihi. För kattmat är godis, peciellt fisk, tonfisk och lax, mumsigt värre, funderar nästan på om jag ska gå över till kattmat, för det verkar mumma det, hihi.

  Rosor ska man lukta på inte äta, för det vet även jag, för matten har köpt rosor och ställt i vas och de luktade jättegott, men äta dem vete väl fåglarna om det är nåt gottigt. Fast ni katter kanske tycker annorlunda, så då får du väl fortsätta äta Rosblad, hihi.

  Russelpussar.

 4. Hej Felix! Tack för grattishälsningarna från dig och matten. De är vidarebefordrade till lillebror Febus, som nu tror att han är stor. Kan intyga att du är helt rätt ute när det gäller maten. Kattmat är mycket godare än hundmat, fart kanske inte så nyttigt för dig att äta varje dag. Men som godis är det helt perfekt även för ett charmigt russelbus som du!
  Tassekram Triton

 5. Vi får säga grattis till Febus i efterskott. Vi väntar på sol och värme nu. Så vi kan mysa på balkongen igen.

  Nospussar och tassklappar från Fialotta, Stensture ocg matte Gudrun.

 6. Tack Fialotta, Stensture och matte Gudrun! Grattiset är vidarebefordrat till Lill-Febbe, och vi instämmer alla tre i er väntan på sol och värme.
  Tassekram Triton

 7. Mjau mjau mjau mjau mja….grattis snygging i efterskott!
  Åh tusen tack för den fina svansen…sjka testa den senare…tassekramisar Tizzy!!!

 8. Mjau-mjau Tizzy! Ettåringen har fått sitt grattis från dig, och jag hoppas du får roligt med svansen!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *