Bara en vecka kvar…

Den bästa vi har sätter sig i blomurnan på nedersta trappsteget och spanar på pippis. Där mitt i bland de hundratals pyttesmå blå blommorna, har han gjort sig ett kamouflerat jakttorn och sitter på pass.

Mest intresserad är han av mattes tama svarta storpippispar herr Kaj och fru Kaja. De gör honom alldeles galen, när matte kastar kattknaprisar som de fångar med näbben.

De enda han duckar för är fiskmåsarna, som är större än honom själv. Men det roliga är att han ändå liksom tittar igenkännande på dem, då de är vita som han själv och hans tre syskon.

Det är förstås ”pysslingen” Febus jag talar om. En Febus som annars numera går under smeknamnet ”Ingenjören”! Han har nämligen lyckats isolera matte på kontoret utan någon som helst kontakt med yttervärlden.

När han lekte sekreterare på skrivbordet lyckades han i ett obevakat ögonblick tugga av den snurrade sladden mellan telefonluren och apparaten. Det gjorde att ringsignalerna fortfarande gick fram, men att matte satt med en tyst lur i handen.

Och inte nog med det! När hon skulle ladda batteriet, i det som kallas mobilen, hände ingenting vilken kontakt hon än satte laddaren i. Morgonen därpå, när också mobilen vad död, hittade hon felet.

Sekreteraren hade förstås lyckats bita av också en av de smala trådarna inne i den tunna laddarsladden. Så husse fick rycka in och sätt ihop trådarna, för att matte skulle få liv i mobilen igen.

Men de här små miss-ödena är också det enda bus han hittat på vår lille Febus. Annars är det bara snälla lekar dagarna i ända med mellanbror Artermis och mig som ”lekisfröknar”.

Artemis är suverän på att leka, och jag blir bättre och bättre på det jag med. Och vi behövs sannerligen båda två! För han är outtröttlig den lille ”pysslingen” och kör slut på oss stup i kvarten.

Ena sekunden är han uppe i lilla trädet, nästa i klätterställningen på väggen, så plötsligt inne i buskarna,  gömd i en blomurna eller sovandes på gräsbädden framför köksfönstret.

Så det är precis som det ska vara med en pyssling” i huset. Det kommer ni att få se nästa söndag då det är dags.

Bara en vecka kvar och det börjar kännas lite pirrigt. Tänk att det gått ett helt år sedan jag hade min första lilla Öppna Trädgård. Jag minns det som i går, och det blir så roligt att träffa er alla!

Nu hoppas vi på att det blir en lika solig och fin sista söndag i juli som vi hade förra året. Alla ni som var med då och alla nya intresserade är alltså välkomna  den 29 juli med början klockan 14.00.

Har ni inte redan gjort det vill vi  gärna att ni mejlar pia.persson@dt.se eller slår matte en signal på 023-195 35, så vi kan planera för fika. Med det hälsar jag välkommen med klös och håller tassarna för att vi får tur med vädret.

Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

7 svar på ”Bara en vecka kvar…”

 1. Aha, det är prexis som att ha en valping i huset när man har en liten kattsing. Jag hittar oxå på en massa bus, så nu har matten fått stänga in grejerna vid vespisen för jag kan inte låta bli, hihi. Stickkorgen har hon fått flytta upp på högre höjd för den kan jag heller inte motstå men jag har inte tuggat några kablisar än i alla fall. Fast jag har visst haft en föregångar som inte kunde låta bli laddkablar, det gick hårt åt dem, flera stycken gjorde han slut på, hihi. Så matten skrattar igenkännande när hon läste om lilla Febus tilltag, hihi.

  Hoppsar att ni får fint väder när ni ska ha öppen trädgård, nästa helg. Fast det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder säger matten, hihi.

  Russelpussar.

 2. Hej på er gullisar!
  Alla bilder på er är så fina och den med Febus i blommorna är bedårande. Jasså han håller igång er, det är ju bra med motion säg det. Hoppas att solen skiner på er allihop när ni har er öppna trädgård!
  Det ska bli spännande att få läsa om hur det var.
  Lycka till!

 3. Hej Gudrun! Vi ses på söndag, hoppas vi verkligen allesammans!
  Tassekram Triton, Artemis och lille Febus

 4. Hej Triton! Om du bara visste vad jag längtar till på söndag. Det ska bli så roligt att få träffa dig, Artemis och er nya lillebror Febus. Och så husse och matte förstås. Hoppas Febus inte har orsakat fler missöden för matte med sladdarna. Det är i alla fall bra att han håller igång er lite grand. Vi ses på söndag kompisar.
  Hälsningar Lotta.

 5. Hej Lotta! Vi längtar vi med efter att få träffa dig!
  Tassekram Triton, Artemis och lille Febus!

 6. Men, men… så där söt som Febus är på första bilden får man ju bara inte vara 😀

  Jag hade gärna kommit på söndag men är tyvärr uppbokad på annat fast jag hoppas ni andra får det trevligt! Det verkar ju som om det ska bli fint väder 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *