En bekräftelse som förpliktar

I förrgår kom bekräftelsen med posten. Matte säger att det heter bekräftelse, när det kommer brev med beslut om nånting så viktigt att det måste vara skriftligt.

Och visst var det både viktigt och skriftligt minsann. För det var en bekräftelse på att lillebror Febus snart ska ut på nånting stort.

Så nu tränar vi honom att visa upp sig på högt höjd inför det som komma ska. För lillebror Febus  måste vara väl förberedd, då han tvingas åka ensam medan Artemis och jag får stanna hemma.

Vi två har varit ut på samma sak, en gång förut, för precis två år sedan. Då hade vi också fått bekräftelse med posten, och kom hem med var sin fin rosett.

Nu är det lillebror Febus tur, att sitta en hel dag i bur, som docksöt liten prydnadskatt. Mellan varven ska han sedan lyftas ut, bäras fram visas upp, kännas på, dras ut och granskas med kritiska ögon av  en domare.

Och en domare är en sådan som gått i skola för att lära sig hur en katt ska se ut. Inte för att jag förstår vad det ska vara bra för, men såna är reglerna  och regler är till för att följas.

Lite spännande  var det väl också, framför allt som Artemis och jag fick dela bur och vara tillsammans hela tiden. Problemet var bara att jag inte kunde koncentrera mig riktigt på uppgiften utan hade tankarna på gården här hemma och eventuella inkräktare när vi var borta.

Domarna var i alla fall snälla, och kunde konsten att visa upp oss. Fast roligast tyckte jag förstås att det var med alla snälla människor, som kom och hälsade på lillebror Artemis och mig! Det  kändes stort att många blogg-vänner kom för att kolla just på oss

Men tiderna förändras och vi med dem. Så nu är det alltså  lillebror Febus, som ska till Borlänge på Dalälvskattens utställning om två veckor.  Och som sagt, inte nog med det. Han ska dit ensam också!

Det är väl det enda som oroar, även om han förstås har matte med sig och får rå om henne ensam en hel lång dag. Det kanske till och med uppväger att sitta i buren och bli uttittad.

För så söt som ha är lär väl ingen kunna annat än vara snäll mot honom. Men det blir förstås ståhejigt här hemma framtill dess, med all vad badning, kamning, borstning och träning heter.

För att lillebror Febus ska känna sig hemma i buren, har vi i hemlighet redan fått börja ligga in det fina nya blanka  ”lapptäcket” han ska ha med sig.  Allt för att han ska känna sig trygg, fast Artemis och jag inte är med.

Och vi har ju ett par veckor på oss att träna upp lillkillen, som redan nu är ett charmtroll och bara behöver tuffa till sig lite. Det är vår uppgift att ordna det, och vi har ju ett par veckor på oss.

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

9 svar på ”En bekräftelse som förpliktar”

 1. Två veckor är ingen långer tid att tuffa till en lillebror på, hoppsar att ni hinner med. Tyvärr säger matten att hon inte kan komma och titta, för här är det upptaget värre. Dock sänder hon en hälsning till Febus om att allt kommer att gå jättebra, för ingen kan väl motstå en sån söting. Inte ens en sur domare för matten tycker att de är sura, hon har i färskt minne den hon träffade med sin förra hund. Utställningar är inget för oss säger matten, så det kvittar om du inte har papper på att du är äkta, för mig är du så äkta du kan bli. Känns skönt att ha en matte som gillar en med eller utan papirer, hihi.

  Russelpussisar och lycka till!

 2. Hej Felix! Du kan vara helt lugn. Matte här hemma tar det bara på skoj hon med, så på det sättet är våra mattar precis lika. Men det kan ju vara lite kul att vara med och kolla hur det går till. Du ska få veta, det lovar jag!
  Tassekram Triton

 3. Hej Triton!
  Började bli riktigt orolig när du inte hade skrivit på söndagskvällen. Vad glad jag blev i kväll när jag såg att du hade skrivit. Vad trevligt att Febus ska iväg och visa upp sig. Han är ju ett riktig charmtroll så det där fixar han galant.
  Hälsa till honom och säg att vi håller alla tummar vi har.
  Ha det så bra allihop!

 4. Hej Gittan! Tack goa rara du. Det var den där söta Dalahästen, som matte skulle kora igår, som ställde till det med arbetsmaskinen. Men nu är ordningen återställd och jag så glad att du väntar på mig.
  Tassekram Triton

 5. Hejsan Triton! Va kul att Febus kommer till Borlänge på utställning, då måste jag dit och hälsa på honom. Hur det än går så är ju varje katt världens finaste på sitt sätt, bra att ni inte tar det på blodigt allvar! Ha det nu så bra med alla prasslande löv som börjar virvla omkring. Puss på er alla fyrfotingar!

 6. Hej Inger! Jätteroligt att du lovar gå dit, och hälsa på lillebror Febus, så inte dagen blir så lång. Till dess må så gott, och hälsa åldermannen Morris jättemycket från oss alla.
  Tassekram Triton

 7. Hej Triton!
  Nu håller vi tummarna för att det ska gå bra för lillebror Febus på utställningen. Det tror jag det kommer göra för han kommer nog att charma alla. Jag ska försöka gå dit i år. När du och lillebror Artemis var med så åkte jag dit men hittade ingenstans att ställa bilen så jag fick åka därifrån igen. Var rädda om er alla tre hälsar Lotta, Tusse, Zibell och Leo.

 8. Hej Lotta! Hoppas att du kommer till utställninhgen. Då blir lillebror glad! Vi är ju lite oroliga att släppa iväg honom.
  Tassekram Triton

 9. Mjaaau på dig Triton!
  Kul att din lillebror Febus är med.
  Jag tror nog att han kommer hem med en fin rosett som han kan visa upp för dig och Artemis. Vi håller tummarna! Tyvärr kan jag inte vara med när ”HAN” charmar domaren, men det hade varit kul. Ser med spänning fram emot hur det går.
  Hälsa dina bröder från mig!
  Laila

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *