Om kompisar och kompisar…

Det finns kompisar och  kompisar, och så finns det husse. Matte i all ära, men husse är kompisen som aldrig sviker!

Han vet att jag nästan bryter ihop om jag inte kommer ut på promenad minst en gång vareviga dag. Spelar ingen roll om regnet öser ner eller det blåser upp till storm. Husse ställer alltid upp och gör det med glädje!

Det är lite oss karlar emellan, när vi gör grannskapet tillsammans och hälsar på både här och där. Så jag känner mig faktiskt lite mallig över att ha en husse som vill gå ut med mig. För han är då den enda hussen på hela Elsborg, som är ute och går med sin katt!

Väl inne på allmänningen igen, vill jag gärna sitta en stund, och samla tankarna, innan vi går hem och in genom grinden. Då känner jag mig som en kung och vet att jag är det också.

Helst skulle jag förstås vilja hänga med husse ut på hans riktiga motionsrundor. Men det tror han inte att jag orkar med än. För ensam är han en riktig långskubbare, som avverkar milen på dryga timmen.

Matte får ta hand om tassandet med småbröderna, som inte riktigt vågar hänga med på husses och mina långpromenader. De håller sig fortfarande mest på allmänningen, och det har jag förstås ingenting emot så länge det nu varar.

Lillebror Febus är en hejare på att gå i sele och har så varit från första stund. Så honom och Artemis kan matte faktiskt gå ut med samtidigt, då de är samspelta och överens som parhästar.

Tänk att det blev precis som matte hoppades när hon bestämde sig för att adoptera lillebror Febus. Artemis fick en lillebror att ta hand om och blev en stor och modig mellanbror.

Nu är han nästan inte rädd för någonting längre, samtidigt som de busar och gosar dagarna i ända.  Jag får förstås vara med om jag vill. Men bäst av allt är att jag får välja själv, och kan göra det utan att ha samvetskval för att jag sviker.

Det är ju bara så att jag inte har samma behov av den sortens kompis, utan håller mig mer till husse och matte. Men för Artemis var det just en lillebror att ta hand om, som behövdes för att han skulle bli av med sina rädslor och börja våga ta ut svängarna.

Och medan Artemis blivit både stor och modig, har han också blivit  lekfull som en kattunge, sedan lillebror Febus kom. Det samtidigt som jag blivit än mer vuxen och allvarligt sinnad. Eller som matte säger ”en riktig gringubbe”!

Må vara hur det vill med det, men jag är fortfarande lika barnsligt förtjust att glädja min omgivning.  Därför säger jag i dag stort GRATTIS till  Susanna Gustafsson, Borlänge,  Yvonne Holst, Falun och Kerstin Sörbergs, Hedemora,  som vunnit var sin pälssvans.

Jätteroligt att så många ville vara med och tävla. Vinsterna kommer posten, och jag hoppas nu att ni får lika roligt med pälssvansarna som vi har här hemma.

Själv ska jag sätta mig och klura ut en ny fråga till nästa söndag, då det bjuds nya vinstchanser för  er som inte hade turen med er den här gången. Tills dess må så gott och var rädda om er i höstmörkret!

Tassekram sibiren Triton med småbröderna Artemis och Febus

16 svar på ”Om kompisar och kompisar…”

 1. Åå va roligt att jag blev en av vinnarna!! Den fina pälssvansen kommer att bli en välkomstpresent till den lilla Birma-pojke som jag adopterar om tre veckor 🙂 Jag hoppas innerligt att han kommer att ha samma effekt på min treåriga katthemskatt Siv som Febus har haft på Artemis! Tack Triton! Tassekramar i massor till er alla 🙂

 2. Jag blir så glad när jag (matten) läser vad ni gjort, du Triton ser så mallig ut när du vandrar iväg med hussen, för det är väl du som är ute och går med honom, hihi. Här rullar livet på och jag har blivit hela 7,5 månader, matten säger att det bus jag lyckats med de två sista dagarna är mera än vad jag gjort under hela min levnads tid, hihi. Ja inte vet jag men det spritter i kroppen på nåt konstifikt vis, hihi. Ni ser i alla fall riktigt lyckliga ut och fulla med bus, i höstens härliga färger, hihi.

  Russelpussisar i mängd.

 3. En stor eloge till dessa hussar. Det finns nog många karlar som tror att dom är macho och skulle aldrig visa sig med en katt i band.
  Guldstjärna till er riktiga karlar som törs visa att ni är kattvänner!

 4. Hej Susanna! Så glad jag blir att du blev så glad. Du ska få se att Siv blir en jätteduktig mamma åt lilla ”birmingen”. Vi här hemma håller tassar och tummar.
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 5. Hej Lillemor! Måste tala om att i morse satt de och drack vatten samtidigt ur favorithinken, och när lillebror Febus druckit klart började han tvätta Artemis på huvudet, kinderna och i öronen med sin lilla tunga. Gulligt eller hur!
  Tassekram Triton

 6. Hej Felix! Visst är jag mallig när jag är ute och går med husse! Förstår att livet rullar på där uppe hos er, och jag behöver bara titta på lillebror Febus, som är 6 månader, så vet jag precis vad det är på för konstifikt vis som det spritter i kroppen på dig. Busa på tills vi hörs!
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 7. Hej Åsa! Så roligt att det är flera hussar på Daniels väg i Främby som är ute på promenad med sina katter. Här på Elsborg verkar jag då vara den enda. Hör gärna av er från fler håll om ni är ute och går med era hussar.
  Tassekram Triton

 8. Hej Sirre! Härligt att du blev så glad. Vi läggerpälssvansarna på lådan i dag!
  Tassekram Triton

 9. Hej Gittan! Håller med dig, för det känns lite speciellt att gå ut på promenad med husse!
  Tassekram Triton

 10. Hej Triton! Min matte är lite ledsen på mej för att jag har haft sönder fyra fina krukor i fönstret, men det är ju så kul att titta på småpippis och stora pippis och då vet jag inte vad jag gör. Matte har gjort plats för mej men det hjälper inte så mycket. Nu ska jag leka med min pälssvans istället.Tack för att du skriver så fint på arbetsmaskinen till oss så vi får läsa om era äventyr.Sirre

 11. Hej Sirre! Det har allt åkt en och annan kruka i golvet här med sedan lillebror Febus kom. Det här med pippis utanför rutan ställer verkligen till det! Men du får hälsa matte från mig att det blir bättre när du blir stor. Hoppas pälssvansen kommer redan i dag och räddar några krukor hemma hos er. Du är så välkommen att höra av dig igen och tala om hur det går!
  Tassekram Triton

 12. Hej Triton! Du och din husse är verkligen ett riktigt radarpar. Husse tycker om att promenera och du också. Det kan ju inte vara bättre. Det är så roligt att dina småbröder tycker så mycket om varandra. Det är precis så det ska vara. Ta väl hand om varandra alla tre.
  Hälningar från Lotta, Tusse, Zibell och Leo.

 13. Hej Lotta! Visst är vi lika husse och jag. Precis samma stil och samma silverskimrande hår- och pälsfärg. Må så gott och hälsa de dina!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *