Nu väntar vi på våran Febus

Tror ni att det här kan va´ nå´t? Husse och matte tycks tro det i alla fall! Hela nationaldagen satt lillebror Artemis och jag instängda ensamma hemma, för att de var till Brandalsund  och hälsade på den här lilla saken.

En ”pyssling” på åtta veckor, som förstås fortfarande var för mammig för  att följa med hem till oss. Däremot kom husse och matte hem men några söta pysslingkragar, som hon försiktigt planterade i en kruka i väntan på ”pysslingen”.

Så nu vet lillebror Artemis och jag vad klockan är slagen. Fyra veckors ”semester” står närmast på programmet  innan ”pysslingen” ska hämtas hem och tas omhand av oss.

Febus heter han på riktigt, och har alltså även han ett gudabenådat namn. Faktiskt är vi också lite släkt, då hans mamma Destiny är dotter till våran pappa ”Kingen”.

Och pysslingens pappa heter Ingo och bor i Älvnäs utanför Hedemora. Det är ju tack och lov nära, och vi får väl kalla hit honom om ”pysslingen” blir för besvärlig att hålla koll på.

Söt är han i alla fall så det förslår, med sin ljusa päls och sina ärliga blå ögon. Det måste tilloch med jag erkänna efter att ha sett bilder på den lilla ”pysslingen”  i arbetsmaskinen.

Men ni ska vet att lillebr0r Artemis och jag var sura när husse och matte äntligen på hem på nationaldagen. Hela kvällen höll vi dem kort och myste när de tyckte lite synd om oss som varit ensamma i över åtta timmar.

Historien upprepar sig har jag sagt någon gång förut och säger det igen. Jag minns väl hur det var innan och när lillebror Artemis kom, och då hade jag ändå storebror Nisse att gömma mig bakom och ty mig till.

För ska sanningen fram var jag livrädd för lillebror Artemis första dygnet. Men det gjorde ju inget, då storebror Nisse hälsade välkommen och tog hand om honom från första stund.

Nu är det jag som är storebror och förväntas ta ansvaret. Fast det egentligen är lillebror Artemis, som husse och matte inbillar sig att behöver en liten kompis att gosa med.

Och det må så vara, då han sörjde storebror Nisse alldeles förtvivlat mycket. Det gjorde riktigt ont att se hur ledsen han var, och tror jag fortfarande är, fast det gått ett helt år sedan Nisse lämnade oss.

Därför blir det säkert bra med en liten pyssling att ta hand om åt lillebror Artemis. Han vill ju så gärna ligga nära, och kommer hela tiden och kryper ner bakom ryggen på mig.

Jag ställer självklart upp på det, fast det inte riktigt är mitt rätta jag. För som jag nämnt förut är jag mer självständig och blir nästan generad av allt gosande lillebror Artemis  trevar sig till med mig.

Samtidigt är ju lillebror Artemis också fortfarande bara en kattunge i sinnelaget. Så det här  kanske blir riktigt bra. Om  han tar hand om lilla ”pysslingen ” och jag i slutändan tar ansvar för båda två.

Lite spännande blir det förstås också, och jag känner mig faktiskt förväntansfull. Men visst gäller det att ligga med magen i vädret och koppla av nu, för det lär  inte bli mycket av med det med en ”pyssling” i huset.

Härligt i alla fall att det blev sådan fart på tävlandet efter min påminnelse i fredags. Plötsligt bara rasade det in rätta svar, och som jag skrev handlade det inte om exakta tal utan tusental.

Rätt svar är allt mellan 5 ooo och 7 500 taggar, och med datorns hjälp har matte och jag dragit tre lyckliga vinnare.

Grattis, säger vi till Anna-Karin Dismats i Sälen, Susanna Gustafsson i Borlänge och Therese Lindberget i Älvdalen. Två trisslotter vardera kommer till er under veckan.

Där slutar jag för idag och går ut i myser i solstolen mellan regnskurarna.

Tassekram sibiren Triton med lillebror Artemis

9 svar på ”Nu väntar vi på våran Febus”

 1. Hejhej! Sköna bilder på er två! ”Pysslingen” ser såå söt ut!! Jag kan aldrig glömma den dagen då jag kom hem med Trigun. Jemina som hade då varit själv i en vecka, då efter att jag vart tvungen att ta bort Puck, var jättesur på mig. Hon vägrade ha med mig att göra. =P Men det vart ju bättre och bättre för varje dag mellan Jemina och Trigun. Och sen kom Hellraiser in i bilden, bara det gick bra mella dom alla tre. =) Det var bara Trigun som fräste åt honom. Men sen ville hon vara go med honom. Hoppas allt går bra med den nya familjemedlemen. =D

  många tassiga kramar från Anna..

  p.s. Jemina, Trigun & Hellraiser hälsar också!

 2. Stackars er som fick vara själva hela nationaldagen, här var det lugnt och skönt. Vi hade inge vidare väder med regn och kyla, så jag föredrog att vara inne och busa. Ska bli spännande att få lära känna din minsta lillebror, jag är själver men det är nog lika bra för jag tror inte att matten orkar med några flera, hihi. Jag är nog lite för busig, för mattens tafflisar har gått åt pipsvängen, det är så gottigt med fårskinn, hihi. Så nu undrar jag om kattbäbisar är lika busiga? För jag känner inga så det vore jätteroligt, om du ville berätta här hur det är med såna däringa småttingar.

  Nej, nu har jag inte tid med sånt här någe mera, för nu ska jag äta upp soffan, hihi.

  Russelpussar.

 3. Hej Triton! Vilken liten ”gräddbakelse” lilla Febus är. Jag lovar att både du och Artemis kommer att gilla honom på en gång. Han lär charma er ordentligt. Jag som trodde att jag hade rätt på din fråga. Jag hade till och med googlat på igelkottar och där stod det att dom hade 15-16000 taggar. Jag begriper ingenting. Men, men sånt är livet. Ha en bra vecka nu. Jag längrar redan till nästa söndag. Kramar Lotta.

 4. Vad skoj att jag var en av vinnarna. Tack för trisslotterna!
  Vilken söt lillebror ni kommer att få!
  Anna-Karin i Sälen och katten Frasse

 5. Hej Triton!
  Men vilken liten sötnos som ska komma till er! Eftersom du är äldst så blir det väl du som har största ansvaret för den lilla parveln. Men det klarar du galant, du har ju fått lära dej av Nisse hur det ska gå till. Och Artemis hjälper säkert till.
  Men nu får ni passa på att ha ” semester ” och slappa innan det lilla yrvädret kommer för då blir det nog inte att sitta och lata sej i solstolarna.

  Många kramar till er alla!

 6. Hej Felix! Jag är osäker själv, men tror inte lillebror och jag åt några tofflisar när vi var små. Lovar att hålla dig underrättad, när pysslingen kommer, och hoppas att vi ses i trädgården i sommar .
  Tassekram Triton med lillebror Artemis

 7. Hej Anna-Karin! Så bra att du blev glad!!! Vet du, det bästa jag vet är att göra människor glada. Så´n är jag bara!
  Tassekram Triton med lillebror Artemis

 8. Vad jag blir avundsjuk på er som snart ska få hem Febus,Ja, vad kan man säga, vilken Goding, Godingar är NI också,Triton och Artemis och uppgiften att ta hand om en sådan liten Febus det klarar ni av, tänk på Nisse vad han har lärt er mycket under den tiden när ni var små, så klarar ni det.
  Snart kanske jag får sända några tassekramar till er. Kram från Lena Åkerman

 9. Hej Lena! Hoppas du snart kan sända tassekramar. När tror du det blir?
  Tassekram Triton och Artemis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *