Veckans Triton om nostalgitripp

Go´ söndag på er allesammans! Känner ni igen den här lille killen? Om inte kan jag tala om att det är jag, som jag såg ut, när jag hämtades hem med storbilen från Brandalsund till Falun, för precis ett år sedan. Det väcker minnen och känslor, så välkomna att följa med på en liten nostalgitripp!

Precis som nu var det massor med snö när jag kom, och det var jättespännande att få börja vara ute, på den inhägnade gården, och sitta och titta på lillpippis. Matte konstaterade snabbt att jaktinstinkten helt klart var medfödd.

Storebor Nisse blev förstås min idol från första stund, och allt jag har lärt, sedan jag kom hit, har jag lärt av honom. Så här låg vi ofta tillsammans och filosoferade på övervåningen när det var för kallt att vara ute.

En vårdag, när solen värmde, rasade plötsligt snön som hela vintern legat decimeterhög på staketnocken. Vilken otrolig upplevelse det var att för första gången se över staketet, och ut på stan, från  hyllan på klätterträdet.

Aldrig ska jag väl glömma den där första gången som jag klättrade upp på farstukvisttaket och höll på att skrämma slag på husse och matte! Förtvivlade sprang de runt kvarteret och letade, medan jag satt där uppe i godan ro och tittade på dem.

Våren kom med utfärder till skogen tillsammans med husse och matte i storbilen. Där kom jag att trivas allra bäst, och när jag ser bilderna börjar jag längta ut igen! Fast än är det för mycket snö, men om en månad eller så bär det iväg.

Nationaldagen till ära kröp jag ner i urnan med blå/gula penséer och satt som prydnad och spanade i smyg på lillpippis. Där kom jag att sitta så ofta att blommorna med tiden tröttnade på mig och husse fick plantera rosor som jag älskade.

Nu hade jag också börjat jag bli så dum och bufflig mot storebror Nisse, att matte köpte en vattenpistol och startade krig mot mig. Jag försökte förstås lära mig hantera den och spruta tillbaka, men det slutade med att jag fick hälsa på hos veterinären för att bli snäll.

Mitt i  juli månad skedde så undret som vi alla gått och väntat på i flera månader. Jag fick lillebror Artemis att ta hand om och lära upp. Men det ska villigt erkännas att jag var livrädd för honom och gömde mig bakom storebror Nisse de första dagarna.

En lillebror att ta hand om tog på krafterna och frampå höstkanten, när han växt till sig lite. var det skönt att bara få ligga och koppla av ibland. Som här vid uthuset, med koll på båda sidor om staketet, så att ingen objuden gäst tar sig in.

I slutet av september var det så dags för kattutställningen i Borlänge. Det gick över förväntan bra att sitta i bur en hel dag, och vi fick fina rosetter både lillebror Artemis och jag. Och dessutom massor av uppbackning av snälla supportrar från när och fjärran.

Bara en dryg månad senare började den första snön falla. Vintern var på väg, och den har varit bra. Snön har på slutet räckt till både att pulsa och paddla i utan att nå ner till marken. Motion som duger åt en sibir.

Nu är vi en bit inne på det nya året, och jag har alltså varit här ett helt år. Så här ser jag ut i dag, och visst har jag väl växt  och utvecklats lite under den här tiden. När jag sett tillbaka på hur mycket som hänt det här första året, ser jag med tillförsikt framåt mot våren och sommaren.

Tassekram från sibiren Triton 63 veckor ung och 6 900 gram tung

4 svar på ”Veckans Triton om nostalgitripp”

 1. Nog känner jag igen den killen, supergullig är du idag också och även dina bröder. Kul att se hur du vuxit på ett år.
  Bilderna är superafina du passar bland blommorna.
  Tassekramar från Fialotta och Stensture/matte

 2. Nej, har det gått så lång tid sen du kom till din matte och husse, jag som tyckte att det var alldeles nyss som matte började läsa om dig för oss. Ja, det sägs att tiden går fortare jul äldre man blir och det är väl därför som jag tycker att det går undan.

  Taxkramisar.

 3. 1000 tack Triton för den nostalgitrippen..du är ju för härlig du!
  Tack för de fina blogginlägg du roar oss med och alla fantastiskt fina foton,stort lycka till med framtiden och den vår som vi alla nu väntar på.kram & tass från mej o Maya.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *