Stilla veckan på Elsborg

 

Stilla veckan! Den infaller om vi får tro almanackan i slutet på fastan strax före påsk. Men här hemma har vi redan ”firat” den med råge, efter att lillebror Febus varit till veterinären och blivit lugn och snäll och go.

Det är han nu! Men sömnmedlet tog hårdare på honom än den gjort på oss andra. Och det trots att veterinären var extra försiktig, och gav honom lite mindre dos, då vita katter lär ska vara extra känsliga för det som heter narkos.

Det var alltså i onsdags morse, som lillebror Febus hade tid hos veterinären. Strax innan han skulle iväg gladde han matte med att tassa till lådan med nya sanden och göra en hög fina ”gubbar”.

 

Så långt var allt väl tills matte upptäckte att en av ”gubbarna” fastnat i hans långa vita päls och kladdat ner honom ordentligt där bak. Det var bara att ringa djursjukhuset, och tala om var som hänt, och undra om det gick för sig att komma lite senare.

Det var nu inga problem, så efter en stund med matte i duschkabinen och några tag med hårblåsen var han snart presentabel igen och redo att ge sig av. Lite fundersam men ovetande om vad som väntade.

Strax efter hörde broder Artemis och jag nyckeln vridas om i låset och såg lillebror försvinna med storbilen. Han åkte i transportboxen, så även vi förstod att det inte var någon vanlig raggartur han skulle ut på.

 

Knappt hade de heller försvunnit förrän oron satte in. Där satt vi som två skjutna fåglar i var sin fåtölj och visste inte vad vi skulle ta oss till.

Inte minst som det varit väldigt oroligt här hemma på slutet, och vi inte riktigt känt igen vår lille ”Febbe” längre. Därför kändes det som en evighet när han var borta, fast det bara handlade om timmar.

Men den som väntar på något gott… Så småningom kom han i alla fall hem, lite yrvaken men mottaglig för våra välkomstpussar. Fast en stund senare sov han igen, och vaknade inte förrän frampå kvällskvisten.

 

Och någon riktig fart på honom har det inte blivit förrän idag. Han har varit trött, samtidigt som lilla magen krånglat, och har mest legat och vilat.

Så vad har vi annat kunnat göra än ligga i varsin fåtölj med honom och matte på soffan och titta på djurprogram på tv. För ingen lillebror ska vara ensam, när han är slut och behöver vila.

Det tycks ha gjort susen, och nu ser vi fram emot en vecka full med massor av godis,  bus och uteliv. För matte säger att summan av av alla laster är konstant, och då får man lite på det.

Så återhållsamt som vi levt, sedan våran ”Febbe” var till veterinären, har vi massor av livets goda att ta igen den närmaste veckan!

Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

6 svar på ”Stilla veckan på Elsborg”

 1. Jaha, då är lillebror Febus fixad då, så han blir snäller igen och inte har några rymmarplaner på gång i sitt söta huvud, hihi. För trots att jag bara är en liten unghund så har jag hört talas om att man kan åka till veterinären för att bli snäller, så det blir säkert braigt. Det var stiliga fåtelöjer som ni har du och din brorsa, rena rama blomsterängen, hihi. Måste vara skönt om man tittar ut i detta evinnerliga kallväder, igår var vermaturen bara 5 minusar men idag då är det mycket kalligare. När hussen och jag skulle ut första svängen var det hela 29 minusar, jistanes va kalligt det var men det går fort att göra första ettan, för sen ska hussen ha sig en kopp kaffe och se till att det blir fyr i vespisen, hihi.

  Ni får ha det så braigt under denna vecka och hoppsar att ni får mycket godis som kompensation till en mager vecka.

  Russelpussar.

 2. Hej Felix! Hur är det med dig då som är hund. Är du lugn och snäll och go utan att ha varit till veterinären och blivit fixad? Det är jag nyfiken på, och så undrar jag om du inte skulle ha en kattlåda inne, när det är 29 grader kallt ute. Hoppas kylan släpper lite även uppe hos dig, Här var det bara 10 grader kallt i morse. Och jag vill lova att vi ska festa den här veckan!
  Tassekram Triton

 3. Hej Triton, och Artemis, och er lilla Febus. Jag ville bara tala om för er, att jag har fått en katt, som min dotter hade i Skåne. Din mamma Pia vet om det. Vår katt heter Nisse, lika namn som er Nisse hade.
  I går fångade han en fågel som heter Kungsfågel, jag trode att det var en mus först, men så fick jag se en gulfärgad rand över huvudet. Så jag hämtade lite papper för att kasta bort musen, men det var en liten fågel, tror att det var Sveriges minsta fågel och den finns i hela landet, Nisse hade inte ätit på pippin, som tur var, och jag fick ta pippin i papperet, och då började den röra på sig, så jag hämtade kameran, och tog kort på den, så gick jag med pippin i handen ut, och tog et kort där också, och så plötsligt började den flyga en bit, till ett fönster, och sedan till en tall. Det är ju fågelräkningar nu,
  Så nu får du och dina bröder räkna fåglar i stället för att äta upp dom
  Kram till er alla från katten Nisse, och Lena.

 4. Hej Lena och Nisse! Värmer hjärtat att höra från er i vinterkylan. Det var så länge sedan vi sågs i somras. Tur att de lilla ”pippisen” bara blev chockad och kunde flyga igen. Matte hade en sådan där liten en, som flugit åt en bil, här en dag för ett länge sedan. Den fick sitta några timmar på en gren i en bur i lugn och ro. När den inte piggnade på sig gav matte den några droppar milt druvsockervatten, och efter bara en kort stund började den sjunga som bara den och försöka ta sig ur buren. Då var det bara att släppa ut den, och se den flyga iväg över uthustaket. Det kändes bra! Hoppas ni också har det bra!
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 5. Förlåt att jag inte svarat förut, men matten ficker ryggskott så då var det kört med att ut och läsa på bloggar. Som svar på din fråga så är jag en snäller vovve, än så länge som matten säger men jag är ju bara en unghund ännu och inte riktigt vuxen, hihi. Matten har redan haft det som förslag ifall jag inte bättrar mig men jag tror att det är lugnt. För när matten säger till på skarpen, då är det bäst att lyda, för annars går gotterna sta och fryser inne, hihi.

  Russelpussar.

 6. Hej igen Felix! Nog bäst att du sköter dig, så du slipper veterinären. Men här hemma har det redan blivit trivsammare och lillebror blivit glad och lekfull igen. Han nästan flyger fram!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *