Veckans Triton om att bli blåst

Förlåt, men jag känner mig fullständigt blåst och vet inte ett dugg vad jag ska skriva i dag. Det står alldeles stilla i huvudet efter den här veckan, som både verkar ha blåst bort förståndet och sopat undan resterna av sommaren.

Det enda jag minns är hårda kulingvindar och massor med torra prasslande löv under tassarna på lillebror Artemis och mig. Vi har varit ute hela dagarna och hjälpt husse vintra in trädgården. Och ni må tro det har gått undan i blåsvädret.

Lillebror har varit så upphiad av att han flugit fram över gården och ”råmat” så där som bara han kan. Och jag måste erkänna att jag inte varit mycket sämre, då vinden ställt pälsen på ända och gjort att även jag fått fnatt.

Vi har hållit igång från morgon till kväll och bara varit in och ätit mellan varven. Och medan blåsvädret yrt i strålande sol har husse passat på att tömma alla urnor och krukor medan vi busat.

Förra helgen prunkade fortfarande blommor av alla de slag i trädgården, men nu är krukorna borta och rosorna uppgrävda och nerbäddade för att klara vintern. En sista jättefin bukett av rosa Astrid Lindgren-rosor tog matte in och satte i en stor tung vas på bordet.

Det var sommarens sista rosor som prydde rummet, tills jag kom in utifrån i rasande fart och drog både duk och vas med mig ner i stengolvet! Det hördes vill jag lova och lät som om hela huset exploderade.

Men vasen höll och blommorna med, även om buketten aldrig blev sig riktigt lik efter den omskakande upplevelsen. Husse och matte tog det med ro, för sommaren är ju ändå slut. Och ju förr det blir vinter, desto snarare blir det vår igen!

Dessutom var den här vasen, som visserligen är av något som kallas kristall, det första jag nånsin rivit ner sen jag flyttade in i början av året. Och en gång är ingen gång, så det är glömt och förlåtet!

Även om många tycker att det känns lite kymigt och kallt, när det mörknar och börjar frysa på, så ser jag fram emot en vit vinter med mycket snö. I veckan har vi också börjat mata ”lillpippis” lite mer på allvar, och det är ju en fröjd för ögat  som vi bröder upplever som fullgod ersättning för de förlorade blommorna.

I dag när vinden mojnat och solen skinit från en klarblå himmel, har det varit så friskt och skönt att sitta ute i rabatten och kolla på våra hungriga matgäster. Det är också jättebra för pälsen att ligga ute, så att den känner att det är dags att lägga på sig lite och invintra även oss katter.

För en riktigt tjock och värmande vinterpäls är det enda jag önskar mig inför den stundande vintern. Det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Tänk på det och rusta er för en vargavinter, så lovar jag att ni kommer att njuta av den!

Tassekram från sibiren Triton 50 veckor ung och 6 000 gram tung.

2 svar på ”Veckans Triton om att bli blåst”

 1. Goá Triton..klart du ska få skutta i vit nysnö snart & bröderna oxå.En vargavinter blir det!
  Goá dej,Va fin du blir för varje vecka som går,charmknutte!
  Tassekram/Lena& Maya

 2. Nej, några vaser har vi aldrig rivit ned och inte heller dukar men vi har gjort mycket annat bus under åren som gått. Du hade tur som inte fick vasen över dig, för jag vet att det finns vatten i såna däringa prylar. Vad jag vet så är inte ni katter speciellt förtjusta i vatten, fast det finns katter som är det förstås. När matte hotar med tortyrkammaren då har vi helt plötsligt så mycket viktigare saker att göra. Som att ta sig undan i något mörkt hörn gärna under något så matte måste krypa för att få tag på oss. För vatten uppifrån kan vara direkt skadligt, är det sen schampo med i spelet då är det riktigt illa, hihi.

  Vi hoppas att den där snön som är på väg tar en omväg från Dalarna, för vi klarar oss bra utan den. Min vinterpäls har inte blivit riktigt klar ännu och då tycker jag att vintern kan lugna sig än ett tag. Hoppas att du oxå slipper det vita ännu ett tag, för det är fräsigt att jaga löv som blåser runt, det roar mig fortfarande trots att jag börjar bli rätt så gammal. En tax leker hela livet säger matte, så vi är nog lite lika i alla fall, trots att du är katt och jag är tax. Kommer inte på kommando, pratar gärna både högt och tydligt, äter inte vad som helst, vill jag inte bli klappad flyttar jag mig utom klapp-avstånd, hihi.

  Ha en bra vecka med mycket pippisar och många glada busstunder med dina bröder.

  Taxkramisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *