Snart dags för Öppen Trädgård

Vad gör man när det regnar  morgon, middag, kväll, alla dagar i veckan! Jo, antingen deppar man ihop och surar i mörkret, eller så sätter man sig och tänker man tillbaka på glada dagar och ser ljuset bakom  molnen.

Jag väljer att se ljuset, och vi har ju alla fina minnen att tänka tillbaka på och glädjas åt. Det är lätt att glömma, medan vi klagar på vädret, som vi ändå inte kan göra något åt!

Lillebror gör som jag och tar sig en funderare han med. Skillnaden är bara den att att jag sitter och filosoferar under  hängkaraganen medan han ligger och gör detsamma under brudspirean.

Blir det enformigt går det ju alltid att blöta ner sig och springa in och be att bli torkad torr. Det är faktiskt rätt så roligt att se hur matte försöker hålla god min när någon av oss kommer för tionde gången.

Mitt  allra bästa minne från förra året, är den där soliga söndagen, då jag hade Öppen Trädgård här hemma på Elsborg. Det var stort och jag var så stolt, då det var mig och lillebror Artemis alla rara människor kom och hälsade på.

Jag minns som i går hur jag försökte hälsa på alla, och gå runt mellan borden, så att alla verkligen skulle känna sig välkomna. Och jag minns också hur jag hittade en blårandig tygklädd strandkorg, som en av gästerna hade med sig, och slog mig till ro i den en hel timme.

Det var så roligt att träffa så många bloggvänner på riktigt, att jag självklart kommer att hålla Öppen Trädgård i år med. Sista söndagen i juli var det i fjol, och det lutar ditåt även i år! För jag vill  liksom det ska bli en tradition.

Så lägg det på minnet alla nya och gamla bloggvänner. Då är ni välkomna och då hoppas jag att vi ses! Jag återkommer förstås om dagen längre fram, men kände för att berätta redan i dag, när jag ändå sitter och tänker både fram och tillbaka.

Lillebror Artemis var bara ett år då, och lite blyg, men kommer säkert att vara lite modigare i år. För om allt går väl har vi då fått hem ”pysslingen”Febus, och lillebror Artemis inte är lillebror längre.

Det största som hände honom förra sommaren, var när har äntligen vågade sig på att att åka storbil med husse och matte till skogen, och gå ut ensam utan mig där. Den utfärden gjorde att han växte något alldeles otroligt, och gick knappast att känna igen när han kom hem!

Riktigt mallig var han, och numera är han lika modig som jag i skogen, och älskar nästan mer än jag att åka bil! Så det är nog dags för honom att lämna över lillebror-titeln till ”pysslingen” från Brandalsund.

Och visst är han en riktig goding är vår lille Febus. Kolla bara på bilden, som häromdagen kom från matte Marianne. Så här hittade hon nyligen en morgon Febus ovanpå sin bror Heron sött sovande på köksbordet efter nattligt bus.

Inte utan att jag börjar längta lite efter att få adoptera honom!

Tassekram sibiren Triton med lillebror Artemis

12 svar på ”Snart dags för Öppen Trädgård”

 1. Hej Triton! Håller med om att det inte finns så mycket att göra när det är sånt har väder. Vi får verkligen hoppas att det blir bättre när du, Artemis och lillkillen Febus ska ha Öppen Trädgård. Jag var ju hos er förra året och det var jättetrevligt. I år ska jag ta med mig en bättre kamera. Förra året tog jag bilder med mobilen. Det blev inte så bra. Nu hoppas vi på bättre väder och jag önskar er alla i familjen en trevlig midsommar.
  Lotta

 2. Hej Lotta! En riktigt trevlig midsommar önskar vi dig och de dina, och så ser vi fram emot att träffas en solig sommardag igen.
  Triton med lillebror Artemis

 3. Det är så skoj och läsa om er men min matte säger att det gör inge att det är dåligit väder hon sitter ock kollar på pippisar hela tiden och får ingenting gjort dom har blivit så stora det har gått så fort med dom säger hon.Ha en fortsatt fin sommar så ses vi.Gudrun och Lisa

 4. Jag gillar heller inte regnet men matten hittar på skojsaker inne, om inte annat så kan jag ju bita henne, hihi. Fast en biltur kan man ta sig trots regnet, för då blir man i alla fall inte blöt. Ska bli kuligt att få se bilder på nya lillbrorsan när han är tillsammans med er, då blir ni tre och alla goda ting är ju tre.

  Russelpussar.

 5. Hej!
  Synd att jag inte kan komma till er då de är Öppen Trädgår. Är kvar här uppe då. Men nu vill jag bara åka ner och träffa mina älskade fyrbenta =)Vädret har inte varit den bästa här uppe i Norrbotten. Men hoppas att det blir bättre i Midsommar då jag och hela familjen (inklusive mina föräldrar och deras taxar) kommer att fira midsommar på Tallhed.

  Många tassiga kramar från mig och katterna!

 6. Hej Felix! Du har så rätt att alla goda ting är tre. Fast vi tycker du verkar jättego´du med.
  Tassekramar Triton och Artemis

 7. Hej Gudrun och Lisa! En riktigt trevlig midsommar önskar vi er, och ser fram emot att ses i trädgården.
  Tassekramar Triton & Artemis

 8. Hej Anna! Synd att du inte kan komma i sommar. Men du är välkommen när det passar dig. En riktigt trevlig midsommar önskas du och de dina.
  Triton & Artemis

 9. Vi kommer naturligtvis på eran trädgårdsfest….tar med den fina strandkorgen!
  Tills dess ha en skön midsommar!
  Kramisar Tizzy, Matte Maggie o husse Tommy!

 10. Hej Maggie!Härligt att ni kommer med korgen. Det ser vi fram emot. En riktigt skön midsommar önskar vi er alla tre!
  Tassekramar Triton och Artemis

 11. Du Triton;det var en glad nyhet aa om att ni pojkar ska bli tre i sommar..Kul med en lillebror.
  Vi ses på Öppen Trädgård´s dagen!
  Tass o kram/Lena & Maya

 12. Hej Lena! Det har liksom varit en liten hemlis, det där med våran Febus. Men det har läckt ut på något mystiskt sätt på det där som kallas facebook. Du är så välkommen i trädgården.
  Tassekram Triton & Artemis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *