Tips för fina formen

Svinkallt blev det hela veckan när vi skulle fira. Men vad gör väl det när solen börjat värma mitt på dagen, fast kvicksilvret varit nära botten under natten.

Det vill jag jag kalla en föraning om vad som komma skall.  Redan till veckan utlovas plusgrader ända upp i våra trakter. Så efter litet för mycket ”vinter-soffande” är det dags att tänka på fina formen.

Vet ni förresten vad vi fick av husse för att fira i veckan. Jo, en liten miniros med små vita blommor och flera blanka grön/rosa skott mitt inne i härligheten.

Den vi fick till julklapp var redan uppäten och vidarebefordrad till komposten utan ett enda blad kvar. Men den hade då räckt till dagliga gottestunder ända fram till trettonhelgen.

Nu vet ni också hur jag får mitt tillskott av vitaminer i väntan på uterosorna. Och minsann har  inte både broder Artemis och lillebror Febus fått smak rosor de med. Fast de nöjer sig också med ampelliljor, som i alla fall smakar mycket bättre än kattgräs.

Bästa vitaminkällan är annars förstås solen, som vi katter älskar att ligga och gosa i. De frusna på brädat innanför fönstret och vi andra på farstukvisten ute i friska luften.

Alla har vi sedan våra hemliga knep och favoriter för att komma i form till dess att det efterlängtade takdroppet tar fart. För hur mycket vi sibirer än älskar vintern, så har vi jättebråttom att få vår.

Inte minst som vi då får vara ute med husse och matte mycket längre och inte bara på våra morgon- och kvällspromenader och skogs- och raggarturer med storbilen. Jag kollar redan på solstolarna i uthuset, och längtar så tills husse tar ut dem i snön och vi får ligga där i solen och mysa.

Jag har mina rosor, medan broder Artemis ”smuttar” äppelcidervinäger med matte varje morgon. Och lillebror Febus mumsar rivna morötter så det står härliga till. Allt för kusin vitamin, och som pittoreska inslag i kosthållet!

Broder Artemis är också galen i en olja som heter Viacutan och finns i en pumpflaska och ska vara bra för pälsen. Lille ”Febbe” och jag är inte så där överförtjusta, men att försöka säga emot matte är inte lönt.

Det är bara att tacka och ta emot, till och med när hon kommer och ska borsta tänderna. Ställer vi upp får vi som belöning slicka lite Bucacat ur en tub. Det lär ska vara bra för tänderna, och smakar så gott att vi offrar oss på löpande band.

Måste passa på och tipsa om att  det finns små söta ”fingertuttar” att köpa, som kan användas i stället för tandborstar Matte trär numera en ”tutt” på pekfingret och putsar med den. Mjukt och skönt och mycket trevligare än tandborsten.

Så är det det här med pälsen som ska borstas, och klorna som ska klippas, innan matte blir nöjd. Tur att hon har så mycket att göra på jobbet, att det får stå över ibland!

Så när det gäller pälsvården ligger vi förstås risigt till om hon kanske slutar frampå vårkanten. Mer om det får vi veta i veckan, då jag har hört att hon ska på möte!

Men förstås hellre bli omskötta lite för mycket än lite för lite. För tänk vilken lycka att få ha matte alldeles för oss själva, utan några nyhetschefer som drar och sliter i henne.

Jag vet i alla fall tre,  som hoppas på det!

Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 

 

 

4 svar på ”Tips för fina formen”

 1. Jaha, ni snaskar rosor, här har jag testat med mattens bananpalm men det är inte lönt, för hon kommer direkt och säger ajabaja, så då låter jag hellre bli, hihi. Ampellijor smakar bläsch om du frågar mig men jag är ju ingen kissemiss heller, hihi. Däremot har jag tagit ett uppfriskande snöbad i nysnön som kommit i natt och kommer fortfarande, det är riktigt härligt att studsa runt i, fast det är läskigt med alla snöbollar som fastnar i pälsen. För då blir det pälsvård när jag torkat och borsten gillar jag inte alls, ska förresten bita skaftet av den rackarn nästa gång matten tar fram den, hihi.

  Idag har vi en härlig vermatur, ca -1,5 så nu är det ingen risk att man fryser fast och får bryta av ettan, hihi. Hoppsar att eran matte får vara hemma med er men jag kommer att sakna läsningen förstås men ni får väl starta en egen, så vi kan fortsätta att läsa om era bravader.

  Russelpussar i mängd.

 2. Hej Felix! Jag ser att vi är ganska så överens om den där eviga pälsvården. Men jag vill tipsa dig om att följa lillebror Febus exempel, när det gäller morötter. Det lär ska vara jättebra för hundar, och vi känner flera som är fullständigt galna i morötter. Fast du ska förstås inte ha dem rivna, utan i bitar, du som har riktiga russeltänder att tugga med. Lycka till och lek hejvilt i nysnön!
  Tassekram Triton

 3. Miniros. . . . . det ska jag testa på min katt som är tokig i blommor! Jag som trodde han skulle få ont i magen så jag har alltid ställt undan mina blombuketter! Men så är det tydligen inte! Vad glad min katt Felix ska bli. . . !!! 🙂

 4. Hej Felix! Det ska vara sådana där små rosor som finns i kruka och växer i jord. Be din matte duscha den med lite vatten varje dag, så håller den mycket längre och smakar jättebra.
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *