Veckans Triton om filmens hjältar

Minns ni Helan och Halvan på film. Jag gör det inte, men kan berätta att Helan och Halvan kallas jag och lillebror Artemis numera här hemma.

Det passar förstås bra då lillebror fyllde halvåret förra veckan och jag själv blev ett år i fredags! Så just nu är jag alltså dubbelt så gammal som han, och han är hälften så gammal som jag.

Men jag skulle gärna vilja veta vad Helan och Halvan var för figurer, som vi på skoj fått våra passande smeknamn efter. Husse och matte ser nämligen väldigt busiga ut när de tänker tillbaka på de gamla filmhjältarna.

Jag hoppas förstås att originalen var två riktiga snyggingar, så att vi kan vara lite malliga. Men då inte husse och matte vill berätta, så jag hoppas ni andra kan skvallra för mig.

Firat i all hemlighet har vi gjort med lite extra spraygrädde, serverad som torn på fat, ute i friska luften. Och så har matte och jag förstås gjort extra långa kvällspromenader ner mot stan hela veckan.

Det är så spännande att strosa längs den fyrfiliga Gruvgatan  med alla dofter som hundarna lämnar efter sig vid lyktstolpar och trappsteg. Jag har tränat ända fram till nu innan matte kände att jag var redo att få tassa ut och kolla stadslivet om kvällarna.

Lillebror Artemis får fortfarande bara träna att gå i sele med matte ute på allmänningen. Sen ska väl han också ut i skogen, och  det är jag säker på att han kommer att tycka om. Till slut hoppas husse och matte att vi ska klara av att gå ut i vida världen tillsammans.

Matte försöker alltid att smyga iväg med lillebror när jag ligger och sover. För ser jag genom fönstret, att de försvinner ut genom grinden, så håller jag på att riva hela huset!

Släpper husse då ut mig  på gården skriker jag ut min förtvivlan över att lillebror är borta. Ja, jag ”gråter” så högljutt att han och matte hör mig ända längst bort på stora parkeringen.

Och så håller jag på ända tills de kommer tillbaka. Jag kan bara inte hejda mig! Fast jag vet då rakt inte om det beror på, att jag är orolig för att lillebror ska komma bort, eller att jag är avundsjuk för att han får vara ute på upptäcktsfärd med matte.

Det har ni kanske också har märkt att man inte alltid vet varför man gör som man gör. Ända sen jag var liten har jag då och då gjort saker, som jag egentligen inte velat men som jag inte kunnat låta bli att göra ändå.

Jag förstår inte varför det blir så, men om ni gör det är jag tacksam att få det förklarat för mig.

Tassekram från sibiren Triton 52 veckor ung och 6 200 gram tung

6 svar på ”Veckans Triton om filmens hjältar”

 1. Mjau må han leva… mjau må han leva…grattis Triton på 1-årsdagen..från din beundrarinna Tizzy i Hedemora !

 2. Grattis Triton och Artemis på era födelsedagar, hipp hipp hurra, TASSEKRAMAR från Fialotta/matte Gudrun

 3. Vilka tjusiga bilder på tjusiga missar.Och HURRA, HURRA, HURRA på era 1-års och ½-års dagar!

 4. Det där med att yla i högan sky, känner jag väl till, för går matte och husse ut och jag inte får följa med så ylar jag som den värsta varg. Detta trots att brorsan är kvar inne, det hjälps inte och det blir värre om jag hör att de är ute på gården.
  Varför det blir så vet jag inte, jag tror i alla fall att det beror på att jag vill vara med i alla lägen.

  Matte säger att ”Helan och Halvan”, var två skojfriska figurer och att ni nog uppkallats efter dem just för att ni gör så mycket bus. Snyggheten är det bara ni som har säger min matte.

  Taxkramisar.

 5. Många varma tassefödelsedagskramar (ja det var ett långt ord ni killar) till ni härliga kissar, det är undedbart att se er och följa er, det ger en väldig värme.
  Pussekram från Annette med kissarna Bim och Sotis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *