Veckans Triton om tre höjdare

Tänk ändå så rätt jag hade om att den riktiga sommaren började när matte fick semester från prasseltidningen. För visst har det varit grymt varmt och skönt nästan dygnet runt den senaste veckan. Rena höjdarvädret!

Ändå är jag ju ingen sån där väderspåman eller meteorolog, som det minsann lär heta på finspråk. Nej, jag hoppades bara så där riktigt mycket, att det skulle bli sommar på riktigt, när matte fick tid att vara ute med oss hela tiden.

Fast ska sanningen fram så kan jag då inte minnas att jag nånsin varit så erbarmligt slö och lat som den här senaste veckan. Det har varit stört omöjligt att uträtta nånting vettigt för både lillebror Artemis och mig.

Dagarna har bara förflutit i stilla mak på den svala jorden i skuggan under de tätaste buskarna. Fast om kvällarna  har det  förstås gått så mycket vildare till, för att hålla summan av kardemumman konstant.

Matte har satt ut vattenskålar åt lillebror Artemis och mig att svalka oss med, men det har då inte varit nån höjdare. Det är däremot det handgjorda fågelbadet, som vi fick i present av husses kompis att dricka ur och busa i.

Och busat har vi minsann gjort, så några pippisar har förstås inte vågat sig i och bada. Men vi har har haft fullt upp med att fiska pippisfjädrar som dråsar ner från luften och ligger och flyter på vattenytan.

Just ett fågelbad att plumsa i och svalka tassarna vill jag verkligen tipsa om för alla katter i sommarvärmen. Vattnet där är precis lagom djupt för att göra nytta men ändå inte blöta ner pälsen onödigt mycket.

För det är ju genom tassarna vi svettas, och står fatet i skuggan håller vattnet sig kallt ett bra tag. Så ett långgrunt fågelbad är ett riktigt höjdarbad att ha på gården!

Alla goda ting är tre. Så också den här veckan. Jag har nämnt sommarvädret och fågelbadet. Nu sist, men inte minst, kommer veckans vinnare i midsommartävlingen. För det är en höjdare att få göra någon glad!!!

Fantastiske Evert Taubes ”Rönnerdahl” var det förstås som skuttade ur sängen och dansade på ängen. Det visste  Maile Hedin i Falun, Gudrun Millerjord i Borlänge och Kerstin Nord i Stora Skedvi, som alla tre har två trisslotter vardera att vänta med posten.

Med det ansluter jag och jag mig till lillebror och kryper in under buskarna för en eftermiddagstuppis. För nu är jag så ”pömsig” att det  nästan känns som om det skulle börja blixtra och dundra där uppe igen.

Allt gott önskar jag er innan John Blund tar över även för mig i buskarna till framåt natten!

Tassekram från sibiren Triton med lillebror Artemis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *