Veckans Triton om överraskning

Nog fick jag en överraskning som hette duga på Kattens Dag minsann. Hade jag inte berättat om att jag skulle få en förra veckan, så hade jag nog hållit inne med den i dag.

Men jag är inte den som fegar ur, utan vågar bjuda på mig själv. Det gäller ju bara att inte ta sig själv på för stort allvar, och vara glad att hon inte använde tvättmaskinen.

Nu i efterhand förstår jag också att där kloke Hillman visste vad det betydde när matte kom hem med de fina flaskorna. Han hade varit med förr och sett sin matte komma hem med liknande flaskor.

Snäll som han är försökte han varna mig, mig, men min matte var så finurlig att hon visade mig hans kommentar först idag. Så här ligger jag nu nyfriserad  efter en och en halv timme med matte i badet.

Schampoonerad och balsamerad med det finaste tvätt- och sköljmedel hon kunde hitta i affären. Ren från topp till tå och silkeslen som en kattunge. Faktiskt känns det lite märkvärdigt att ha tagit mitt livs första bad och serverats ljummen nykokt gädda tillsammans med ett fat spraygrädde.

Det lär visst äldstebrodern Tabbe-Gubben alltid ha fått, fast han ville hellre ha ovispad grädde som värmts fingertoppsljummen på fatet. Nykokt fisk och grädde är alltså tradition här, och traditioner är till för att hållas.

Och godsakerna var jag värd för det evinnerliga sköljandet tog på och gjorde mig jättehungrig. Själv sjöng jag upp mig till melodifestivalen, men det var också enda sättet jag gnällde på medan vattnet ackompanjerade mig som en hel orkester.

Inget fräs eller morr och inte minsta lilla klo jag visade matte. För när vi väl kommit igång var det faktiskt ganska skönt! Och så fick jag ju vara ensam med henne med en avundsjuk lillebror Artemis utanför dörren.

Han var faktiskt enda orosmomentet, då  han förtvivlat höll på att dra ut mina badlakan under dörren och gräva sig in till matte och mig. Efteråt har han kollat genom badrummet men verkar ändå inte riktigt förstå vad som hänt.

I stället ser han  nästan lite avundsjuk ut när han tittar på mig. Han fattar ju inte varför han inte fick vara med i badrummet idag. Han som verkligen älskar att plaska med tassarna i vatten.

Men duscha hela kroppen är förstås en helt annan sak, och fyra genomblöta badlakan tyckte matte räckte. För sedan var det  ju en massa borstande och kammade också innan hon var nöjd med mig och min päls.

Och det lustigaste med badet var att rundmagen, som gammatte Marianne retar mig för, försvann nästan alldeles när jag blev blöt. Och det måste väl ändå tyda på att det är pälsen och inte magen som gör att jag ser lite rundhult ut.

Sedan när det gäller matte  får jag villigt erkänna att hon valde rätt dag för badet minsann. För någon kvällspromenad hade det då knappast blivit i kväll ändå.

Det regnar, snöar och blåser, och blåsten lär ska tillta och fortsätta ända fram till midnatt. Och det i hela vårat område! Så det är bara att rekommendera er alla att stanna hemma ikväll.

Med det önskar jag en trevlig fortsättning på första advent, som också är Kattens Dag och går till historien som min första baddag!

Och sist men inte minst i adventstid. Var försiktiga med levande ljus om ni tänder sådana därhemma. Det är lätt hänt att en viftande svans blir svedd och kan orsaka eldsvåda.

Tassekram från sibiren Triton med lillebror Artemis

5 svar på ”Veckans Triton om överraskning”

 1. Så då var det förgäves som jag varnade dig, jag visste att det schwampo i flaskorna, har sett sånt smygande förr här hemma. Ja, ja nu är du en erfarenhet rikare och jag hoppsar att du inte glömmer det i brårasket, hihi. Fast jag kan hålla med dig om att det inte är promenix väder, fast nu i kväll har vinden mojnat här och det är inte alls lika ruskigt som när hussen och jag var ute vid fem-tiden. Ett par centimetrar med snö har det i alla fall kommit, men jag tror inte att den stannar, skulle ju bli varmt till veckan igen.

  Du får passa på att mysa advent med brorsan och tvåbeningarna, nu när vinden viner ute.

  Taxpussisar.

 2. Hejhopp bland tassar och morrhår!
  Det är lilla Trigun som skriver.. Eller ja, matte skriver åt mig. Ville tala om att i går tog matte och hennes sambo mig och Jemina ut på en åktur. Jag fick för första gången i mitt liv åka i en sån där stor hemsk sak. Jemina sa att de är en kattbur. Vi har tillsammans legat och sovit i den. Men jag har aldrig varit instängd i den. Matte sprayade buren med något som gjorde att jag och Jemina var lugna och stilla. Vi åkte långt! Dröjde jättelänge innan vi kom fram. När vi kom fram så tog matte oss till en affär tror jag att de heter. Där inne så fick Jemina vara i mattes väska i stället så jag skulle bli van att vara själv i buren. Men till saken, i den där affären, så kollade matte på halsband och sele, det var till mig. Jemina hade ju redan både sele och halsband. Så nu skulle jag få egna, De vart ett rosa halsband med döskallar på och en kattunge sele. Det blev även kattgräs och leksaker till oss båda! Sen var matte in på andra affärer också. Så vi fick en liten klöspåle. Det var kul att åka i kattburen. Nåja, hoppas du får det bra i detta blås väder och att snön kommer till er.
  Många tasshälsningar Trigun med Jemina och matte.

 3. Hej Trigun! Så roligt att du fått vara ute på så spännande äventyr. Nu har du fått egen sele och koppel, och det går jättebra att gå ut med husse och matte på det sättet.
  Vi här hemma håller alla tummarna för dig, och jag är säker på att du kommer att blir en riktigt duktig selkatt!
  Hälsa husse, matte och Jemina så gott.
  Tassekram Triton med lillebror Artemis och matte också förstås

 4. Hej Hillman! Jag vill ändå tacka dig jättemycket och tala om att jag nu vet att jag i dig har en riktig vän. Fast ibland är ju våra mattar med och ställer till det lite för mycket för oss.
  Lovar att aldrig mer gå på den niten, att låta matte få mig att tro att jag inte fått några kommentarer.
  Varmaste tassekramar till dig i snöovädet från Triton och lillebror Artemis.

 5. Ja tänk så det kan bli när matte är i farten. Nu är du säkert ännu stiligare än du var förut. Jag undrar bara hur det hade gått om lillebror hade fått bada också. Det kanske är hans tur nästa gång. Man vet ju aldrig och som sagt var tycker han ju mycket om vatten. Från det ena till det andra. Jag tömde min mobil igår och tittade sen på korten jag tog på er i somras. Jag drömde mej tillbaks och mindes den underbara eftermiddan vi hade tillsammans.
  Många kramar till er båda från Lotta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *