Veckans Triton om små ”gynnare”

Påskdagen i dag och jag vill börja med att önska er alla er riktigt solig fortsättning på påsksommaren. För visst är det väl för märkligt att det blev sommar över en natt!

Det är så man tror att vädergudarna fått fnatt, när jag kan tassa omkring och stjäla primörer i blomurnorna i april. Färska fina penséblad har jag ätit en hel vecka nu, och i dag hittade jag de första späda rosafärgade rosenskotten i samma urna.

De måste jag bara ha och de smakade ljuvligt! Husse säger att jag får äta hur mycket jag vill, för både penséer och rosor är nyttiga. Dessutom mår plantorna bara bra av att tuktas och blev jättefina med mig som trädgårdsmästare förra sommaren.

Samtidigt är det är massor med vitaminer i den späda grönskan, och det behöver jag med husse, matte och lillebror att ta hand om. Men faktiskt känns det som om jag fått kraft från ovan, och lillebror Artemis blir mer och mer fäst vid mig för varje dag som går.

Även den här veckan har vi tillbringat mycket av dagarna ensamma ute i uthuset. Det är det perfekta sommarhuset för oss, med spännande hyllor att klättra på ända upp i taket.

Där finns hur mycket som helst att utforska med lillpippis kvittrande utanför. Förra sommaren var lillebror Artemis så liten att vi inte fick vara där, men i år är det fritt fram för både honom och mig.

Det är också det perfekta stället att vila på om dagarna, då det är inne men ändå ute. Och så fort jag smitit in för att ta mig en ”tuppis” har lillebror kommit efter och krupit ner alldeles inpå mig.

Så har vi legat inbäddade i samma jacka den här veckan medan den andra stolen gapat tom. Och häromdagen gjorde lillebror Artemis sig platt som en pannkaka när han såg att jag var ute med matte på allmänningen.

Hur otroligt det än kan låta, lyckades han krypa under grinden ut till mig. Det trodde vi alla var omöjligt, men nu har husse fått sätta tillbaka den lilla rödmålade träribban under grinden, som som han satte upp tills lillebror skulle komma i fjol.

Det tyckte matte förstås var lite synd, för vissa somrar brukar det komma några rara små ”gynnare” och smyga sig in den vägen. Jag har ännu inte sett dem, men hört att de gärna åt kattmat med storebror Nisse och hans storebröder här om somrarna förut.

Just nu håller de visst på att vakna efter sin långa vintervila och lär vara både tunna och hungriga. Dessutom har de faktiskt något speciellt gemensamt med mina älskade rosor.

Jag undrar vad det är för  små ”gynnare” som brukar hälsa på och vad de har gemensamt med mina rosor. Vet du det, mejla då svaren senast lördag till  pia.persson@dt.se så är du med i utlottningen av trisslotter och kan vinna miljoner.

Med det tackar jag för mig och går ut till lillebror och påskharen i påsksolen. Den skiner fortfarande och det är så varmt, så vi blir nog ute hela kvällen. För att inte tala om hur tidigt vi ska ut i morgon bitti!!!

Tassekram från sibiren Triton med lillebror Artemis

5 svar på ”Veckans Triton om små ”gynnare””

 1. va rar du är Triton,snygg på bild som alltid..och nu känner jag att du är den perfekta storebror till Artemis oxå! Du är så snäll och klok.Önskar dej och familjen en skön vecka.
  /Kram & tass.Lena& Maya

 2. Nu prasslar och spirar det i jorden…
  Blad, efter blad och knoppar och blommor
  visar sig i all sin prakt, nu förvandlas den mäktiga vintern ” den som hade våra Hjärtan i djupfrysen makt”… nu tinar själ och sinnen, värmen sprids i var levande kropp Nu vill vi alla ROPA:
  ” KOM MED, kom med Kära VÄN OCH LEV OPP ” …. ur naturens Amfora ” den gröna klorofyllen ger kraft i var blomma och knopp !

 3. Hallå ! LENA & MAYA ,
  – vad vackert Du skriver i Dina kommentarer, mycket trevligt att läsa Dina ord.
  Fråga PIA, om inte Du kan få visa en bild på Din vän Maya ?
  Skulle vara trevligt att få se !
  Hoppas !!!!
  Trevlig VÅR & Sommar till Dig & Maya !
  Hälsar Lars Owe

 4. Lars Owe Nilsson skriver:
  2011-04-25 kl 09:19

  Hallå ! LENA & MAYA ,
  – vad vackert Du skriver i Dina kommentarer, mycket trevligt att läsa Dina ord.
  Fråga Pia , om inte Du kan få visa en bild på Din vän Maya ?
  Skulle vara trevligt att få se !
  Hoppas !!!!
  Trevlig VÅR & Sommar till Dig & Maya !
  Hälsar Lars Owe

 5. Va skönt att lillebror änteligen har förstått att han kan ligga nära dig och mysa. Här har vi haft strålande väder i flera dagar och då har vi varit lösa ute på gården med hussen och matten. Sluppit koppel och läskigt halsband, som alltid blir att klia när det sitter på, hihi. Ni har en mysig gård med staket runt om, ett sånt skulle vi behöva här med så vi kunde ligga i lä och gona oss. Ni får ha det så skönt även om jag inte tror att det blir lika varmt idag som det var igår.

  Taxkramisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *