Häng med och vinn en pälssvans

Här sitter vi på trappan och väntar på snön. Det  är gråkallt i luften, och några enstaka flingor har slitit sig loss. Tänk ändå vilken förändring på bara några veckor!

Borta är den grönskande djungeln vi haft här på slutet och mina älskade rosor omsorgsfullt inlindade i fiberduk och nerbäddade i jorden med massor av löv och en specialmadrass ovanpå. De ligger där och väntar att ett värmande snötäcke ska växa till och hjälpa dem klara vintern.

Och visst är det snö i luften, men tyvärr ser regnet på att ta över. Lillebror Febus har suttit en lång stund på en upp och ner vänd blomkruka, vid den gamla knotiga hängkaraganen, och tittat på löven som faller ett efter ett och lämnar grenarna kala.

Han fyllde sex månader i går, och vi firade honom med kokt fisk och vispad grädde. Det betyder att det är hans första höst och säkert därför han ser så fundersam ut när löven faller fast han vill hålla dem kvar.

För när träd och buskar klär av sig blir vi avslöjade när vi sitter och smyger på alla hungriga  ”lillpippis”.  Husse och matte har nämligen redan börjat mata dem i smyg med jordnötter på alla möjliga finurliga ställen.

Ställen som inte vi kommer åt men i alla fall kan sitta och kika på. Eller som lillebror, göra sig osynlig genom att linda in sig i resten av fiberduken, för att se utan att synas!

En lång stund var var han helt försvunnen tills han tittade fram, som en oskyldig liten ängel men full av bus. Tur för lillpippis att han hade en pälssvans att avreagera sig på då. För den räcker bra att hoppa högt efter, leka med och bära omkring på!

Vi vet ju alla att delad glädje är dubbel glädje! Därför har jag fått chansen att lott ut tre pälssvansar för att lysa upp tillvaron för fler i höstmörkret

Allt du behöver göra för att delta i utlottningen är att svara följande fråga. Vad heter vår mest kända sagokatt utan svans?  Svaret mejlar du till djurliv@dt.se och märker svaret ”pälssvans”. Senast på lördag behöver jag ha ditt mejl, för att kunna presentera vinnarna nästa söndag.

Samtidigt vill jag passa på att berätta för alla som ringt, mejlat och på andra sätt undrat var pälssvansarna finns att köpa. De säljs i en sådan där affär som går att hitta i arbetsmaskinen. Den heter MeKatt och adressen är www.mekatt.se

Där finns också mycket annat smått och gott, som till exempel kattmalt i den gul/röd/svart/vita tuben, som inte längre finns i någon av affärerna häromkring. Och det trots att den både smakar mycket bättre och är mycket effektivare än alla andra sorter.

Malt för att slippa hårbollar, och hålla lilla magen i form, kan vara bra att investera i nu när gräset utomhus börjar tryta. För som jag nämnde  i början står det inte på förrän snön faller även om flingorna smälter till regn i dag!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och lille Febus

4 svar på ”Häng med och vinn en pälssvans”

 1. Mjau Triton och bröder!
  Oj va skoj det ser ut att ni har med era pälssvansar. Har krävt att matte ska försöka vinna en sån åt oss! så nu får vi hoppas på tur så vi kan ha lika roligt.

  Hälsningar från huvudstaden / Lilling och Drutten

 2. Jag har smakat på snö, för igår när jag kom ut på morgonrundan så var det vitt överallt. Jistans, först trodde jag att matten fått fnatt och hällt ut glass överallt, den var kall som glass och vit men där var det slut med likheten. Matten sa att det hette snö och kommer på vintern här uppe. Jag som aldrig sett det förr, blev alldeles vilder, hihi.

  Så jag förstår Febus, som heller aldrig sett löven falla, jag har jagat löv hela hösten, hihi. Snyggt gömställe som Febus hittat, hans syns nästan inte och då är det ett bra gömsle, hihi.

  Ni får ha det så bra där nere i södern, trots regn och annat skräp som ramlar ned uppifrån, hihi.

  Russelpussar.

 3. Verkligen en jättefin bild på lillebror Febus i fiberduken. Så vackert med en massa vitt!
  Ja, ni är en så lustig ras (ursäkta, detta är ingen förolämpning) som älskar snön. Snart, snart kommer den!
  /Lillemor

 4. Hej på er lurvisar!
  Jasså ni väntar på snön, det gör inte jag, men jag är ju inte från Sibirien heller förståss. Ni är så gudomligt söta på alla bilderna, och Artemis ser för rolig ut när han ska hoppa på bytet.
  Må så gott allihop!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *