Veckans Triton om kroppsvård

Idag har vi ägnat oss åt kroppsvård lillebror Artemis och jag. Det betyder att vi legat med nyklippta klor och insmorda tassar och kollat på animal planet i tv-apparaten.

Matte hade förstås köpt druvkärnolja, som ska vara världsbäst för hundtassar. Men den smakade så illa att hon gärna får ha den för sig själv!

På oss får den vanliga tass-salvan duga, fast den här snöfattiga vintern slitit hårt på våra trampdynor. Huvudsaken är ju att fetta in och mjuka upp dem för att slippa  elaka sprickor,

Annat var det förra vintern. Då mådde tassarna bara bra av att pulsa i snön. Och underlaget var nytt, rent och vitt vart vi än gick.

Nu är det en pina för tassarna med all knagglig is, allt salt och alla grova gruskorn i en salig röra. För att inte tala om hur illa bilarna låter när de gasar omkring på det här underlaget.

Det riktigt skär i öronen! Så långpromenaderna har uteblivit och ersatts av flera korta om dan. Matte har ju varit ledig från prasseltidningen, så vi har riktigt fått rå om varann hela tiden.

Men i morgon är vi tillbaka i vardagslunken igen, precis som de flesta av er förstår jag. Fast vi har väl inte så mycket att klaga på, då matte sitter hemma och skriver och husse servar oss mest hela dagarna.

Möjligtvis blir hon lite otåligare när hon har mycket att skriva och jag ligger och vispar med svansen på tangenterna på arbetsmaskinen. Det är min specialitet och bästa sättet att kolla läget och hur het hon är.

För ni visste kanske inte att det slår gnistor om matte ibland. Då är det bara lillebror och jag som kan att lugna ner och få henne på gott  humör igen.

Svansen som jag sopar arbetsmaskinen med muttrar hon visserligen lite över ibland, men ångrar sig direkt och böjer ner huvudet och pussar mig på stjärten. Det är nu inte så farligt som det låter, för den är så lurvig att det knappast syns vad som är fram och bak på mig.

Men i dag har vi alltså mest slappat framför tv-apparaten med de insmorda tassarna i vädret. Faktiskt rätt skönt när det är grymt gråväder och runt 15 grader kallt.

Jag tar tv-tittandet med ro, men lillebror går så in i programmet att han blir alldeles  till sig. Är det stora farliga djur tittar han bort, och är det små söta tassar han fram och och klappar dem i rutan.

Han är helt otrolig och kan ligga i timmar och titta på i animal planet och verkligen engagera sig i djuren. Medan andra program med bara människor inte intresserar honom det minsta.

Allt vi egentligen gjort idag är att vi varit ut och hjälpt husse med pippismatningen några vändor. Det ska ju ständigt fyllas på frön och nötter från uthuset, och där är det alltid lika spännande.

Dessutom är husse så finurlig att han tar in de här runda bollarna i nät på kvällen och hänger ut dem igen på morgonen. Ett tips jag gärna vidarebefordrar för att hjälpa lillpippis i kylan!

På det viset blir bollarna mycket godare att picka på än när de är alldeles genomfrusna. Det uppskattas vill jag lova, och de kommer på stört fast lillebror Artemis och jag är med och hjälper till.

I dag är förresten matte riktigt på hugget. Nu kommer hon med ett glas lättsaltat vatten och bådas våra tandborstar. Då vet vi vad klockan är slagen, och det är bara att hålla med.

På en kattutställning köpte matte förresten en flaska med något jättefint, som bara skulle behöva klickas på tänderna utan borste. Men också det smakade så förfärligt illa att vi faktiskt föredrar tandborsten.

Hoppas ni alla haft en lika skön dag och tagit hand om er själva så att ni mår bra inför morgondagen. Själv känner jag doften av nykokt gädda, som snart ska rensas och förgylla kvällen, så duktiga som lillebror och jag varit i dag!

Tassekram från sibiren Triton med lillebror Artemis

6 svar på ”Veckans Triton om kroppsvård”

 1. Hej Triton. Ni har haft en riktigt skön Spa-dag förstår jag. Det låter jätteskönt. Att dessutom ligga och titta på favoritprogrammet på TV måste ju vara toppen. Jag förstår att det inte är roligt med långpromenader när det bara gör ont i tassarna men vi får hoppas att väglaget snart blir till er fördel. Kram till dig och lillebror från Lotta.

 2. Tack Lotta! Jag känner mig lite som en gnällspik, men det känns inte bra att missa långpromenaderna och ännu sämre att försöka ta dem. Men en sån här kroppsdag, eller spa-dag som du lite mer ”inne” kallar det, är inte helt fel för nån av oss. Tassekram Triton & Artemis!

 3. -Triton..det kommer snö.Håll ut lite idag,så blir det vitt på marken ska du se.Tack för dina Bloggrader,de är såå spännande 😉

 4. Jaha, det är till att ha det braigt med pedikyr och allt va det heter, hihi. Här skulle ni ha trivts idag med massor av nysnö och det snöar ännu och griskylan som var i morse med -25. Då är det faktiskt lätt att hålla sig för skratt i alla fall om man som jag måste gå ut för att uträtta behoven. Jag har ju ingen låda att gå på som ni katter har, nä jag får allt lov att pulsa ut för att uträtta ettor och tvåor, hihi. Fast nu har vermaturen bättrat sig, det är bara minus 11, så då står även jag ut.

  Kul med en lillebror som gillar tv, det gjorde jag oxå när jag var mindre, men nu tycker jag mest att det är ett bra sova gott medel, hihi. För det är så skönt att slappa på soffan, när alla sitter stilla så jag slipper rusa runt för att ha koll på matten och hussen, hihi.

  Ha det nu så braigt och jag hoppsar att ni får snö ni med.

  Taxpussisar i mängd.

 5. Hej Lena & Maya! Tack för all uppmuntran Ska försöka hålla ut! Men nu är det snart kväll och inte en flinga har fallit än! Tassekram på er båda från Triton!

 6. Hej Hillman! Ja i morse skulle vi gärna ha bytt med dig. Här var det 15 grader kallt och stenhårt på marken. Inte ens så mycket snö att man ens kan snygga till ute efter sig. Men vi litar på dig som är en klok tax, fast ingen av oss riktigt vet hur en tax ser ur. Vore spännande att få veta!
  Tassekram från Triton & lillebror Artemis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *