Febus pälssvansar – årets höjdare

Det finns leksaker, andra saker att leka med och så finns det pälssvansar med skinnflärpar. Det sistnämnda är presenterna, som lillebror Febus överraskade Artemis och mig med, när han om hem från kattutställningen förra helgen.

Och det var presenter vill jag lova! För något så lockande att leka med har då ingen av oss någonsin upplevt. De känns precis som ett riktigt byte att gå omkring och bära på, kasta upp i luften, fånga igen och fortsätta bära på.

Jag måste bara berätta det, för jag tror mig våga påstå att det är det bästa vi upplevt av alla kattleksaker. Pälssvansen är så där lagom sladdrig och ger nästan känsla av ett levande jaktbyte.

Vi har en hel kartong full med olika leksaker, som lillebror hämtar och gömmer i husses skor.  Så mycket mer blir det inte, men de här pälssvansarna har vi burit ut och in hela veckan

Annars måste matte vara med och leka piska med snöre, som vi får jaga och hoppa högt efter.  Det ger bra motion, och mellanbror Artemis och lillebror Febus hoppar så högt att de nog skulle kunna uppträda på cirkus.

Måste passa på att berätta att vi sibirer faktiskt ofta hölls som cirkuskatter i Ryssland för en tid sedan. Och det var just för att vi var så viga och lättlärda! Hur det är i dag vet jag inte riktigt, annat än att vi  fortfarande är lika viga och lättlärda.

Hur som helst med det. Men med de här pälssvansarna leker vi med, på lika grymt allvar, som om vi lekte med levande byten. Och så känner vi oss som riktiga jägare, när vi slut kommer in och  lägger dem vid husses och matttes fötter.

Hur lillebror kunde vara så behändig att han valde just pälssvansarna av alla kattleksaker på utställningen går över mitt förstånd. För de måste vara helt nya, och fanns då inte, när Artemis och jag var på utställning för två år sedan.

Då hittade matte i stället en sorts tandgelé, som smakade så illa att både Artemis och jag var på vippen att dra. Men efter  några grymt misslyckade försök gav hon upp, fast den lilla plastflaskan står fortfarande i kylskåpet och väntar på oss.

Där står den medan vi jagar pälssvansar ute  i trädgården. De tar priset bland leksaker, och man behöver inte vara kattunge för att gilla dem. Pälssvansarna finns att skriva efter , och vi har redan blivit lovade var sin ny till jul.

Just för det bara är det par månader kvar till jul, vill jag dela med mig av våran gläde tipsa om pälssvansarna till julklapp. Jag vågar nästan lova att till och med våran gamla Nisse hade älskat dem om han varit kvar.

Själv är jag som storebror lite för stolt för att leka inför publik, men det stör inte mellanbror Artemis och lillebror Febus det minsta. Så det är många som fått sig ett gott skratt i veckan när de uppträtt som bäst med sina pälssvansar på gården.

Håll med mig om att mellanbror Artemis tar priset, och verkligen är ämne för att bli cirkuskatt!  Med det slutar jag för i dag och låter bilderna tala. För som det heter säger bild säger mer än tusen ord.

Vill bara passa på att hälsa från lillebror Febus och tacka alla goa rara bloggvänner, som med påhälsning vid buren och kommentarer i bloggen, telefonsamtal och hälsningar gjort honom jätteglad under och efter utställningen. Och vi här hemma är förstås jättemalliga över minstingen som blivit stora pojken!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och lille Febus

3 svar på ”Febus pälssvansar – årets höjdare”

 1. Men hej o grattis till Febusvinsterna!!!! Vad han verkade trivas. Tyvärr så kom ej jag då jag befann mig på Mallorca, matte alltså. Men var kan man köpa svansen ???? vet att Tizzy vill ha!!!!
  Tassegrattis i massor!!!

 2. Hej Triton! Vilka höjdarleksaker lillebror Febus kom hem med. Han har bra fantasi den lille gynnaren. Såna svansar skulle mina katter också vilja ha. Du får skriva i nån senare blogg var man kan köpa dom.
  Kramar till dig, Artemis och lillebror Febus.
  Hälsningar från Lotta, Tusse, Zibell och Leo.

 3. Jag och matten håller med om att Artemis tar priset i busets tecken, han är väldans söter när han sitter och lyfter upp framtassingarna, det är mattens kommentar, hihi. Min kommentar är att en sån där fjans skulle jag inte tacka nej till heller, jistanes va det skulle gå över golvet, hihi. Så nu undrar min matte vart man kan beställa en sån där fjans, hihi.

  Russelpussisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *