Blomsterkransar och nattsudd

Söndag i dag och en riktigt skön avslutning på den bästa av helger önskar vi er alla! Här firar vi fortfarande med blomsterkransar och  nattsudd, som redan blivit tradition hemma hos oss på Elsborg.

Husse och matte har hunnit med både Malungskompisar och Rättvikshästar, medan lillebror Artemis och jag sovit nattsuddet av oss om dagarna för att orka fira ute tills det börjat ljusna om nätterna.

Vi har ett sorts utländskt lönnträd på gården, som är så där lagom högt och  blommar med pyttesmå vita klasar just nu. Under det är det jättespännande att sitta och titta upp på de jättemånga ”nattisar” som flockas på klasarna på jakt efter något förföriskt gott.

Lillebror Artemis faller alldeles i trans av av det trolska skådespelet i den lilla lönnen, som vi ser rakt upp i från trädgårdsmöblerna. Jag som älskar rosor blir sugen på att smaka, för som ”nattisarna” beter sig verkar det vara berusande gott.

Så klart har kotte också varit med och firat. Just när lillebror Artemis och jag klätt oss fina på midsommarafton hörde vi det välkända prasslet och såg den lilla välbekanta nosen sticka fram under staketet bakom humlen.

Där har han grävt sig en egen ingång alldeles vid sidan om våran grind. Vi ”rundmagar” tar oss inte ut där, så det är lugnt! Men hur vi ska kattungesäkra den ingången, innan våran Febus kommer, är en gåta för husse att lösa den närmaste tiden.

Det börjar dra ihop sig nu, och vilken dag som helst börjar storstädningen inomhus. Jag minns väl hur det var när lillebror Artemis skulle komma. Då skulle allting skuras och kattungesäkras inomhus.

Till och med badkarsfronten och frampartiet på varmvattenskåpet skruvades loss för att matte skulle komma åt med trasan innanför där. Nu är hon på gång igen, och när hon städar då städar hon så det heter duga.

Men å andra sidan händer det inte så ofta, så det kanske är tur att det kommer en liten ”pyssling” då och då. Husse sköter nedervåningen, så där är det inga problem. Han håller efter varje vecka på ett helt annat sätt än matte.

Firat har vi förstås också gjort med trerätters i det gröna. Tonfisk i gelé, handklippt torskrygg och färska räkor! Självklart med var sitt torn  spraygrädde till efterrätt!

Jättegott så här i gröngräset den bästa av helger men ingenting för lillebror Artemis och mig i långa loppet. Nej, då är det knaprisar och vatten som gäller och ingenting annat.

Det är mat för en karl, och vi börjar bli stora  karlar nu både lillebror Artemis och jag. Med det konstaterandet tackar vi för oss och tar en middagslur för att orka med nattsuddet.

Men innan dess vill vi passa på att önska alla er som går på semester den närmaste tiden en riktigt lång och skön ledighet. Själv tar jag aldrig semester utan bloggar som vanligt varje söndag!!!

Här kommer förstås mycket att handla om ”pysslingen” Febus, som vi väntar hem om mindre än två veckor. En och annan sommartävling är också att vänta, innan vi hälsar välkommen till trädgården i slutet av juli.

Så fortsätt gärna hänga med oss även under semestern!

Tassekram sibiren Triton med lillebror Artemis

5 svar på ”Blomsterkransar och nattsudd”

 1. Åhh så midsommarfina och söta ni är, och en massa godsaker har ni fått att äta! Extra roligt att kotte också kom! Hoppas nu ni får sköna lata dagar innan pysslingen kommer. Sköt nu om er och matte och husse! Vi ses i slutet av juli. Kram från Inger och Morris

 2. Vilka stiliga midsommarpojkar ni är. Törs man säga söta utan att ni tar illa vid er. Det har blivit mycket nattsudd här hemma också, det är ju så svårt att gå och lägga sig när sommarkvällarna är så ljusa och fina. Kul att kotte kom hem. Har han flyttat nu eller bor han kvar? Ha nu en fortsatt fin sommar du och lillebror Artemis. Många sommarkramar från Lotta.

 3. Så det är så man firar messömmer med blomsterkrans, ja det hade nog blivit en mager rackare här, för det är inte mycket som blommar. Fast middagen tackar jag inte nejer till, här vankandes det sill, ägg och kroker (mandelpotatis) och så den där ljuvliga gräddfilen. En yttepytte sillbit fick jag smaka knappt synlig så liten var den, till den kokt äggula och gräddfil, mumsens. Sen fick jag en fat med jolgubber och vipsgrädde, kan inte bli så mycket bätter.

  Ska bli spännande att se hur Febus ser ut och hur han kommer att bete sig i er blommiga trädgård, hihi.

  Russelpussar.

 4. Hej Triton!
  Men vilka tjusiga killar, det är ni förstås alltid, men blomkransarna passade er perfekt. Skulle inte kotte också ha haft en krans? Glömde matte det? Men han kanske hade blivit rädd och flyttat och det skulle ju vara tråkigt. Nej han är nog nöjd bara han får mattes pannkakor att mumsa på. Lyckliga er som har en kotte!
  Tänk att det snart är dags att få hem Febus, det blir spännande, inte bara för er, utan också för oss.
  Nu ska ni ha det så gott! Hälsa till matte och husse och förstås till Artemis!

 5. Åh, va söta ni är med era midsommarkransar 🙂 Jag och mina älskade katter tillbringade midsommar helgen på ett flygfält ovanför Orsa. Mina föräldrar och deras hundar var också med. Trevligt och kul hade vi! Jemina, Trigun och Hellraiser hälsar sååå mycket till er!! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *