Veckans Triton om dagens lopp

Vasaloppet eller femmilen? Det var frågan i dag. Jag skippade båda och valde solstolen den här första ljuvliga söndagen i mars!

När åkarna kämpade som bäst mellan Sälen och Mora, låg jag ute och bara gottade mig i solen. I stället  för mellantider lyssnade jag på takdropp och lillpippis nya melodi. I mina öron bra mycket ljuvare musik än  gårdagskvällens festivallåtar eller vad det nu heter.

Inte för att jag bryr mig, men det är ju mest blixt och dunder, som bjuds i tv-soffan jag delar med matte och storebror Nisse om kvällarna. Nej, tacka vet jag Animal Planet! Det är kanalen för mig, och resten av familjen med förresten.

Nu tappade jag tråden, men åter till solstolen, där jag förstås inte behövde vara ensam. Både storebror Nisse och lillebror Artemis hängde med ute hela förmiddan. Lillebror blev till och med så uppspelt, så jag åkte på däng en sväng, fast jag inte gjort honom nånting alls.

Det lär ska vara tradition här hemma att fika ute på gården om solen skiner på Vasaloppssöndan. Därför började husse skotta upp en solig plats på gräsmattan redan under veckan och lät oss tre tjuvstarta i solstolarna.

Men solen suger på nåt konstigt sätt. Så efter att ha kommit in och ätit blev vi så trötta, att vi slocknade alla tre!  Och sen sov vi som stockar hela eftermiddagen. Först nu efter alla målgångar har jag äntligen fått upp ögonen men känner mig fortfarande lite seg och dåsig.

Precis så där som jag skulle tro att åkarna känner sig efter ett Vasalopp eller en femmil. Så jag rundar av här och kryper till kojs nån timme till. Sen måste jag ut och kolla av kvarteret innan jag börjar vakta gården.

Säkert är det mitt eviga nattvak, som tar på krafterna i långa loppet. Men så länge den där grå saken med vit haklapp häckar här utanför, och försöker hoppa över grinden, måste jag bara hålla mig vaken.

Tills vi hörs igen önskar jag er allt gott och rekommenderar en ökad daglig dos av frisk luft i vårsolen. Den piggar upp och gör gott, fast man blir lite trött just när man kommer in.

Tassekram från sibiren Triton 69 veckor ung och 7 100 gram tung

5 svar på ”Veckans Triton om dagens lopp”

 1. Vad skönt det ser ut, 3 tuffa killar i solstolar. Här hemma var det Alpint som gällde, är kul och titta på dom som åker.
  Håller med om Animal Planet är kul åxå, det kan man titta på länge.
  Jag å Stensture har legat på balkongen och myst i solen. Vi är ju innekatter så vi har inte samma problem som du Triton, med att hålla andra katter borta.

  Gonatt å tassekrammar från Fialotta/Stensture

 2. Härliga rader i bloggen och så fina ni är tillsammans på stolarna.
  Nu Triton är det dax för våren..tack för att du berättar om dina vårkänslor och det som hänt på er gårdsplan,
  Tasskram från oss.
  Lena & Maya

 3. Det är till att ha det bra med egna solstolar, fast jag hade nog velat ha ett fårskinn i stolen, hihi. Jag tycker i alla fall att ni ser fräsiga ut, inte alla katter som kan ståta med en egen solstol.

  Taxkramisar.

 4. I live in HAVEN ! – när jag får se dessa POJKAR, lapa in SOL-VITAMINER I SINA HÄRLIGA PÄLSAR ! Gud om jag hade Er TRE i min Famn – då skulle Ni få en JÄTTEKRAM , så Ni nästan tappar andningen !

  Matte & Husse , var stolta över Era GRABBAR, dom är ju riksbekanta – sedan länge ! Bara så att Ni vet det !
  TREVLIG VÅR – på ”HJÄRTANS DAG” idag och framgent!

 5. Opp, Opp, Opp- glömde….
  KOM IHÅG KÖPA SEMLOR TILL ERA Pojkar och Er själva

  GOD SMASKIG SEMLEDAG PÅ ER ALLA !!!!

  PS-lägg märke till att mitt namn är invävt i h owe ver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *