Vill ni se en stjärna…

Vill ni se en stjärna, titta då på våran lillebror, som är världen bästa Febus!

Först fick han en rosett. Sedan fick han en till och var på vippen att få en tredje. Men den rök för att matte badat honom dagen före utställningen i helgen.

Pälsen hade inte hunnit rätta till sig och det fick matte bannor för av domaren Jörgen Frithiof . ”Det är för sent att bada dagen före”, sa han bestämt och blev nog mest arg, för att han tyckte lillebror Febus var så fin annars.

Trots det där med badet, utsåg domaren ändå våran lille Febus till bäst i variant och gav honom en blå/vit rosett med bokstäverna BIV.  Så fick han också en till rosett med Ex 1, som är  det bästa en liten femmånaders broder kan bli.

Så visst är vi jättemalliga över våran ”pyssling”, som kanske till och med gått till panel, om inte matte varit och dabbat sig med badet. Nu räckte det kanske med att han fick visa upp sig två gånger, då det var första gången ha var ute ensam utan Artemis och mig.

Vad jag förstår så klarade han det galant, och tyckte snudd på att det var roligt. Det är nu mer än jag kan säga om Artemis och mig, när vi var ute för ett par år sedan. Vi tyckte mest det var lite ”skämmigt” och ville hem och ut på promenad.

Men lillebror Febus hade inga problem med det. När han väntade på domaren låg han fridfullt i mattes knä eller på bänken bredvid henne utan minsta tanke på att smita undan.

Och inne i buren låg han bara och gottade sig, när han inte sov som en stock. Jätteroligt tyckte både matte och han det var att flera bloggvänner kom och hälsade på vid buren och följde honom hos domaren.

Dessutom fick han träffa sin morfar ”Kingen”, som alltså är Artemis och min pappa.  Han var där och visade upp sig , samtidigt som han tog hand om sin yngsta dotter Minerva och familjens adoptivson Marwin från Tyskland.

Nu har vi också svart på vitt att lille Febus är en härlig typ, med grova ben och lovande kropp. Hans blå ögonen har fin form och vackert uttryck, och så har hans snygga öron och bra längd på svansen.

Så med så fina vitsord, från domaren som skällde på matte, kunde lillebror Febus ha kommit hem och varit riktigt stöddig. Men inte han inte! I stället kom han hem lika mjuk och go som när han for med varsin leksak åt Artemis och mig.

Vad det var behåller vi för oss själva till nästa vecka. Och vad Artemis och jag gjorde när lillebror var borta ser ni på bilden här. Vi hade stora planer , men det regnade hela dagen. Så vi sov med huvudena tryckta mot varandra, och längtade båda två efter lillebror.

Inte ens maten smakade oss rundmagar när han var borta. Det kändes bara tomt inombords, och ordningen blev inte återställd, förrän han kommit hem och satt fart på oss morbröder igen!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och lille Febus

7 svar på ”Vill ni se en stjärna…”

 1. Ja lille Febus var verkligen en stjärna på utställningen, han verkade hur världsvan som helst när han låg där på bänken och sov bredvid matte inför bedömningen 😛 Jag har då aldrig sett en katt så bekväm på en utställning tidigare! Och din matte är himla trevlig måste jag säga 🙂 Det var kul att träffa de båda ”på riktigt”. Du Triton och Artemis får ”nöja” er med att vara stjärnor här på bloggen istället och det är inte så illa det heller! Vi är nog fler än du tror som följer er här varje vecka, vi är bara lite dåliga på det här med att kommentera 😛 Tassekramar i massor till er alla!

 2. Stort grattis till Febus fina rosetter!
  Förstår att du och Artemis är riktigt stolta över er lillebror. Så nu är det full rulle med nya leksaker och en busig Febus? Väntar med spänning på nästa veckans Triton.
  Kram Åsa och kissemissarna Lilling och Drutten

 3. Hej Triton! Vad jag blir glad att det gick så bra för lillebror Febus på utställningen. Han såg verkligen lugn och ståtlig ut på korten som matte tagit. Det var jättekul att han fick två så fina rosetter. Nu blir jag så nyfiken på vad han hade för presenter till er så jag längtar jättemycket till nästa söndag. Många kramar från Lotta, Tusse, Zibell och Leo.

 4. ja ”Lillebror ” Febus var så fin på utställningen BIV och så det var inte illa pinkat som man brukar säga.
  Ni får komma nästa år tycker vi på Brandalsund.
  Puss på er från gammel matte Marianne

 5. Jag förstår att ni saknade eran lillebror, för det skulle jag oxå göra om jag hade nån. Nu saknar jag matten och hussen om de försvinner ut, för det händer fast matten hon är bara ut och hämtar nåt eller så är hon och stoppar i en tvätt i tvättafinen, hihi. Febus är ju en snygg liten kille, som fått rosifetter som bevis på att han är jättesnygger, hihi.

 6. Gulliga små kissemissar ♥ Grattis till Febus
  Puss på gosenosarna från mig, Bröderna Bus och Busan. Och kram till er matte ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *