Efter regn kommer solsken

Det har varit blött så det förslår den här veckan. Så blött att min blogg hållit på att rinna ut i sanden. Inte heller är det  bara regn från himlen och tårar på mattes kinder som gjort livet surt. Nej, den här gången är det är det te med mjölk, som ställt till det ordentligt!

För det var en hög ljusgul kopp, med just det oskyldiga innehållet, som förvandlade den trivsamma onsdagen till en mardröm. Koppen råkade nämligen välta på skrivbordet och duscha arbetsmaskinen medvetslös.

Maskinen som är mattes trogna följeslagare, och där hon har en massa texter och alla bilder hon jobbat med det senaste halvåret.  Nu är den rensad på sitt innandöme och på väg hundratals mil bort för att  om möjligt rädda det som räddas kan.

Det betyder att matte den här helgen svävar matte mellan hopp och förtvivlan. Först såg ljust ut då  den lilla lådan med hela alltet verkade ha klarat sig från att bli blöt. Men en stund senare blev allting svart som om luften gått ur lådan och orsakat kortslutning.

Så klart har den olycksaliga tekoppen satt sina spår på humöret här hemma. Matte har varit jätteledsen, fast hon inte velat erkänna det. Och lillebror Artemis och jag har haft fullt upp att göra med att trösta henne. Lillebror är suverän på det, och jag är inte så bet jag heller.

Lyckligtvis fick vi låna en arbetsmaskin av de tekniska pojkarna på tidningen, och det är den som räddar mig i skrivande stund. För jag har ju lovat att att rapportera allt som händer och sker, och hur skulle jag ha kunnat göra det utan lånemaskinen.

Lägg till det att det regnat nästan hela veckan, så är det tur att matte haft lillebror Artemis och mig att krama om. Vi låg och sov när olyckan hände och hörde bara hur hon fick världens utbrott och morrade i sin ensamhet värre än en ilsken katt.

En sådan utomjording har jag tyvärr också haft här om nätterna, som inte drar sig för att stå och sätta sina  fula märken på dörren uppe på farstukvisten. Hittills har han lyckats klara sig undan mig, men får jag bara tag i honom så…

Utomjordingen har kommit  nu när ”kotte” övergivit oss och varit borta flera nätter. Så det har inte riktigt varit våran vecka den här veckan. Fast vi visste ju förstås att vi bara hade ”kotte” till låns.

Men ni vet hur det är. En olycka kommer sällan ensam. Och nu har arbetsmaskinen kolat,  ”kotte” dragit ut på äventyr  och en utomjording tagit sig in på gården.

Vore det inte för att humlan surrar och rosorna skjuter skott kunde man nästan gå ide. Men skam den som ger sig för att det blåser lite motvind.

Det är ju ändå så att det måste vara mörkt för att kunna bli ljusare. Och vi vet ju alla att efter regn kommer solsken!

Tassekram sibiren Triton med lillebror Artemis

6 svar på ”Efter regn kommer solsken”

 1. Hej!
  Ajdå, det där lät inte skoj, vilken tur att ni kunde låna en arbetsmaskin. Det är verkligen inte kul när sånt där händer. Min mobil fick för sig att den skulle bada i toan en gång.. Jag torkde snabbt av den och så.. Funkade någolunda bra i skolan.. Men sen så gav den upp, när jag kom hem så plockade jag isär den och la den på tork.. Hoppas att allt går att rädda som finns på maskinen..

  Tänkte bara tala om att jag och alla tre katter är hos mina föräldrar som bor i Hofors.. För jag är snart klar med utbildningen och då får Jemina, Trigun och Hellraiser bo hos mina föräldrar ett tag tills jag har hittat någon annanstans att bo..

  Många tasskramar matte Anna, Jemina, Trigun & Hellraiser..

 2. Hej Triton och Artemis! Stackars, stackars eran matte. Jag förstår verkligen att hon blev ledsen över sin arbetsmaskin. Jag hoppas dom där ”datasnubbarna” kan rädda innehållet. Visst har det varit trist väder. Jag skulle också vilja gå i ide och komma fram när det blivit varmt och solen skiner hela tiden. Ta nu hand om er och eran matte. Många kramar från Lotta.

 3. Usch vicken trökvecka ni haft, jag som har haft så kuligt med att bita matten i smalbenen, hihi. Ja, eftersom jag är en valping så biter jag gärna på allt som rör sig och även det som står still, hihi.

  Matten har aldrig nåt drickabart vid sin mafin, för hon mindes alla de gånger det kom in kunder som spillt än det ena än det andra i sina burkar. Så hon har lärt sig att det inte är lämpligt, sen tar Lill-hussen backup på mattemafinen varje natt, bara för bildernas skull. Skönt för då finns bilderna kvar på mig i alla fall. Hoppsar att de fixar eran jobbemafin, så ni kan titta på era bilder som är tagna för länge sen.

  Kottar har jag aldrig sett men igår såg jag får, grisar, höns och en tupp samt fyra stora hundar. Va mycke godofter det blev, var så trötter när vi kom hem så jag sov som en liten nasse i natt, hihi.

  Russelpussar.

 4. Hej Triton, jag var hos er när det här hände,fast utanför porten. jag tänkte överraska er, men att det skulle bli en sådan överraskning,hade jag inte trott, så jag ringde från min lilla mobil, och jag fick då veta av matte att det hade hänt en olycka, och att husse skulle komma hem ned en annan arbetsmaskin, det var väl tur att han fick låna den för annars har vi ju inte fått höra vad det var som orsakade det hela,Men nu vet vi i alla fall att det fungerar, och att matte är glad igen. Ni är mina bästa vänner husse också,Kram från matmor.

 5. När vårens vindar friska, då välter Matte TE-koppen på sniskan, och efter det hörs ett ilsket vrååål ! Så hemskt, så det på Triton & Artemis trumhinnor blir nästan stora hål.
  Nu tycks ordningen vara tillfälligt återställd, alla tårar nu borta är och Matte & Husse vårpussas igen,
  Tack Triton för det Du skrev på den lånade arbetsmaskinen.

 6. Go kväll, alla rara vänner och tack för era både trösterika och uppmuntrande kommentarer. De värmer i hjärtat, fast det är fortsatt blött och svinkallt ute!
  Och snälla matmor, stort tack för den fina gäddan, som gjorde gott i magen och räddade helgen!
  Tassekramar Triton & Artemis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *