Storleken har ingen betydelse

 

Visst är det märkligt att lilla tama jag kan vara fadder åt en stor vild tiger! Och ännu märkligare förstås att vi tre bröder är faddrar åt var sin tiger på andra sidan jordklotet.

Men så förhåller det sig nu i vår underliga värld, där storleken och avståndet inte har någon betydelse. Den som är liten kan hjälpa den som är stor, och det jag bloggar om i arbetsmaskinen här hemma kan läsas av vänner både när och fjärran.

Skillnaden ligger i stället i att vi tamkatter har en husse och matte som skyddar oss, medan de vilda tigrarna ständigt hotas av grymma tjuvjägare. Med ett fadderskap kan vi små katter hjälpa till att rädda de stora katterna som annars är på väg att utrotas.

Som ett bevis på fadderskapet har jag broder Artemis och lillebror Febus fått var sin tassberlock från något som heter Världsnaturfonden. Den är ynka liten och ser inte mycket ut för världen! Men den förenar alla oss faddrar, som hunnit bli många under det senaste halvåret.

De små berlockerna är till för att fästa på halsband och selar. Men vi är så rädda om dem att vi satt dem på våra små mascotkatter, som föreställer oss i miniatyr. Vi fick katterna i present på Triton-dagen i fjol, och är så stolta över dem då de precis liknar oss.

Målet är att de 3 200 vilda tigrar som finns kvar ska få var sin svensk katt som fadder. Och målet är på väg att nås nu strax före påsk, även om det fortfarande är det en bit kvar. Så känner ni för att vara med, gå då in på ”Katt hjälper katt” i arbetsmaskinen så hittar ni dit.

 

Det var förstås mattes idé från början, men nu är vi stolta över att vara en del av det stora räddningsprojektet, fast vi bara är tre små katter. Och fortfarande finns alltså möjlighet för dig, som ännu inte hängt på, att bli fadder åt en alldeles egen tiger.

Jag har nämnt tigerprojektet förut men kom att tänka på det igen, då jag under påsken haft det lugnt och skönt, och hunnit samla tankarna. Allt medan småbröderna busat så där småmysigt, som småbröder brukar göra, och jag suttit och njutit i vårsolen.

För visst har det varit en alldeles ljuvlig helg,  även om det fortfarande är kallt om nätterna. Och nu när vi fått sommartid och det blir morgon en timme tidigare är det lite frostigt en  bra bit in på morgontimmarna.

 

Matte har för länge sedan givit upp och släpper ut mig på begäran i ottan.  Bestämt ser det också ut som om hon tänker fortsätta med framöver, då hon till och med köpt sig en mysig morgonrock att svepa in sig i när det är dags.

Hon som aldrig haft en morgonrock så länge jag kan minnas! Nu har hon tröttnat på att stå och huckla i köksfönstret medan jag gör gården och sopar rent från inkräktare. Och det är av nöden betvingat, då vi har påhälsning varje natt.

 

För det är vår i luften, och broder Artemis spelade oss härom kvällen årets första vårspratt. Han brukar nämligen alltid charma sig ut en sväng sist av alla om kvällarna och komma tillbaka om en liten stund.

Även den här kvällen kom han som vanligt och satte sig utanför glasrutan vid ytterdörren som om han ville komma in. Men så fort matte öppnade dörren sprätte han i väg som skjuten ur en kanon och gjorde gården i racerfart.

Strax efteråt satt han där igen, men försvann lika snabbt så fort matte öppnade dörren. Så höll han på en lång stund och blev så upphiad att började ”råma” så där häftigt som bara han kan!

Till slut satte han av i rasande fart upp på farstukvisttaket, och kom så småningom in den vägen, utan att matte behövde klättra ut och hämta honom den här gången. Men en sak är säker. När broder Artemis flyger runt på gården och råmar, då är det vår!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

 

11 svar på ”Storleken har ingen betydelse”

 1. Hejsan på er!
  Jasså Artemis har varit lite stollig. Kanske han visste att det närmade sig 1 april och ville skoja med matte. Låter som att matte inte får sova så mycket, en ska ut på morgonen och en annan ska vara ute på kvällarna. Men nu när hon är ledig så kanske det inte spelar så stor roll. Tror säkert att hon gärna passar upp er, det är nog väldigt svårt att låta bli kan jag tänka mej.
  Soliga hälsningar till er alla!

 2. Nä, något vårlikt idag var det inte, blåser som bara den och kallt dessutom, bara några få ynka grader varmt, inte alls som i helgen när det var soligt och jättskönigt. Nå, det ordnar väl upp sig så småningom, hihi. Ser att det varit bus hos er, jo du må tro att det är bus här med, idag har jag kört hårt med matten och busat så hon blev alldeles sluter, hihi.

  Det syns på dina småa bröder att de har väldans roligt ute på gården, tänk ibland önskar jag att vi också hade en sån där inhängnad gård för då skulle jag kunna vara löser. Som det nu är har vi vägen mot Norge på ena sidan och ån på andra, vilket gör att matten tycker det är allt för farligt för mig att vara löser i alla fall så länge som jag har biljakt i skallen.

  Russelpussar i mängd.

 3. Go kväll Gudrun! Visst det är så sant som det är sagt. Matte kan ju sova när som helst nu när hon är ledig. Och när hon inte sover måste ju det viktigaste självklart vara att passa upp på oss.
  Tassekram Triton

 4. Hallå Felix! Där har vi ytterligare en anledning till att du måste komma och hälsa på oss framöver. Då får du vara lös på gården och springa runt hur mycket du vill.
  Annars är det allt bäst att du lyssnar på matten därhemma med farligheter på båda sidor om gården. För du är ju inte alldeles att lita på, när buset sätter in och rymningslusten väcks till liv i vårsolen.
  Lova att vara rädd om dig, så att det inte går på tok, du som har hela livet framför dig!

  Tassekram Triton

 5. Hej!
  Våran matte har gjort att vi också är Tigerfaddrar. Hon är själv Tigerfadder och så tyckte hon att vi skulle bli det med. Det är ju bra att vi kan göra något bra =)

  Många tassiga hälsningar Jemina, Trigun, Hellraiser och matte Anna.

 6. Hej Jemina, Trigun, Hellraiser och matte Anna! Så roligt att höra att ni blivit faddrar ni med. Många bäckar små… Och ju fler vi blir desto bättre för tigrarna!
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 7. Men detta har jag missat…fy på mig. Ska ta upp det med min mattis att jag också vill vara fadder åt en tiger o matte har en sån liten svart minikatt då lär ju den också vara med!!!
  Tassekramisar från Tizzy

 8. Hej Tizzy! Jätteroligt att du vill vara med, då får du också en berlock med tigertassavtryck. Såg du och mattis så fina de var på bilden på våra minikatter från Hedemora!!!

  Tassekram Triton

 9. Absolut så kände vi igen misseminisarna…min matte har en svart som ser ut som mig!
  Tassekramisar Tizzy

 10. Bra Tizzy! Då vet vi att läget är under kontroll.För minikissarna är våra mascotar, och alla som ser dem beundrar dem!
  Tassekram Triton

 11. Tack för tipset! Nu är jag och matte tigerfaddrar! Vi älskar att se tigrar när de är på tv och så roligt att ”lilla jag” kan hjälpa. tasse-kram De Niro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *