Veckans Triton om åsksjukan

Puh, vilken seg vecka! Jag har varit mer eller mindre åsksjuk all den stund, och sussat sött hela dagarna till framåt kvällningen.

Den kvava fuktiga luften har klubbat mig fullständigt. Jag har somnat var jag är lagt mig och sovit som en stock fast det lyst och mullrat där uppe.

Lillebror Artemis har konstigt nog inte  känt av vädret lika mycket som jag. Han har både smugit ut före mig om kvällarna och varit ute längre än mig på nätterna.

För jag har känt av det märkliga trycket i luften så tungt att jag lagt mig till ro ute på farstukvisttaket redan vid midnatt. Och det har jag gjort fast  lillebror fortsatt fjärilsjakten nere på gården både en och två timmar till.

Jag vet då rakt inte vad det beror på. Det kan väl ändå inte vara åldern som börjar ta ut sin rätt!!! Jag är ju bara ett år och nio månader och har inte ens växt färdigt än.

Vi sibirer är en så storväxta, och utvecklas så långsamt, att vi lär ska hålla på och växa tills vi fyller fem år. Då kan ju jag inte vara på väg att bli en gammal trött farbror redan nu.

Nej, nog måste det vara åskan i luften som slår knock out på mig och bara ger  lillebror en liten lätt smäll. Men visst undrar jag om det är fler som känner som jag och blir så här riktigt mosiga av åskan i luften?

Maken till regnväder som det som brakade loss i natt har jag då knappast skådat. Kanske för att jag fortfarande låg på farstukvisttaket när det plötsligt börja störta småspik från himlen.

Det gick på nolltid, och lillebror som var ensam ute i mörkret hade fullt upp att ta sig upp på trappan. Lite rädd var han väl också 0ch kröp ner i soffan efter att ha blivit torkad torr. Men han håller faktiskt äntligen på att tuffa till sig lite!

I dag började dagen med att solen sken från klarblå himmel och då kändes det direkt lite bättre. Men den där konstiga luften fanns  kvar och kändes i huvudet på mig. Och mycket riktigt, efter en timmet öppnade himlen sig igen.

Det är snudd på så att jag börjar tro att jag kan spå väder på riktigt. Och då hoppas jag verkligen att det där som kallas högtryck drar in, och gör fint väder nästa söndag så vi kan träffas i trädgården.

Vill du hälsa på  i min lilla Öppna Trädgård mejla då matte pia.persson@dt.se om du inte redan gjort det. Då får du ett mejl med vägbeskrivning och tid i slutet på veckan.

Men som  jag skrivit förut, så måste jag ha bra tass med vädergudarna. För solen ska skina annars får vi skjuta upp det en vecka. En blöt trädgård är ju inte mycket att träffas i och fika.

Men jag hoppas och tror att ett sånt där högtryck, som gör en piggelin och klar i knoppen, är på väg och når fram till nästa helg.

Tassekram från sibiren Triton med lillebror Artemis

2 svar på ”Veckans Triton om åsksjukan”

  1. Hej Triton håller med dej om att vädret är sövande. Och huvudvärk får man också. Vilka fina bilder det var på dig och lillebror. Ni ser riktigt ”grymma” ut. Vi ses på söndag.

  2. Hej! Men gud vad Artemis är lik lilla katten Mimmi ! Dom skulle nog passa ihop 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *