Klavertramp blev sommarfråga

I morse trampade jag i klaveret och var nära att trampa ner mig själv. Åtminstone en del av mig själv för att vara lite kryptisk.

Och tur var väl det! För det gav mig idén till juli månads första sommarfråga!  Mitt övertramp var faktiskt rätt så komiskt när allt kommer omkring.

Det jag undrar är vad det egentligen var för små rosa blommor jag tassade på under morgonpromenaden.  Svaret skickar ni senast lördag till djurliv@dt.se och märker svaret Veckans Triton.

Tre små fiffiga kylväskor står på spel, och vad kan passa bättre när sommarvärmen är på väg. Det har den visserligen varit  länge, om man får tro vädertanterna och väderfarbröderna i tv-apparaten.

Men nu lär det ska vara sant! Och då är det jätteviktigt att alla hussar och mattar tar med sig något svalkande åt hunden och katten. Inte bara inne i bilen utan även på promenad ute i naturen!

Vi kan inte svettas som ni, utan råkar lätt illa ut i solskenet. Tänk på det så vi slipper hamna hos veterinären. Djursjukhuset här har redan tagit hand om flera hundar med det där farliga som kallas värmeslag.

På tal om promenad så säger jag i dag hurra till lillebror Artemis, som i morse gick sin första tur med matte utanför allmänningen. Han vågade och ville, och det gick riktigt, riktigt bra!!!

Fast halvvägs fick han lite spökfnatt och skulle till och rusa i väg. Så matte och han fick vända om och gå hemåt, medan husse och jag fortsatte promenaden.

Men när vi kom hem till allmänningen låg han där alldeles innanför den grinden och väntade på oss. Och tänk det riktigt lyste om honom i solskenet.

Stolt och lycklig att ha premiärgått Engelbrektsgatan på söndagsmorgonen! Men det tog på vill jag lova.  Väl hemma klättrade han upp på farstukvisttaket och lade sig till ro där och bara låg och tittade ner på oss i flera timmar.

Måste väl också nämna att de nu är bara dagar kvar tills ”pysslingen” Febus ska komma. Till helgen lär han ska vara stor nog att lämna sin mamma Destiny, och få hämtas hem till oss av husse och matte.

Spänningen stiger som ni väl förstår. Men hur vi än vänder på det kommer jag i alla fall för alltid att vara storebror! Och själv ser jag mig till ochmed som husets herre

Det tror jag resten av familjen gör med. För häromkvällen när jag lagt mig med huvudet på husses kudde mitt i hans säng. Vet ni vad han gjorde då?

Jo, han lade sig i mattes säng ,och hon fick krypa ner bredvid tillsammans med lillebror Artemis. Där låg de och trängdes alla tre, medan jag var kung i husses säng bredvid!

Och jag skäms inte att erkänna att jag sällan legat så stilla en hel natt!

Tassekram sibiren Triton med lillebror Artemis

4 svar på ”Klavertramp blev sommarfråga”

  1. Jag förstår att du kände dig som en kung,Triton,en stor säng alldeles för dig själv,jag har också fått en stor säng, men jag har inte legat i den än, för jag väntar på att min dotter Doris ska komma hem,och då får hon och flickorna ta min säng, och gissa vad hon har med sig,jo en kattpojke som hon fick i sin bil, den sagan har jag berättat för din matte,Doris kommer hem den 28:e Juli,och jag längtar så efter dom.

  2. Va, får du ligga i sängen med matte och husse, nä det får inte jag utan jag har en egen kuppe, hihi. Matten är ju lite allergiskisk så hon vill inte ha några hundar i sängen men jag har en egen säng, så mig går det ingen nöd på.

    Va kuligt det ska bli när du får en lillebror till, önska att jag kunde smyga på er och se hur ni stora katter beter er. För smyga är nåt som jag är jättebraig på, om ni bara visste vad låger jag kan bli, som en smidig kisse säger matten. Så nu undrar jag om det kan vara så att det är lite katt i mig, hihi. Hoppsar att ni får lite värme nu när Febus ska komma till er, här skiner solen idag men inte nån vidare värme än i alla faller.

    Russelpussar i mängd.

  3. Ja, mina katter har en hel säng för sig själva hos mina föräldrar. Snart ska jag få träffa dom igen nu när man får ledigt två veckor eftersom skolan ska ha stängt då. Så på torsdag ska man åka ner till Hofors. Tänkte höra om du kan fråga din matte om jag har möjlighet att komma förbi någon dag antingen vecka 28 eller 29, eftersom jag inte kan komma då du ska ha Öppen trädgård. Ha det så gott i solen! Jemina, Trigun & Hellraiser hälsar dom också!

  4. Triton! Kul att lillebror var en sån tuffing i söndags. Jag förstår att han fick lite ”spökfnatt”. Det var ju ändå första gången han promenerat så långt hemifrån. Nu står det inte på förrän Febus kommer hem. Då kanske du och han kan ligga i husses säng. Ha det så skönt och passa på att njuta av solen och värmen.
    Kramar från Lotta, Tusse, Zibell och Leo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *