Veckans Triton om snöyran

Så kom den då äntligen den vita varan vi väntat på.  Bara några timmar efter att jag avslutat förra veckans blogg i hällande regn föll de första lätta flingorna.

Och morgonen därpå visste jag att vintern kommit för att stanna. Taknocken på  höghuset var tom och av fiskmåsarna fanns inte ett spår.

Nu är det vitt både på farstukvisttaket och nere på marken. Och det är inte en dag för snart! Hösten har segat till det både för lillebror Artemis och mig, då det varit skumt nästan hela dagarna och för grymt mörkt om kvällarna.

I dag har solen skinit på den gnistrande vita snön, och både lillebror och jag har blivit som kattungar igen. Bortblåst är det gamla tungsinnet och det är lycka att jaga snöret på piskan matte drar under nysnön.

Helst skulle det snöa lite varje dag, så det översta lagret är så där mjukt och fluffigt så snön yr när vi busar. Och så vill vi förstås ha så mycket mer av den vita varan att vi sjunker så långt ner att vi tvingas paddla på magen.

Pulsa i djup, mjuk snö är vinterns bästa motion. Kan vi bara göra det ska nog figuren trimmas och vi slimmas både lillebror och jag. För fortfarande får vi väl en och annan gliring för att vi ser lite rundhulta ut i våra tjocka vinterpälsar.

Nog om det men ett litet uppiggande hälsotips så här före jul kan vara äppelcidervinäger. Den lär ska hålla kroppen i trim vara bra mot det mesta. Matte dricker ett stort glas varje morgon, och lillebror är som galen i det.

Han är med och slickar på sitt sätt och verkar tycka det är jättegott. Jag kan nu inte hålla riktigt med om det, men man får ju offra sig för hälsan ibland.

Just äppelcidervinäger lär nämligen hålla basseluskerna borta, och även tänderna på oss katter rena från tandsten. Kan avslöja att den också finns med lite honung, men det spelar oss katter mindre roll.

Vill tala om det i fall att det är nån mer än lillebror som gillar smaken. Det lär i alla fall vara lika nyttigt för både människor och djur. Och får man dricka i samma glas om matte går ju det mesta för sig!

Annars brukar det rekommenderas några droppar direkt i vattenskålen. Kanske värt att testa för er därhemma, då lillebror Artemis är ett levande bevis på att man i alla fall bli piggelin av det.

Spännande värre är det numera också ute på gården om kvällarna. Alla vanliga utlampor hålls släckta och i stället har husse fixat lyktor med levande ljus lite är och där.

Det stortrivs lillebror och jag med. För det är alltid är mysigare med levande ljus och lågan som rör sig inuti lyktorna.

En del hänger på krokar och en del står på marken. Och eftersom de är stadigt omgivna av glas och ramar, så är det inga problem även om vi skulle råka tassa till dem.

Nu hoppas jag bara att ni gläds lika mycket åt snön som vi. För snart är det jul och julen ska vara vit.

Och minns bland alla undermedel, som lovar hålla dig pigg och kry till jul, att det går lika bra med äppelcidervinäger!

Tassekram från Triton med lillebror Artemis

4 svar på ”Veckans Triton om snöyran”

 1. Det där med äppelcidervinäger har jag aldrig testat inte matten heller men äpplen äter jag högst gärna. En frukt till som jag är stormförtjust i är såna däringa små pesiner, de ska va utan kärnor de är bäst. Annars äter jag väl det mesta, idag toppa matten min mat med sånt där grönt, broccoli heter det visst, hihi.

  Så du gillar snö du med, visst blir det ljust och vacker om det inte vore så attans kallt. Nu i skrivandes stund har vi minus 12,7 men det har varit och vänt på minus 18. Så nu får du nog mera snö, det är visst på väg ett riktigt busväder. Hoppsa att du och brorsan din kan hålla värmen med någon mysig brasa, för matten eldar i spisen så här är skönt.

  Taxpussisar i mängd.

 2. Hej Triton!
  Vad spännande för er att det har kommit snö, Jag däremot är inte så förtjust, men jag är ju ingen ” siberian ”.
  Apropå äppelcidervinägern så måste jag prova och se om även jag kan bli lite ” piggelin ”. Tack för tipset!

 3. Ja du Triton det var den snön det. Nu är det bara halt och eländigt på vägar och gator. Men jag tror att det kommer mer till jul. Vi kan ju alltid hoppas. Vilken härlig husse du och lillebror har som gör det så mysigt ute på gården med ljuslyktor och grejer på kvällarna. Han är pysslig han. Den där äppelcidervinägern får nog matte ha för sig själv. Det låter inte ett dugg gott. Jag lovar dig att ingen av mina kissar ens skulle komma på tanken att smaka. Ha det så bra i halkan och se till att matte inte står på örona om ni tar en kvällspromenad. Kramar Lotta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *