Nu har det hänt !!!

Lillprinsen har blivit utbrytarkung och matte har äntligen fått semester! På gott och ont, eller ont och gott om vi ska  ta det i rätt ordning.

För om vi börjar med lillprinsens förvandling den senaste veckan så är den enbart av ondo, medan mattes semester är det bästa som hänt sedan jag kom hit för drygt tre år sedan.

Men jag börjar med det onda, som vi allat rodde att lillprinsen Febus skulle förskona oss från. Inte minst som han redan för ett par månader sedan var till veterinären för att bli lugn och snäll och go.

Det har han nu egentligen varit från första stund, och i vår enfald inbillade vi oss förstås att han skulle hoppa över det här utbrytarstadiet. Nog för att både jag själv och broder Artemis haft våra ungdomsuppgörelser med staketet, men…

Med lillprinsen trodde vi att det skulle vara annorlunda. Han är ju en sån där som kryper upp i mattes knä om kvällarna för att gosa, och är så mjuk i både päls och sinnelag att vi aldrig kunde drömma om att han skulle våga sig ut på egen hand.

Men ack vad vi bedrog oss! Plötligt slog han till som blixten från klar himmel och började  använda gräslådan framför köksfönstret som avstamp.  Efter ett antal misslyckade försök att nå lillpippis i piprankan hade han klarat av att ”flyga” ända upp.

 

Då fixade husse upp en fönsterlucka av trä, som stod öppen och skulle stoppa lillprinsens högtflygande planer.  Men den besegrade han i fredags och kunde strax därefter stoltsera som  utbrytarkung.

Han hade överlistat husse! Väl uppe i piprankan började han tassa fram och tillbaka på hög höjd längs husväggen mellan oss och närmaste grannen. Lyckligtvis såg vi hans suveräna avstamp, och kunde hålla koll.

Där gick han och balanserade på piprankan en lång stund tills matte lyckades locka ner honom på granntomten där snön var som tjockast och mjukast. Så nu i helgen får han bara vara ute om broder Artemis och jag är med och håller koll.

 

Då förstår ni att vi har att göra. Men det är det väl värt att från och med nu få rå om husse och matte alldeles själva. För i onsdags gick matte på sin första alldeles riktiga semester på år och dag.

Ni må tro att den var efterlängtad av oss här hemma. Och semester har hon nu i två och en halv månad! Så länge kommer  jag också att fortsätta blogga här, men sedan ska matte och jag hitta en annan adress till tangenterna på arbetsmaskinen.

För då slutar hon på tidningen för gott efter alla år och blir frilansare som jag. Vi har snuddat vid det i bloggen förut, och nu är det på gång. Riktigt vad det blir av det vet vi inte än. Det får ge sig med tiden, när vi njutit av friheten ett tag.

 

Men från och med nu bestämmer vi över oss själva, och det kan ingen ta ifrån oss. Det är guld värt för tre vårystra sibirer, som inget hellre vill än stå i centrum och bli uppassade av husse och matte dygnet runt!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

10 svar på ”Nu har det hänt !!!”

 1. Hej på däg Triton
  Vant hä gött att ho matte ska var ledi då kan ho andvänd all tid at er ,samtidigt söm hä lär känns könstigt.Men hä e ju bra att hä finns e fortsättning på ä hela.
  Ha de

  me

 2. Hej Monica! Jo minsann, hä e sô härlä sô ve e yvylöcklä all tri. No får ve vär ôpp och ut dygnä runt ô såvô når sôm helst.
  Tassekram Triton

 3. Grattis matte till ledigheten! Livslång ledighet – det låter nåt det! 🙂 Även om man inte har ett jobb kan man fylla sin tid med både roliga och nyttiga sysslor. Det vet väl katterna om nån…
  Jag ser verkligen fram emot den dag jag får min pension – men det är tyvärr många år dit…

 4. Aha, så det är inte bara jag som har rymmarplaner, fast planer jag slog till när de minst väntade sig men det har du ju redan fått höra. Sen dess är jag påpassad å det grövsta, inte sjuttsingen går det att rymma med såna vakthundar som tvåbeningarna blivit, hihi.

  Hoppas bara att Febus lugnar sig och inte rymmer iväg från sin ytterst mysiga familj, för ni har det så braigt med en matte och husse som passar upp under dygnets alla timmar, tänk om alla kattsingar hade det så bra. Så nu ska eran goa matte få passion hon med som min husse fick för inte så länge sen, fast det vete sjutton om han hussen har, för jag tycker att han far runt som bara den. Inte blever han så ledig som han sa att han skulle bli, nej då hittar han på ännu mera att göra, sånt som jag inte kan hänga med på, fisigt om du frågar mig, hihi.

  Ni får ha det så braigt där nere i länsstaden, där har ni välan börjat få vår nu men här uppe håller Kung Bore greppet än kan jag lova, för i morse var det -17 grader, så våren lär nog dröja, fnys. Det där med ny blogg, låter mera spännande och vi följer med vart ni än tänker ta vägen, för inte tänker jag missa veckans skojsigaste läsning-

  Russelpussar i mängd.

 5. Grattis till ledigheten men du hittar väl på med mycket annat.Nu får du tid att kolla rymmlingen det är nog det han tänker på så du inte blir sysslolös.

 6. Tack rara Lillemor! Du må tro att det är en höjdare för oss här hemma, även om matte haft ett jätteroligt jobb. Matte hälsar gott till dig!
  Tassekram Triton

 7. Hej Felix! Det där med din husse är väl också jag orolig för att ska bli lika med matte. Att hon får alldeles för mycket annat att göra, fast hon har lovat oss att hålla igen. En ny blogg lär det i alla fall bli, inte minst som du lovar att hänga med oss.
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 8. Tack rara Gudrun! Inte alls omöjligt att lillebror Febus, som är så uppfinningsrik, kommit på det här med balansgången på staketet bara för att hålla matte i fortsatt form.
  Tassekram Triton

 9. Hej på er!
  Jasså den lille gullungen har blivit så odygdig? Han kanske tycker att han vill hålla matte sysselsatt nu när hon blir ledig. Men jag förstår också att Artemis och du har tagit på er ansvaret att hålla koll på den lille rackaren.
  Du får hälsa till matte, hon är nog lycklig nu när hon får rå om sina mjuka och goa gullungar dygnet runt.
  Må så gott alla fem!

 10. Hej Gudrun! Ja lillebror Febus är lite busig just nu. Men med husse som snickare och matte som lärling ska nog gården bli ännu tryggare och mer rymningssäker igen. Det är ju ändå så att alltihop är lillpippis i piprankans fel. Matte hälsar så gott!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *