Veckans Triton om nattlig terror

I dag är det första maj , och då har jag hört sägas att alla ska vara lediga och bara ligga och slappa. Ja, inte riktigt alla förstås, då det finns ju såna som har viktiga uträttningar att bestyra.

Jag är en av dem, då jag i dag ska presentera mina tre vinnare i förra helgens påsktävling. Och jag gillar att jobba om söndagarna, för hur skulle jag annars få ihop min söndagsblogg,

Fast idag har jag faktiskt tillåtit mig att slappa hela förmiddan. Och anledningen är förstås gårdagskvällens mullrande dån från Falu gruva och nattens objudna gäster i trädgården.

Kvällen började med att jag var jätteorolig för lillebror Artemis, som jag trodde skulle bli jätterädd när det började smälla. Han har ju varit så skrajsen för allt som dundrat, och sprungit in så fort pippis med motor, snöplog, sopbil och den där som borstar ren gatorna närmat sig.

Så jag höll mig i närheten av honom hela tiden, så han skulle känna sig trygg då han absolut ville vara ute på gården. Men inte brydde han sig det minsta om smällandet. utan lekte cirkus och hoppade meterhögt av glädje när det sköts som mest uppe vid gruvan.

Han slutar aldrig att förvåna minsann. Ena dan så liten och hjälplös, och nästa dag hur stor och modig som helst. Men fortfarande en lillebror, som behöver en trygg famn att krypa in i när han ska sova.

Och det skulle han väl  få hela natten om det inte vore så mycket förbjuden rörelse ute på gården. Det verkar precis som om ett par terrorister utifrån, bara sitter och väntar på att vi ska somna, så de får klättra in och härja hejvilt på våran gård.

Jag har ilsknat till över det här oskicket förut, men just nu är det värre än nånsin. Så redan i halvfyrasnåret blir jag som galen och måste ut och skrämma bot dem.

Synd nog har jag spelat persienn så högljutt, för att komma ut,att husse fått nog och bytt ut spjälorna mot en sorts gammaldags hederlig rullgardin. Den ljuder inte alls, men på bara några nätter har jag lärt mig spela med klorna på fönstret, så det låter lika illa som när jag spelade persienn.

För ut ska jag! Och nu när det ändå börja ljusna tidigare, så tycker både husse och matte innerst inne att det är bra att jag går ut  och visar inkräktarna var skåpet ska stå.

På slutet har lillebror Artemis också börjat hänga med, så snart är vi två som kan hjälpas åt att försvara gården. Men det kostar på att vara uppe halva nätterna, och därför slappar vi rätt friskt på dagarna på alla både möjliga och omöjliga ställen.

Nu ska jag inte hålla er på sträckbänken längre utan avslöja namnen på veckans  tre vinnare i tävlingen. Grattis säger jag till Yvonne Dölhed-Mats i Björbo, Maria Ingels Andersson i Falun och Isa Olsander i Falun.

De små ”gynnare” som efterfrågades var förstås igelkottar, och de allra flesta hade svarat rätt. Två trisslotter vardera kommer i veckan med posten, och med det slutar jag för idag. Jag har gjort mitt, och vi bröder återgår till att slappa!

Tassekram från sibiren Triton med lillbror Artemis

3 svar på ”Veckans Triton om nattlig terror”

 1. Hejsan på er sötnosar!

  Vad är det för otäckingar ni har på gården om nätterna?

  Va kul att just jag vann 🙂

  Kramar till er alla!

  //Mia

 2. Får man inkräktare på gården, då finns det bara ett som gäller, ut och jaga bort dem genast! Nu har vi haft lugnt här de sista åren men det var värre förr kanske jag och brorsan inte hör så bra längre heller med ålderns rätt är det nog så, hihi. Fast vi förstår att ni bara måste ut, men det var tassigt av hussen att ta bort spelpersiennen, du får hitta på nåt annat att spela på. Hussen och mattens säng kanske funkar, hihi. Ni får ha det så bra och hoppas att inkräktarna inser att in på er gård ska de inte tassa.

  Taxpussar i mängd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *