Veckans Triton om undrens tid

God fortsättning på er allesammans! Hoppas nattens stormvindar dragit förbi och alla utsatta fått, eller håller på att få, ljus och värme tillbaka.

Här flög ett cykelställ med fullt i cyklar omkring på grannfastigheten och dånade som bara den när det landade upp och ner på asfalten. Men det har tydligen hänt mycket värre saker på andra håll.

Innan dess fick vi i alla fall den vita jul vi alla önskade oss. Men i morse efter nattens oväder hade snön blåst bort. Nu tittar gräset fram både här och där, och vad som väntar härnäst kan bara framtiden utvisa.

Lillebror Artemis och jag hann i alla fall busa av oss i snön under veckan som gått. Det var för härligt några dagar, då snön var då där mjuk och kramgo att pulsa runt i.

Första biten gick det lätt, sedan gick det allt tyngre tills vi fick släpa oss fram med stora snöbollar som fastnat i pälsen på magen. Då var det bara att ”klafsa” in och värma av sig tyngderna på goa varma golvet.

Och sen full fart ut i snön igen! Med bara stora avslöjande blöta fläckar inomhus, som enda spår efter oss syndare. Fast egentligen borde det bara ha varit till nytta för husse och matte, som ändå skulle skura golvet med vatten och såpa till jul.

Måste också komma ihåg att gratta och tacka, den där Kalle från Orsa, som var i tv-apparaten på julafton. Gratta för att han är så mysig, och tacka  för det inramade fotografiet han hade med sig på två kära familjemedlemmar.

Fotot han hade bredvid sig på bordet föreställde hans älskade katter Benny och Saga, och det var de som skulle hålla honom sällskap om han kände sig ensam där inne i apparaten. Vilken kattvän!!!

Frågan är om han visste vilken fin gest det var mot alla oss katter, att han tog just Benny och Saga med sig på självaste julafton och berättade det t för hela svenska folket. Han är faktiskt värd att tassa iväg till och ge en tassekram på riktigt för det!

Annars har vi firat lugnt och haft det trivsamt, tills stormen lite tog udden av julglädjen i natt. Telefonen dog och arbetsmaskinen med. Så jag var nära att råka i panik i dag på förmiddagen!

Tack och lov kunde matte fixa arbetsmaskinen med en liten långsamt blinkande pinne,. Den stoppade hon in i sidan på arbetsmaskinen och fick kontakt med omvärlden igen.

Tack vare det lilla underverket kommer här de små kluriga julnötter, som jag lovade att ni skulle få att grubbla på i mellandagarna.

I går kväll hade jag lagt ut bokstäver till tre ord, när stormen tog tag i dem och blåste bokstäverna huller om buller. Nu behöver jag allas er hjälp att flytta bokstäverna rätt igen.

GULJIRS, HAKSTUT och PALTVAX  är bokstäverna, som kommit i oordning, i de tre ord jag söker. När ni hittat dem, skriver ni ner dem och mejlar svaret till mailto:pia.persson@dt.se 

Jag kan redan nu avslöja att alla tre har en sak gemensamt, precis som lillebror Artemis och jag. Men det är också allt jag kan säga i dag. Senast den 31 december, alltså på nyårsafton, måste jag ha era svar för att ni ska komma med i dragningen.

På nyårsdagen börjar jag året med att presentera tre vinnare, som får två trisslotter vardera. Vinnare som alltså, som jag redan utlovat, kan vinna storkovan!

Med det tackar jag för mig så här på annandagen, då en liten blinkande pinne fått liv i arbetsmaskinen och räddat mig. Så undrens tid är inte förbi!

Tänk på det de här sista dagarna som  återstår av det gångna året innan det nya tar vid. Allt gott önskar jag och lillebror Artemis er med bilderna på oss i julesnön, som i natt blåste bort.

Ännu ett bevis på det här med undrens tid, eller…

Tassekram sibiren Triton med lillebror Artemis

5 svar på ”Veckans Triton om undrens tid”

 1. Hej Pia,

  Åh vad kul att se hur Artemis har växt och blivit fin. Jättekul att läsa om dina/era äventyr!!!

  Massor av kramar från Katrineholm.

 2. Go fortsättning på er och hoppsar att ni får lite mer snö att pulsa runt i, hihi. Här har också varit plussisar, så nu är det mycket lite kvar av den vita varan. Du får vara glad att matten blinkande pinne fixade arbetsmafinen här hjälpte ingenting. Ingen ström, ingen fone vare sig fast eller mobil, inge internet, lugnt och fridfullt med brasan som värmde. Tur att matten och hussen är förutseende och hade tappat upp vatten, ifall vi skulle bli utan ström. Så oss gick det ingen nöd på, jag fick mitt vatten och min mat, så jag klagar inte, hihi.

  Nu får ni ha ett gott slut på detta året och jag hoppas att ni slipper smällandet.

  Taxpussisar i mängd.

 3. Hej Triton och Artemis.
  Det var fasligt vilket oväder vi råkade ut för. Hemma hos oss trodde jag att taket skulle flyga av. Vi fick strömavbrott i 13 timmar. Då frös jag jättemycket. Hoppas vi får lite snö igen så ni vara ute och leka.
  Jag önskar er ett Gott Nytt År och så hörs vi nästa år.

 4. Hej bland slask och gräs!
  Det är Jemina och Trigun som har bett våran matte att skriva lite.

  Vi har firat Jul i Hofors hos våran mattes familj. Medan hon och hennes föräldrar var hos hennes syster med familj, så tog jag och Trigun det lugnt med föräldranas hundar. Dom heter Abbe och Max, dom är av rasen.. hmm… tror de börjar på t och slutar på x. Det har gått bra, men den dära Max vill bara ha fart på oss. Han är jobbigt, men matte säger åt honom ibland.

  Vi skulle ha firat nyår i Övertorneå, men pga tåget blev sent och matte och hennes mamma vart något irriterad, så åkte vi tillbaka till Hofors. Men vi har det så bra här ändå.

  Många tassiga kramar Jemina och Trigun med matte Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *