Vår lille Febus är helt otrolig

Han är en riktig gulleplutt vår nye lillebror Febus! Det vågar jag påstå efter en vecka med den lille ”pysslingen” i huset. För han är den mjukaste raraste lilla varelse som finns.

Jag vet då rakt inte vad det var för monster jag såg i honom när han kom. Måste ha varit en synvilla eller några av mina hjärnspöken som spelade mig ett spratt!

För nu är det en fröjd för oss alla att bara följa med på hans upptåg både ute och inne. Och ska sanningen fram tror jag nästan att vi blivit unga på nytt hela familjen.

Men det kostar förstås på att få smått när man som mellanbror Artemis och jag börjar komma upp i åren. Han fyllde  ju två år i april och själv blir jag hela tre i oktober.

Som tur är sägs det om oss sibirer att vi är sena och inte blir vuxna förrän vid fem års ålder. Så därför är det inte ett dugg skämmigt att leka med lillebror Febus utan bara spännande och roligt.

För han är verkligen en jättemjuk och go liten pojke, som vet precis hur han ska linda mellanbror Artemis och mig runt sina tassar. Dessutom är han så för sig och förnöjsam att han lika gärna leker med sig själv när vi ”gamlingar” inte orkar hänga med längre.

Men han är så liten att han får lov att ha selen på sig även ute i trädgården tills han växt till sig lite. Det tycker han heller inte är några problem, utan blir lika lycklig varje gång matte kommer med den.

På bara några dagar har han lärt sig att själv stoppa in huvudet och sedan tassarna i selen, och sedan med svansen i vädret springa ut i trädgården och leka. I går morse fick han till och med hänga med Artemis och mig ut på allmänningen på morgonpromenad.

Det gick jättebra, fast det lilla livet är bara 13 veckor gammal och har varit hos oss en enda vecka. När vi sedan kom hem klättrade han upp i toppen på det lilla trädet, som lär ska vara en hängkaragan, och lade sig till ro där för att summera allt han varit med om.

Jag måste också tala om att broder Artemis verkligen blivit en mellanbror att vara stolt över. Han har växt så otroligt sedan lillebror Febus kom att han knappast går att känna igen!

Nästan alla hans gamla rädslor har släppt och han håller koll och tar ansvar för minstingen som en riktig bästebror. Det är helt underbart att se dem, gosa, busa och leka med varandra.

Så här är allting frid och fröjd. Men nu har jag inte tid att skriva mer i dag. ”Storis” som jag är måste jag hänga med ”Mellisen” och ”Lillisen” ut när solen äntligen börjar visa sig.

Önskar därför er alla en fin fortsättning på sommaren, och påminner om min lilla Öppna Trädgård sista söndagen i juli. Mer om den nästa vecka, men ni är välkomna att börja anmäla er redan nu till matte på adress pia.persson@dt.se

Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

7 svar på ”Vår lille Febus är helt otrolig”

 1. Hej Triton! Vad var det jag sa. Jag visste ju att ni skulle komma att älska den lille killen. Vad roligt att han redan varit med ut och gått på allmänningen. Det var tufft gjort tycker jag. Jag förstår att han blev lite trött sen. Det blev väl många nya intryck. Fortsätt nu att ha det fint tillsammans hälsar Lotta, Tusse, Zibell och Leo.

 2. Måste börja med att tacka för den fina kylväskan, den kommer väl till pass när jag ska ut på biltur, tack än en gång!

  Åh, så söt han är den där Febus, alldeles vit och fin. Sån tur att han fick komma till dig och Artemis, inte alla katter har sån tur, det har jag förstått. Det finns tydligen många som saknar hem, det har matten berättat för mig. Hon säger att alla har inte samma tur, när de får ett hem, jag önskar att alla ska ha det lika bra som du och jag har. För här vankas det gosaker må du tro, idag har jag ätit rått älgkött mumsigt värre. Tänk om alla djur hade det så braigt, hihi. Fast hos er har ni det väldans mysigt, matten skulle gärna vilja komma på er öppna dag men hon har varit så förkyld med en envis hosta, usch så hon skräller, tur att jag sover ändå fast hon väsnas hela natten.

  Ni får ha det så braigt, du, Artemis och Febus och jag hoppsar att ni får finväder nu med sol, för nu tycker jag att det får sluta med allt läckandet, hihi.

  Russelpussar.

 3. Först och främst, hallå! Så söt kissemiss ni har skaffat! Man vill ju bara kjama honom! En gång när jag var liten hade jag en katt som också hette Febus, men jag min näsa kliade när han var i närheten så pappa sa att han hade tagit med honom till skogen för att släppa honom fri. Därför blev jag så överlycklig när jag upptäckte denna ursöta blogg!
  Mja och kram!

 4. Triton, när jag ser din blick är det som att titta in i ögonen på min Jasmine som nu bor i katthimlen. Hon var även gråmelerad som du är. Vi måste träffas någon gång och ha en liten kelis.

 5. Hej Laila! Du är så välkommen på söndag eftermiddag när jag, Artemis och Febus har Öppen Trädgård. Adressen är Sturegatan 48 D (mitt emot Ramhusets verkstad).
  Tassekram Triton

 6. Tack för en trevlig efter middag vi fick hos er Triton och Artemis och nykomlingen Febus, det skulle vara kul att få träffa er igen. Vi ska till Borlänge på Söndag och vi undrar om vi kan titta in till er då på hemvägen till Falun kl, ½3 tiden. Flickorna åker till baka till Skåne Lördag den 11:e Augusti
  Flickorna blev glada när dom hade sett sig i Bloggen.

 7. Hej Lena! Det går så bra, ni är så välkomna så!
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *