Veckans Triton om hästsvansen

Som om inte min fina randiga svans skulle duga. Vet ni vad matte har gjort den här veckan. Hon har köpt sig en hästsvans!

Ja, riktigt så är det väl inte, men nästan. För hon har har blivit delmatte i en häst. Alltså en sådan där stor sak som ardennern Doris, som jag blev så kär vid naturstigen på Harmsarvet förra sommaren.

Jag har saknat henne i år, så kanske är det därför matte slagit till och köpt in sig på Hvalstad Blondi. Ja, så heter hon och kommer från vårat grannland Norge. Ett pärlvitt kallblod, som väl bör passa mig och lillebror Artemis perfekt, som de äkta sibirer vi nu en gång för alla är.

Jag och Blondi är jämgamla. Hon kanske är lite större, men med mina modiga åtta kilo är jag allt ganska maffig jag med.

Nu är jag förstås nyfiken på att få åka storbil till Blondi, och bjuda henne på morötter, när hon kommer upp till sin tränare Christina på Romme igen. Det blir nån gång i nästa månad, så hon kommer nästan som en julklapp till mig.

Husse och matte har redan varit dit och hälsat på henne tre gånger. Och ni ska veta att jag har känt på lukten att det varit nånting spännande på gång. Nu i veckan blev det klart, och sen har mycket handlat om det.

Just nu är Blondi nere i något som heter Varberg hos Ida, som ägt henne ensam förut. Där är hon för att få lite flockträning och vänja sig vid nya saker för att bli lite modigare.

Det kan jag säkert också hjälpa till med om det skulle behövas. Och husse och matte har lovat på hedersord att Blondi inte kommer att inverka på lillebrors möjligheter att få en gosekompis framöver.

Nu kanske jag berättat lite för mycket igen, men det gör inget bara ni inte låtsas om nåt för matte. Jag kan ju inte hålla mig, när det händer så spännande saker som att matte förälskar sig i en hästsvans, eller hur det nu var.

Annars går livet sin gilla gång här hemma på Elsborg. Enda förändringen är att dygnets ljusa timmar blir färre och färre för varje dag som går. Lillebror har redan precis som ifjol intagit bänken vid sidan om uthuset där alla pippisarna har sitt matställe.

Fågelvakten kallas han där och kan sitta i timmar och bara smyga fram huvudet om hörnet och glädjas åt det han ser. En riktig livsnjutare, som sen tassar direkt från pippsisarna till matte vid datorn och får sig en puss-stund.

Det är nästan så jag blir blyg när jag  ser hur de gosar. Men jag sover räv och låtsas som ingenting. För jag vet ju att min stund kommer, när jag får ha matte alldeles för mig själv, och bara vi två smyger ut på äventyr.

Faktiskt minns jag att domaren som kollade på lillebror Artemis, när vi var på utställning den där gången för länge sen, sa nånting om att ”den här lille grabben ska ha många pussar”.  Hur han nu kunde se redan då, att det skulle bli så, går över mitt förstånd.

Dagarna blir kortare men kvällarna har blivit betydligt längre och ljusare och de senaste dagarna. Allt tack vare flera upprörda grannar, som hann före mig så jag slapp skriva till kommunen den här gången.

Så nu blir det en sen promenad i kväll, då det lyser både på gatan ovanför och nedanför oss. Måste bara vänta på att lillebror, som nyss kommit in, och matte får pussas färdigt först!

Tassekram från sibiren Triton med lillebror Artemis

3 svar på ”Veckans Triton om hästsvansen”

  1. Hej Triton. Vad spännande att matte har skaffat en ”hästsvans”. Blondi verkar jättefin och du kommer säkert att bli kompis med henne. Kanske till och med lillebror kommer att våga sig fram. Det är roligt att lillebror tycker om att titta på lillpippisarna så länge han inte försöker ta någon. Har ni varit snälla mot husse idag då. Det är ju fars dag och han är ju eran människopappa? Puss på dig och lillbror från Lotta.

  2. Tjena Triton,vi läser ju din blogg ”Veckans Triton”varje vecka.Och kan inte ta miste på att du blir duktigare med tiden,med din arbetamaskin.Grattis o lycka till med delägarskapet oxå..för jag tror du har del i den där hästsvansen om den springer riktigt fort Triton.
    Önskar Lena & katten Maya

  3. Va kul att du och lillebror ska få en hästsvans, hihi. Nä, då jag bara skojsar till det lite, förstår prexis vad matten har gjort blivit delägare i en häst. Här har vi inga hästar men mattens stora valps sambo hon har häst, en alldeles egen, hihi.

    Du den däringa domaren han visste vad han pratade om, som tyckte att lillebror behövde många pussar, hihi. Samma för matten när hon var hos en veterinär med sin första taxvalp. Då sa denne ”får gratulera till köpet av tax”, varför säger du inte hund sa matten ”det blir du varse” sa veten. Det har matten blivit genom åren av alla taxar som funnits hos oss, vi har alla haft egna idéer om hur allt ska vara. Så vi har fostrat matten som vi vill ha henne, hihi.

    Taxpussar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *