Först rara rosor sedan en liten bror

En ros gör ingen sommar. Men fyra nyinköpta med färska skott är en god början. I veckan kom husse hem med just det i väntan på att de övervintrade pinnarna ska börja röra på sig.

Jag är som besatt av rosor och blev alldeles lycksalig  när jag såg vad han hade med sig. Knappt hann han ställa från sig de hopknutna stjälkarna på bänken förrän jag var där och började äta.

Det fortsatte jag sedan med, när matte satt ner dem i den låga urnan, och lyckades i min iver trampa ner flera av penséerna runt omkring. De reste sig lyckligtvis av sig själva, men har efter det tuktats av snön så de ser lite slitna ut.

Jag börjar i alla fall återfå fina formen efter mina svackor, och rosorna är rena vitamininjektionen. De smakar gott och de späda skotten är mycket bättre än tandborsten att  tugga ren tänderna på.

Rosorna är precis den vitaminkur jag behöver för att må bra, då jag inte gillar gräs som är det bästa lillebror Artemis vet. För även vi katter behöver det där som heter c-vitamin, och brist på det kan visa sig på tandköttet.

Jag fick faktiskt en sådan energikick av de späda rosskotten, att jag av bara farten ställde upp och hjälpte husse så gräsfrön vid sidan om huset. Fröna var väl inte så värst intressanta att hålla på med, men fiberduken han bredde över var minsann så mycket mer spännande.

Den vägde ingenting och innan husse visste ordet av hade jag krupit under och lindat in mig i den. Det var väl så där lagom populärt, men jag måste ha sett för kolig ut, för husse skrattade och ropade på matte att hon skulle komma med kameran.

Lillebror Artemis låg förstås som vanligt bara och tittade på mig med stora ögon. Så skulle han aldrig ha gjort, försiktig som han är den lilla ”myspojken”. Visst är han härlig på sitt sätt, fast jag tycker nog att han är en riktig ”matte-gris”.

Det syns inte utanpå men han kan vara ett litet busfrö han med. Skillnaden är bara den att han är det på ett lite mjukare sätt än jag. Men han är förstås också yngre än jag och fortfarande lite kvar på det där lekstadiet.

Och bra är väl det med tanke, med tanke vad för spännande som som är på gång. Det viskas nämligen här hemma i hemlighet om att vi ska få tillökning i familjen.

Nu har jag förstås som vanligt avslöjat för mycket, medan det fortfarande är en familjehemlighet. Men   men ni vet ju hur gärna jag vill ha något nytt att berätta, och ni behöver ju inte skvallra för matte att jag har läckt.

Hur som helst låter det som om det är en liten lillebror på gång. Inte för att jag behöver någon mer, men lillebror Artemis vill nog ha ett lite knyte att krypa ner bredvid och ta hand om.

Och vem vet det kan väl bli spännande för mig med att få en en sådan där liten ulltuss att fostra igen. Jag börjar faktiskt se fram emot det lite jag med. Fast han är ju så nödens liten och mammig än, att det dröjer ända tills i sommar innan vi får hämta honom!.

Tassekram sibiren Tritom med lillebror Artemis

14 svar på ”Först rara rosor sedan en liten bror”

 1. Nja, rosor tror jag inte att jag vill ha men å andra sidan kan man inte veta om man inte prövat, hihi.

  Nu kan jag tala om för dig att jag är lik din lillebror när det gäller vattskålen. Matten har inte förstått varför det alltid var så blött på golvet vid vattskålen men nu vet hon, jag badar tassar så det stänker överallt, hihi.

  En lillbror är säkert väldans musigt för då kan man busa med den, jag är ju liten och älskar att buselibusa.

  Russelpussar.

 2. Hej Felix!
  Är du som min lillebror Artemis vågar jag lova att din matte får det jätteroligt med att torka upp efter dig. Men då ska hon tänka på att du är jätteduktig, som bara älskar att skvätta vatten ur skålen runt omkring dig.
  Världens tassekram till dig Felix från mig Triton och lillebror Artemis!!

 3. Oj oj så roligt med en liten bror! Då blir det fart och fläkt där hemma på gården kan jag lova! Jag ser fram emot att du berättar om den lille när han kommer! Kram till er båda!

 4. Hej Lillemor! Visst ska jag berätta. Vi får väl följa honom på avstånd en tid. Han är ju så liten och mammig än. Tassekram Triton & Artemis

 5. Hej gubben. Tänk att du är så tokig i rosor. Gör det inte ont i munnen när du tuggar på dom? Dom har ju taggar ju. Eran nya lillebror är ju jättegullig. Vit och ullig och gullig redan nu fast han är så liten. Jag har sett ett par filmer på mattes FB-sida. När han kommer hem till er vet jag att ni kommer att ta väl hand om honom. Särskilt lillebror. Han behöver det här. Många kramar till dig och lillebror Artemis!

 6. Hej Lotta! Nej då det gör inte ont alls, smakar bara gott. Jag knipsar av de späda skotten upptill, och vet precis var gränsen går för att det ska göra ont. Tassekram Triton

 7. Fantastiskt- så kom de nu fram, Pinnarna med rotklump, efterlängtade både av Ni båda Grabbar, men även vi som väntar oändligt länge på en gryende Vår !
  Tack och lov, att Ni båda finns och attg Ni har dessa eminenta Matte & Husse…vad läste jag rätt,är det sant ? Jag lovar att hålla ögonen öppna, så jag kan kolla in det nya fyndet !
  Lycka till med Rosorna och Våren !

 8. Hej Lars Owe! Minns att du en gång skrev att alla goda ting är tre. Nu får vi snart se!
  Tassekramar från Triton & Artemis

 9. Hej Triton & Artemis!
  Va kul att ni ska få tillökning i eran familj.

  Här uppe i norra Sverige har våran familj också fått tillökning, men inte av någon lite ulltuss, nejnej.. Detta är en stor ulltuss av rasen Norsk skogkatt. En lugn och go herre vid namn Hellraiser har flyttat in hos mig och tjejerna Jemina & Trigun. Det har gått bra från första början. Lite fräs och morrande har det dock varit, men mest från lilla Trigun. Va jag vet så kan Hellraiser vara mellan 3-4år.

  Detta var just nu från oss fyra!

  Många tassiga hälsningar från Jemina, Trigun, Hellraiser & matte Anna

 10. Hej hela familjen! Må så gott däruppe i norr, och lycka till med nyförvärvet. Han kommer säkert att ta väl hand om er flickor, så ni kan känna er trygga. Tassekramar Triton & Artemis

 11. Hej på er!
  Jasså ni ska få en liten lillebror. Vilken tur att han får ha er som förebilder och som hjälper honom tills han har vuxit till sig. Precis som Nisse fanns där för er när ni var små. Ja det ska bli kul att få ta del av era äventyr med den lille ulltussen.

  Nu får ni ha det så gott i solen!

 12. Hej Gittan! Det är väl mest lillebror Artemis, som behöver en liten ulltuss att gosa med. Jag får väl ta ansvaret förstår jag. Lova hålla tummarna för att det går bra! Tassekram Triton med lillebror Artemis

 13. Hej hela familjen! Känns tryggt att ha pappa Ingo i närheten i sommar.
  Tassekramar Triton & Artemis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *