Tjuvtitta på hästen som ställde till det

 

Go måndag alla trogna vänner. Nu är det ju så att matte har semester. Men tror ni inte att det kom en häst emellan i helgen när jag skulle blogga

Det må nu vara förlåtligt då hästen var allas vår bästa Blondi. Det fyraåriga  norska kallblodet, som vi fem här hemma är med och äger och som är en riktigt pärla.

Plötsligt fick hon erbjudande om att vara med på bild i Travronden! Då blev det bråttom minsann, och matte låg förstås närmast till när det gällde att fixa bilder.

 

Här får ni nu chansen att i smyg och största hemlighet tjuvtitta på resultatet. Och vår förhoppning är nu att åtminstone någon av bilderna ska duga i Travronden.

Det speciella med allas vår Blondi är att hon är en travhäst i träning och helt vit till färgen. Hon ser ut precis som en sagohäst, och för oss alla som delar på henne är hon en sådan också.

För hon är inte bara vit utan har också ljusblå ögon precis som lillebror Febus.  Och så malliga som vi alla är över henne, står jag ut med att tvingas stå i skymundan en dag.

 

Alla andra dagar är det vi tre bröder som styr och ställer och håller husfolket i gång här hemma. Som nu efter lillprinsens förvandling till utbrytarkung med de följder för gården det fått.

Den gamla piprankan har fått tacka för sig, och och staketet blivit en halmeter högre, sedan husse var  i snickartagen med matte som lärling förra måndagen. De slet som djur i snöblåsten en hel dag, medan vi tre satt inne i köksfönstret och höll koll på dem.

 

Visst blev det lite tomt på husväggen, men det gav resultat. För med piprankan försvann också lillebror Febus lust att hoppa upp på staketet. Han var ju egentligen inte ute för att rymma utan bara att nå upp till lillpippis i den olycksaliga klängväxten.

Men nu är både rankan och utbrytartiden ett minne blott! Febbe har blivit lillprins igen och hittat sin nya favoritplats under buskarna i det soligaste hörnet av gården. Där sitter han i solen och njuter i timmar, mellan utfallen mot de färgglada fjädrarna i riset.

 

Det är första gången med fjädrar för honom, då han föddes först efter påsk i fjol. Så det är ett nöje att bara stå sitta och titta på honom när han dansar med fjädrarna.

De väcker jaktlusten hos Febus, precis som de gjorde hos broder Artemis och mig när vi var små. Och ska sanningen fram så var det faktiskt jag som välte krukan så det blev ännu roligare för Febbe att busa med fjädrarna i snön.

Men det är en annan historia och ingenting jag vill skylta med i pressen. Så istället slutar jag med att önska er alla en fin vårvecka och en riktigt Glad Påsk!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och <febus

 

 

 

6 svar på ”Tjuvtitta på hästen som ställde till det”

 1. Fina bilder på Blondie också på er kissar. Glad Påsk på er fyrbeningar och tvåbeningar.

  Fialotta, Stensture och matte Gudrun.

 2. Hej Fialotta, Stensture och matte Gudrun! En riktigt Glad Påsk önskar vi er tillbaka. Husse och matte hälsar också så gott.
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 3. Sicken finer häst, ja då förstår jag att du kunde vänta en dag på att få in din spalt, här i tidningen, hihi. Fast visst vore det väl häftigt att fysiskt hälsa på denna häst, jag tror faktiskt att jag skulle gilla det med. Matten skulle nog vara tveksam att släppa fram mig till denna vita skönhet, för hon säger att jag är på tok för stöddig ännu, hihi.

  De där fjädrarna ser skojiga ut, jag såg allt att matten köpte såna med sig hem när vi var och handlade, så jag bara undrar vad hon ska ha dem till, undrar om det blir nåt liknande som hos er, fast en kruka på trappen lär väl inte funka med mig i närheten, fniss.

  Russelpussar i mängd.

 4. Hej Felix! Husse och matte har lovat att jag ska få hälsa på Blondi lite längre fram i vår. Lovar så klart tala om hur det går.
  Och vi alla här hemma väntar förstås också på att få dina russelpussar på riktigt och hoppas därför att du kommer hit när vi kan sitta i trädgården i sommar.
  Glad Påsk och tassekram Triton
  Glad Påsk och Tassekram Triton

 5. Vilken ståtlig Blondi! Såg i en tidning idag att vita hästar var sällsynta. Så var stolta att ni är delägare i en raritet.
  Oj vad roligt lille Febus har med dom fina fjädrarna!
  Vart har Artemis´ krage tagit vägen? Tror han att det blir vår på riktig nu? Det får det gärna bli, efter den envisa kylan.

  Håll i gång matte nu så att hon inte slöar till och ha det så gott i solskenet!
  Förresten hur går det älvdalskan? A du lesir lexa?

 6. Hej Gudrun! Visst är Blondi fin! Ser fram emot att träffa henne. Jag vet redan hur hon luktar, och lägger mig direkt på husses och mattes kläder när de varit och hälsat på henne.
  Febus roar sig kungligt med fjädrarna, så där är det inga problem. Artemis krage försvann redan i början på vintern, men han verkar inte ha brytt sig om det. Nu börjar den sakta med säkert komma tillbaka, så det får väl ses som ett tecken på att det är vår! För sedan går han vinterklädd hela sommarhalvåret, utan att vi förstår varför!
  Jag läst min läxa, och förstår älvdalska ganska bra nu, fast den är svårare att skriva än malungsmål. Önskar dig en riktigt Glad Påsk gör vi hela familjen!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *