Veckans Triton om snö och julnöt

YIPPIE!!! Nu börjar det äntligen likna nåt. Himlen har öppnat sig och snön faller både dag och natt i lätta vita flingor.

Hela gården är som inbäddad i mjukaste bomull, och snart är snön så djup så jag försvinner när jag pulsar. Det är grejer det vill jag lova, och nyttig styrketräning för musklerna!

Glatt överraskad är jag också av lillebror Artemis framfart i snön. Han är föddes ju i april, och kom inte hit och ut på gården förrän mitt i sommaren.

Därför tittade han med lite förskräckt med sina stora ögon på det där vita som kom från himlen när den första snön föll. Men akta er hur lättlärd han är och vilken liten tuffing han har blivit på bara några veckor.

Vi hoppar jättehögt i snön, precis som cirkuskatter, och försöker flyga över varandra i luften. Det går bäst nu när snön är mjuk och det känns skönt hur man än landar.

Efter ett tag har det fastnat stora snöbollar på våra lurviga magar. Då är det bara att smita in en sväng och lägga sig på golvet med värme. Där smälter de snart bort och lämnar blöta pölar efter lillebror och mig.

Roligt är det förstås när matte är ute och leker med oss, och drar  ridpiskans långa skinnsnoddar under snön, så vi får dyka rakt ner efter dem. Fast ännu roligare var det när matte häromdan drattade på ändan och hamnade på rygg i snön med kameraarmen högt upp i luften

Då skulle jag ha haft kameran om halsen i stället, så skulle jag ha bjudit på en pangbild. Men jag hoppas ni kan fantisera om hur komisk hon såg ut, där hon låg livrädd att blöta ner kameran.

Nu börjar storebror Nisse också vara ute på gården allt mer, och då håller lillebror och jag oss lugna. Men helst sitter han fortfarande i fönstret och håller koll på oss och ”pratar” med alla ”pippisar” förstås.

När lillebror somnar en stund, före kvällspasset i snön, passar matte och jag på att ta våran kvällspromenad, för att se över ordningen i kvarteret. Det är ljust ute nu tack vare snön, men ändå mörkt på visa ställen.

Då är det bra att ha en liten lampa, som man kan ställa in så att den lyser eller blinkar. Den är jättebehändig och gör att alla som sitter i bilar och bussar ser en på långt håll.

Nu har jag fått tre såna lampor av tidningen för att jag bloggar. Och då jag är rädd om er har jag bestämt mig för att lotta ut dem.

Min fråga ligger rätt i tiden, då jag vill veta vad det kallas när solen står som lägst, dagen är som kortast och natten som längst. Vet du det? Mejla då svaret till matte och mig under adress pia.persson@dt.se och kom ihåg sätta ut ditt eget namn och din adress.

Senast på juldagen måste jag ha alla svar, för att kunna presentera tre vinnare nästa söndag. Till dess lovar jag att fortsätta att göra djupdykningar i snön och  hoppas att alla ni, som måste skotta, förlåter mig för att jag är ett sånt fruktansvärt snömonster!

Tassekram från sibiren Triton 59 veckor ung och 6 500 gram tung

6 svar på ”Veckans Triton om snö och julnöt”

 1. Där ser du, snön kom även till din gård!:) En utav mina katter vägrar sätta ner en tass i snön, men då är hon allt en riktig liten dam med näsan högt mot skyn, så att bli kall om tassarna finns ej i hennes värld.

  Hoppas ni får en riktigt god jul hela familjen! p.s Du får skaffa dig en kamera så du kan fånga nästa ögonblick matte tar en flygtur!

 2. Hejsan!
  Ja, var ska en ” sibirian ” vara om inte ute i snön och busa.
  Tur att matte kunde rädda kameran så att vi fick se alla gulliga bilder.
  Jag vill önska er alla en fin och skön julhelg och ett gott nytt bloggår.

 3. Tack för dina rara bloggrader Triton!
  Jag glädjs med dej av snön som faller..den, är det bästa med vintern.Pippisarna får vi minnas att ge mat,vi djurvänner.
  Det var glädjande att höra om Nisse och se kortet på honom.Ta go´hand o tassa på bröderna, ge varandra massor av kärlek!Go´Jul Triton,önskar Maya o Lena.

 4. Hejsan Triton!!

  Ville kika in å säga att även jag pratar med pippisarna genom fönstret , men jag gillar inte kyla så jag är inne mest nu på vintern ,men jag älskar snöflingor !!!

  mvh Sotis å Turbo i Lima

 5. Det är klart att ni ska busa i snön, det gjorde vi oxå när vi var yngre, nu nosar vi mest runt om det inte är för kallt förstås. Nu är det runt 20 minus igen, hoppas vi slipper denna griskyla snart, så vi oxå kan bushoppa i snön.

  Vi kan föreställa oss utan problem hur din matte såg ut när hon dratta på ändan. Sist matte gjorde det så var jag (Hillman) och tänkte hjälpa henne. Jag gick helt sonika upp på magen på henne men se det ville hon inte alls, de ord som kom ur hennes mun lämpar sig inte för tryck, hihi.

  Jultaxkramisar i mängd.

 6. hej ”storis”Triton!
  Visst är det kul med all snö ,du skulle se när matte öppnar köksfönstret och vi ba hoppar ut i snö och latjar vilt .Snön bara yr o de ä så kul. Men det ät ju så kallt nu så vi vill helst in efter nån stund .
  ”lillis”Artemis va han har blivit framåt nu då ,kul för er med lite snöbrottning.

  Vad ni måste ha skrattat när matte Pia ramlade i mjuka snön ,vilken tur att hon tänkte på kameran
  men hon gjorde väl inte sig illa??
  GOD JUL O GOTT NYTT ÅR önskar vi alla i Brandalsund till er alla där hemma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *