Veckans Triton om stora dagen

Tänk att det finns så många rara människor här runt omkring. Från både när och fjärran kom bloggvänner och hälsade på lillebror Artemis och mig i går.

Det var jättespännande att få träffa alla på riktigt och inte bara i arbetsmaskinen. De gjorde vår lilla Öppen Trädgård  till nåt riktigt bra, och lät mig sola mig i glansen och vara kung för en dag!

Jag hoppas verkligen att jag visade mig från min bästa sida, och var så gosig och sällskaplig mot alla som jag vill vara. Men det var lite svårt att hinna med och minnas vilka man hade hälsat på och gosat med.

Lillebror Artemis var förstås lite blyg men jätteduktig ändå. Inte minst när han slog på stora charmen och stilade  på sitt alldeles speciella sätt.

Då fick han alla att ladda bildapparaterna och knäppa massor med bilder. För ingen kan väl motstå min lillebror, när hanrullar över på rygg och visar sin goa pussmage!

Jag låg på farstukvisttaket och höll vakt när de första bloggvännerna anlände med en rosenbukett till mig och lillebror Artemis. När grinden sen öppnades igen förstod jag att det var dags att tassa ner och börja hälsa välkommen.

Inte minst för att det fortsatte komma fler och fler, och jag riskerade att bli av med favoritplatsen i trädgårdens största mjukaste kuddstol. Så innan nån hann sätta sig i den, tassade jag iväg dit och lade mig värdigt tillrätta.

Där låg jag sen och blev ompysslad med kel och uppvaktad med presenter av alla de slag. Fler läckra rosor, massor med små söta råttisar och bollar av alla tänkbara slag.

När det så småningom började bli trångt om saligheten, tog jag en tur runt borden och underhöll gästerna. Då hittade jag till min lycka en mysig korg, som tillhörde Maggie från Hedemora, och kröp in och lade mig i den.

Där fick jag ligga fast där fanns solglasögon, med nånting som kallas diorbågar, och som jag kunde klämt sönder. Men jag tog det lugnt, och korgen luktade kattflicka så gott att jag bara kröp längre och längre in i den.

I korgen låg jag både länge och väl och smyglyssnade medan gästerna fikade och pratade katt. När sen alla började resa sig och strosa runt lite var det  dags för nästa charmoffensiv.

Den passade förstås mig , som vill gosa med allt och alla, alldeles utmärkt. Det var bara att sträcka ut sig i skuggan och bli kliad, bakom öronen, under hakan, på magen och alla tänkbara ställen.

Från tidigt på eftermiddagen till sent på kvällen varade lillebror Artemis och min stora dag. När bloggvännerna började dra sig hemåt kom våra goa grannaroch avslutade uppvaktningen.

Det kändes stort, och när grinden stängdes för gott var det redan dags för nattens fjärilsjakt. En jakt som vi förstås tänkt ägna oss åt ett par tre timmar.

Men det tar på krafterna att ligga på topp! Så jakten blev kort, och redan innan klockan slagit tolv sov både lillebror Artemis och jag. Lillebror förstås först efter att ha fått sin gosstund med matte i sängen, men den stunden klarade jag mig utan den här dagen.

Ja, jag säger bara det, vilken härlig dag! Och husse och matte har redan lovat mig att hålla en ny liten Öppen Trädgård nästa år igen.

Fast det ska villigt erkännas att är jag lite seg i dag. Och inte så lite heller!

Därför lägger jag skrivandet åt sidan och bjuder på en egentassigt sammanklöst bildkavalkad från vår lilla öppna trädgård på Elsborg.

Tassekram sibiren Triton med lillebror Artemis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11 svar på ”Veckans Triton om stora dagen”

 1. Hej Triton jag förstår att du å lillebror Artemis är trötta idag, det var mycket folk hos er igår, men det var trevligt, strålande väder blev det, hoppas ni och matte och husse har vilat idag. Ha det så bra. Tack för en trevlig stund hos er.
  Många Hälsningar från Meta,Bengt,Skalis,Stumpan,Semi,Sam,Sim, Sett.

 2. Tack snälla Triton och Artemis, matte och husse för en jättetrevlig dag i Eran trädgård. Var kul att få träffa andra kattvänner från bloggen.Ta nu och vila upp er för nya hyss i veckan. Ha det skönt i solstolarna.
  Många kramar från Gudrun å Gittan.
  Fialotta å Stensture.

 3. 1000 tack Triton..
  för en fin stund i er vackra trädgård.Du somna rätt fort i en väska som du verka gilla,medan vi fika och mumsa på alla de gosaker som matte o husse dukat fram på de bord som så trevligt stod utplacerade i er gröna lummiga trädgård.
  Hälsa dem och tacka,jag är så glad att fått träffa de kattvänner som dök upp i söndags oxå..så vi surrade katt,kost och kattsnack.tack Triton!
  Lena

 4. Villken trevlig och fin stund det var att få komma till eran husse och matte.Och villken vacker trädgård ni har att gömma er i.Eran husse säger man har gröna fingrarOch tänk man fick träffa er som man bara sett på bild.Men Triton jag skulle vilja ha en bild på matte när hon sitter på taket där för att hämta er.Tänk om alla var så mån om alla djur som matte är med pippisar ochså skulle livet vara lättare..Ha en underbar fortsättning på sommaren och va rädda om varandra.Gudrun med sambon Lisa

 5. Hej underbara gullungar. Tack så hemskt mycket för en underbara eftermiddagen i Eran trädgård. Det var länge sen jag upplevde en sån underbar dag. Tacka husse och matte från mig som gjorde detta möjligt. Jag kommer och hälsar på igen men det blir när snön har lagt sig.
  Många pussar och kramar/Lotta

 6. Hej, eftersom jag var bortrest missade jag och lill-mattarna här hemma att komma och hälsa på er men det kanske kommer fler tillfällen? Ni ser ut att ha haft en riktigt härlig dag!
  //Misse

 7. Hejsan Triton! Tack för en supermysig eftermiddag i er vackra trädgård, jag ville aldrig åka hem. Det var så roligt att träffa dig, lillebror, matte, trädgårdsmästarhusse och alla trevliga kattvänner! Och vad mycket gott ni bjöd på! De små fåglarna var inte rädda alls. Matte berättade att om du blir busig och tar en så ger du den snällt till henne, helt oskadad, ingen annan katt skulle göra så, du är toppen! Fortsätt nu att sköta om lillebror så duktigt som du gör, matte och husse också! Inger

 8. Hej på er!
  Men så mysigt ni har det där i trädgården och vilka fina blommor! Man ska inte vara avundsjuk, men jag måste erkänna att det är jag, och inte så lite heller. Alla som hade lyckan att få vara med igår måste ha haft en underbar dag.
  Önskar er alla en skön vecka i solskenet bland alla fina blommor!

 9. Hej Misse! Det blir det säkert och ni är så välkomna då!
  Tassekram Triton med lillebror Artemis

 10. Oj, oj vilken fantastisk eftermiddag ni bjöd på i er fina trädgård! Det gjorde gott för både kropp och själ. Må så gott och stor kram till er alla från Sigbritt, Eric och Bella!

 11. Här kommer en hälsning från oss i Hedemora Maggie,Tommy o olydiga Tizzy!
  Tusen tack för en helt underbar dag hemma i er fantastiska trädgård…det kändes som en bakgård i Paris.
  Vackra blommor o massor med gott att äta o dricka ..mums, och Triton som gillade min korg ..det lever jag på länge.
  Träffade många nya trevliga människor…ja på det hela ..kunde inte bli bättre!
  Kramisar i massor från oss tre i Hedemora!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *