Veckans Triton om synder i snön

Det som göms i snö… Oj, oj, oj vad det har överraskat mig i dag på morgonen. Tänk att vi tre bröder kunnat ”skita” ner  gården så förtvivlat i vinter. Det är så jag undrar om vi haft ”hjälp” utifrån.

Visst har matte försökt plocka upp efter oss hela vintern. Men vi har ju haft  det så beviljat med mjuk nysnö att krafsa över och gömma hela tiden. Så det är först på slutet, efter varje töväder, som matte fått gå med plastpåse och spade och städa rent efter oss på allvar.

Det har knappast hunnit komma fram minsta ”korvhög” förrän matte varit där och plockat upp. Men i morse, när jag kom ut i vårvärmen, trodde  jag inte mina ögon. Så många nya högar hade det smält fram. Inte trevligt alls!

Nu är det förstås upplockat, rent och snyggt igen. Och vi har heller inte irriterat någon annan, då vi hållit oss inne på baksidan av våran egen gård. Det är väl egentligen också det, som jag vill komma till med mitt skrivande i dag.

Det ser inte så värst inbjudande ut på de trottoarer, gångvägar och grönområden, där det som gömts i snö nu tittar fram. På vissa ställen går det knappast att gå, utan att hålla på att tassa i ”skiten”. Det är nästan så lillebror Artemis och jag hellre stannar hemma!

Så borde det inte få vara! Det är orättvist mot alla hussar och mattar som plockar upp efter sina djur. Och det gör faktiskt de flesta!

Men det är dom andra som märks, och märks tydligt, då de ofta går samma runda varje dag. Det är dåligt, och det är inte bara hundar som ställer till problem.

Inne på andra gårdar är det lösspringande katter som vållar samma problem. På inget av ställena är det djurens fel utan hussarnas och mattarnas. Det är ledsamt att det ska vara så och därför viktigt att alla som skaffar djur också tar ansvar för dem.

Hu då så tråkig jag blev nu, men det kanske beror på vädret. Grått och trist tycker lillebror Artemis och jag på trappan. Men vårligt varmt och det lär snart ska spricka upp och solen titta fram.

Hur som helst så har jag fått tre till sådana där små fiffiga handledslampor att lotta ut. De kan vara bra att ha, då det fortfarande blir mörkt om kvällarna och gator och vägar är brunsvarta utan snö..

För att knyta an till ”det som göms i snö”…, så undrar jag hur nästa strof låter Det tror jag ni alla vet och hoppas på riktigt många svar till mattes adress som är : pia.persson@dt.se

Senast nästa lördag måste jag ha era svar för att kunna presentera vinnarna på söndag. Och så blev det då ett trevligt slut på ett mindre trevligt ,men desto mer angeläget inlägg.

Ha det vår-bra, så blir jag vår-gla´!

Tassekram från sibiren Triton 73 veckor ung och 7 200 gram tung

3 svar på ”Veckans Triton om synder i snön”

 1. Håller med dig Triton, är äckligt med hundbajs efter gångvägarna, sen finns det somliga som stoppar i påsen, men lägger tillbaka det????.Det berättade in matte,jag är ju innekatt så jag ser inte sånt.Matte säger att det luktar sk-t ute nu när hon går sin promenix.
  Nu vart jag åxå gnällig, men tassekramar på er tre storfräsare/Fialotta

 2. Här ligger våra 2:or inne på vår gård men det fixar hussen han tar spaden och lägger tvåan någon annanstans, hihi. Vi bor ju nästan i skogen, ja det är nog i skog för det är stora tallar på vår gård. Så om andra störs får de skylla sig själva för inne på våran gård, är det bara vi som har rätt att göra 2:or, hihi.

  Vädret är lika grått och trist här, men med plussisarna så försvinner den där läskiga snön, som nu blivit alldeles blöt. Hussen har sandat så vi slipper halka omkull, skönt för här om dagen var det attans så halt. Det hjälper inte fast vi kör fulldubbat på alla fyra, ni katter kan ju fälla ut era dubbar medan vi hundar har dem framme på heltid, hihi. Hoppsa att ni får fint väder med massor av sol, här ser det i alla fall inte ut att bli något uteväder. Vi får slappa på soffan i stället och köra ett och annat race inne, hihi.

  Taxpussisar.

 3. Nisse , Triton. Artimies
  – ute på tomten gjorde ”ROVOR” ,
  ”högen” gömdes under den vita snön,
  ibland hamnade det intill en rönn.
  Nu när vårsolen börja värma och innan flugorna börjat att surra runt de smaskiga högarna och ”Svärma”!
  Så skyndar sig Matte Pia att städa upp,
  innan flugorna finner lukten av Er;an ”PRUPP” !
  Trevlig VÅR på Er alla !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *