Veckans Triton om hösttröst

Matte är fortfarande seg efter flygturen, men husse han kan han. Tänk bara när han grävt ner krukrosorna i trädgården och jag inte hade några att äta. Då gick han och köpte mig en alldeles egen rosbukett, som jag fått ha och ”snutta” på hela veckan.

Och när matte fortfarande inte vågar sig på några större utsvävningar tjuvstartade han i tisdags ”lillpippis” vintermatning med nötter, frön och bollar. Bara så att lillebror Artemis och jag ska ha lite extra underhållning i väntan på promenaderna.

Fast rosorna har jag  förstås inte fått ha för mig själv. Nu plötsligt har lillebror Artemis, som annars älskar gräs, också börjat vilja smaka på dem. Och det får han väl! Bara jag får jag får vara rosenkung och han nöjer sig med att vara rosenprins!

Som ni säkert förstår är husse är min idol. För det är ju han som ser till att det händer nånting i det här huset. Matte hon bara svävar ut och ställer till det, så vi blir alldeles lamslagna allihopa.

För att inte tala om hur sticker i nosen av de där värmande kinesiska örtplåstren som hon klätt både rygg och rumpa med som ”konvalicinent”. Ändå måste jag ju ligga hos henne hela nätterna och se till att hon inte stolpar upp och flyger nerför trappan igen.

När hon sitter vid arbetsmaskinen håller jag koll på henne från skrivbordslådan. Men den har krympt så alldeles kolossalt att jag får trängas med kanterna hela tiden.

Matte säger bestämt att de är samma låda som alltid. Men jag tvivlar!!! För det fanns hur gott om plats som helst i den förut.

Nu spelar det mindre roll då det bara känns skönt att tränga ner sig en alldeles för liten låda ibland. Det är en konst som bara vi katter kan. Problemet är bara att jag inte kommer över misstanken att skrivbordslådan har krympt.

Just nu spelar det mindre roll, för i går och i dag är det vår i luften fast det är höst. Så nu är det fågelskådning på gården som gäller, och då kan matte ju matte också vara med.  För som alltid är det bästa jag vet, när vi alla är ute i solen tillsammans.

Men kvällarna fortsätter att  bli allt mörkare, och jag fortsätter vara rädd om er. Så veckans tre minilampor går till Gudrun Millerjord, Borlänge, Carla Wadström, Falun och Johan Östman, Borlänge.

Grattis alla tre! Lamporna kommer med posten de närmaste dagarna, Och jag har fortfarande några fler i beredskap att dela ut.

Skicka bara namn och adress till pia.persson@dt.se så deltar du i kommande veckas utdelning av  tre små blinkande ”livräddare”.

Med det fortsätter jag och lillebror Artemis att hjälpa husse ta hand om matte. För även om det kostat mig många sköna promenader, var det ju ingen frivillig  flygtur hon tog.

Så jag har väl redan förlåtit henne, men kräver trampdynor under ”raggisarna” hon springer omkring i här hemma i fortsättningen!

Tassekram från sibiren Triton med lillebror Artemis

6 svar på ”Veckans Triton om hösttröst”

 1. Hej på dej Triton!
  Tänk vilken omtänksam husse du har som köpt rosor till dig att knapra på nu när han ”begravt” de andra! Fick matte också en bukett till tröst när hon inte har blivit riktigt bra än? Tur att hon är rädd om sig och tar det lugnt med fågelskådning med dig och Lillebror. Gissa vad jag tror: du har ju blivit en så stor och ståtlig katt nu att det kanske är därför det känns som om lådan har krympt. Morris här i huset gillar också att ligga trångt, han har en liten låda på köksbordet! Jätteglad blev jag när jag såg att min väninna Gudrun Millerjord vunnit små lampor.
  Sköt om er nu i höstmörkret hälsar Morris och Inger

 2. Oj vad glad jag blev har varken körkort eller bil så den lampan sitter välldigt fint.Men Triton jag tror du har rätt att lådan har krymt för jag har märkt att mina kläder har ochså krymt och det är nog den här varma fuktiga sommaren.Villken tur ni har som har fått rosor av husse och villken fin bild på er två det blev.Hoppas eran matte kryar på sig snart och hälsa och tacka.Kram på er alla.Gudrun och Lisa

 3. Men tack å bock för vinsten 🙂 den kommer väl till pass i mörka tider den här tiden på året.

  Och tack Triton och Artemis för alla era underbara vardags berättelser, hälsa matte och husse vilka fina kärleksfulla djurvänner dom är.

  Ha det fint mjauuu

 4. Men så mysigt ni har det..med rosor och pippisar!
  Jag har också pippisar i trädgården o där ligger jag i trappan o bara tittar, lovar att jag inte tar någon!
  Matte hon har börjat elda i nåt som heter vedspis i köket o där är det mys att krypa upp i mattes knä o gosa i värmen.
  Ha det så bra så länge..o va rädd om mattis.
  Tassekramar från Tizzy via matte Maggie.

 5. Du resonarar som matten gör om kläder som krymper i gaberoben, det är inte du som blivit för stor för lådan men så kan det väl inte va, hihi. Jag tyckte mig se att du växt en hel del på bredden men det kanske är samma som med mig, pälsen är på tok för stor, flera nummer faktiskt, hihi.

  Taxpussar.

 6. Hej Triton! Tack för lampan jag vann.Den var jättebra! hälsa lillebror.Önskar jag kunde ge dej en kram för du är en riktig tjejtjusare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *