Veckans Triton om sorg så stor

Storebror Nisse är inte med oss här hemma längre. Tyst och stilla har han tassat vidare till sina storebröder vid Regnbågsbron. En av dem sträckte ut sin tass, och Nisse, snart 16 år, kände att det var dags.

Vi här hemma är så ledsna och saknar storebror Nisse så otroligt mycket. Det är ju han som lärt mig allt jag kan, och skött lillebror Artemis så ömt som om det varit hans egen son.

Nu är vi två alldeles ensamma, utan storebror Nisse att förlita oss på. När jag kom för bara ett år sedan var jag lillebror, sedan blev jag mellanbror och nu är jag storebror.

Det har gått lite för fort och i dag känns det tungt. Men jag får försöka nå storebror Nisse, som nu är lillebror där borta vid Regnbågsbron, om jag behöver fråga honom om råd.

Jag försökte försiktigt väcka honom när han kom hem från djursjukhuset men förstod snart att det var förgäves. Än värre var det för lillebror Artemis, som blev förtvivlad då han inte fick någon kontakt med storebror Nisse som varit hans allt.

Det enda vi har att trösta oss med är att storebror Nisse inte är ensam. Han har träffat sina tre storebröder, som troget väntat vid Regnbågsbron, och slagit följe med dem.

Matte har berättat att storebror Nisse hade en ett år äldre äldre bästebror, som hette Kalle och gick bort för sju år sen. De var oskiljaktiga i från första stund Nisse kom in i huset och fick krympa in i Kalles stora mjuka famn.

När bästebror Kalles hjärta inte orkade längre, sörjde Nisse så djupt att han var nära att följa med. Och fast han visste vad som hänt, och själv tagit avsked av Kalle, letade han en hel sommar efter sin förlorade allra bäste vän.

Tack vare sina två andra storebröder Tabbe och Oskar kom Nisse sakta men säkert tillbaka till livet. Men matte är övertygad om att han aldrig glömt, utan alltid saknat, sin bästebror Kalle varje dag i alla år. Det var säkert han som sträckte ut tassen, och nu har de äntligen träffats igen.

Storebror Nisse var alltså yngst i syskonskaran och lillebror nästan hela livet. Det var först sedan han blivit ensam kvar och jag kom, som han plötsligt iklädde sig rollen som storebror. Och en bättre storebror kunde jag och lillebror Artemis inte ha fått!

Kanske var han lite för snäll mot mig, så jag blev för lite för busig. Men snälla trygga Nisse var precis vad lillebror Artemis behövde, för att repa mod och bli så stor och stark som han är i dag. Så vi kommer alltid att minnas och sakna honom.

I kväll tänder vi ett ljus i ett högt beläget fönster invid storebror Nisses älsklingsplats. Vi gör det så han ska se lågan och känna att han är med oss!

Tassekram från sibiren Triton med lillebror Artemis

Undrar du var Regnbågsbron finns, där Nisse nu blivit lillebror och träffat sina storebröder igen? Klicka då här nedan, så hittar du dit. www.indigo.org/rainbow/

25 svar på ”Veckans Triton om sorg så stor”

 1. Beklagar sorgen!
  Ni får ta hand om varandra väl!
  Tänker på er allihopa!

  En stor kram till er alla!

 2. Triton…min matte ska oxå tända ljus för Nisse ikväll.
  Vi känner saknaden med er!
  Du skriver att Nisse var så snäll,det ska vi alla minnas,och det är en fin egenskap. Snäll är du med.
  Nu är du Storebror, och så viktig och värdefull för lillebror.
  /Tass o kram Maya

 3. Alla vet vi att den Sorgligaste av dagar kommer, om man har djur. Saknaden känns, och tårarna kommer att rinna en lång tid framöver, men vid Regnbågsbron blir våra Vänner alltid mötta……
  Kram från Godis, Sniffen och Fannys Matte. Mjuka Nospussar till Triton och Artemis.

 4. Åh Pia jag är så ledsen! Han fick träffa våran Ninni nu också som varit borta ett helt år.

  Jättemånga kramar!

 5. Åh så tråkigt för er familj, tror säkert Nisse kommer träffa våra älsklingar som också finns vid Regnbågsbron. Vi kommer också tända ett ljus i fönstret ikväll för Nisse.

  kramar från kattfamiljen i Pilbo

 6. Skickar en stor tröstande kram till er alla. Tiden läker inte alla sår som det sägs, men det blir mer lätthanterligt med tiden.
  Kram från oss i Älvnäs
  Ulrika med fam

 7. Vad ledsamt att Nisse inte finns med oss längre.Min matte sänder hälsning till dig Pia, vi tänder ett ljus för Er i kväll.
  Tassekram/Fialotta

 8. Så sorgligt men ändå så vackert! bästebror Kalle sträckte ut en tass… tåren tränger på. Hoppas att min lilla älskade KåKå finns vid regnbågsbron och att ni träffas!

 9. Hejsan Triton
  Du ska veta att vi en dag ska vandra vidare ,men tills dess så ska vi leva livet som det vi alltid gjort,Ni ska veta att Nisse väntar på er ,han kan vänta länge på att få möta er å matte de ska ni veta .

  Men sörj ni de ska ni göra ,snart känns livet lättera ,men ni !! skänk Nisse en tanke varje dag så går det lättare /Sotis å Turbo i Lima västerdalarna

 10. Å vad sorgligt vila i frid Nisse. Att förlora en familje medlem är tungt. En dag kommer ni alla att återförenas vid regnbågsbron det är jag säker på. Nisse hälsa Lucas och Nike .Saknar dom jätte mycket.Tänder ett ljus och minns .
  Kramar till hela familjen

 11. Hej Pia!

  Jag beklagar er sorg! Jag vet hur ledsamt det är att förlora sina djur. Jag tänker på er och hoppas att det går bra med sorgearbetet som får ta den tid som behövs. Kramar till er alla.

  Pia

 12. Min ”SVARTA” MÅNDAG!
  Ack komme inte denna dag, jag grips av vemod och ögonen fylls av människans djupaste uttrycksmedel ”TÅRAR”, som grumlar min syn och nedför kinderna droppar mitt hjärtas innersta.

  Vi har ”Mist Vår KUNG NISSE ” !
  ************
  ” VILA I FRID & TACK FÖR ALL DIN KÄRLEK TILL OSS ” som fått följa Dig under åren!
  Jag vet att Du har en Plats i våran hjärtan och att alla i Katthimlen hälsar Dig Välkommen !
  FARVÄL NISSE !
  KRAMAR TILL ER ALLA I FAMILJEN.
  PIA, TACK FÖR DE VACKRA ORDEN

 13. Å så ledsamt det känns.Jag har ju aldrig träffat Nisse,men tackar Pia som delar med sig av era katttankar.Och bilderna är så fina.Det känns som om man kände dig ända,så stilig och ståtlig herre.Tårarna trillar sakta ner för kinden.
  Vi tänder ett ljus för dig ikväll.
  Tack Pia för att du delar med dig/Tass

 14. Vila i frid kära Nisse, du har varit som en del av familjen för mig. Har följt din fostran av dina bröder, vilket du gjort alldeles utmärkt alltid längtat till söndagsbloggen om Er. Lek vidare i Regnbågslandet.

  Gunnel

  MOA o LISA

 15. Vila i frid Nisse. Alla vi som läser din spalt Pia, vet hur det känns att förlora en älskad kamrat. Det är ju priset vi får betala för att få ta hand om våra vänner i några år
  Jag tänker på dig o dina två ”fyrbenta kompisar”.
  Jag ska tända ett ljus i kväll.
  Kram !!

 16. Det är med sorg i hjärtat att läsa denna veckas blogg. Jag tänker på er o sänder mina varmaste kramar till er alla.

  Jag måste ändå tillägga att jag fick träffa Nisse en gång i vintras o det mötet är jag glad för…han var en ståtlig kille!
  Jag kommer att höra av mig till er men vill vänta ett tag.
  Tills dess så…… kramisar i massor.
  Eran vän Maggie

 17. Vad ledsen jag blir när jag läser det här.Tårarna kommer jag vet hur det är att förlora den man älakar.Var rädda om varandra.Gudrun och Lisa

 18. Stackars, stackars er som blivit ensamma, utan någon snäll, mysig storebror som kan ta hand om er. Så kände vi oss när först lilla söta, vassa Mirte gick bort, sen när Kickan gick bort var det ännu värre. Hon som tog hand om oss när vi var valpisar, plötsligt fanns hon inte och vi letade länge i ett par år, säger matte. Varje gång vi kom hem och hade varit på resa så letade vi och när matte tar fram något som fortfarande luktar Kickan så ylar vi unisont. Så vi vet hur det är när en kär gammal vän går iväg för att inte komma tebaks nå mer. Känner med er och det vet jag att matten gör med, för hon har förlorat många fyrbenta under årens lopp.

  Taxpussar i mängd.

 19. Så ledsamt att läsa om storebror Nisse.
  Tårarna kommer fastän jag bara känner er genom denna blogg, alltid svårt att mista en familjemedlem och kär vän, tänker på er i denna svåra stund.

  RIP Storebror Nisse.

  Kram//Ewa

 20. Läste och blev så berörd och varm inombords,
  lyckliga djur som får tillhöra Er familj.
  Jag är helt övertygad om att missarna är i sin himmel, har det jättebra och har som vanligt koll på allt som händer i det gamla hemmet.
  Tänk om alla djur hade lyckan att få tillhöra en familj som Er.

  Alllt gott önskar jag Er.

  Mona

 21. Blev så ledsen att Nisse är borta!
  Är säker på att han är vid regnbågsbron.
  Varma Kramar
  ”Katterna i Ornäs”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *