Veckans Triton om att ställas ut

Vilken härlig dag! Solen skiner från en klarblå himmel och jag kan sitta ute och skriva igen. Min sura min från i går blåste bort direkt när jag fick dikten från Lars-Owe, tipset från Gudrun och komplimangen från Isa i kommentarsfunktionen.

Så nu är det prima liv igen, och jag känner mig faktiskt lite mallig över att ha så härliga bloggvänner. Och ni ska veta att ni är välkomna in och hälsa på om ni har vägarna förbi!

Åter till verkligheten och det matte nu ställt till med. Hon har nämligen gått och anmält lillebror och mig till Dalälvskattens utställning i Borlänge sista helgen i september. Jag hörde gluntas om det redan i våras, men förstod inte alls var det innebär att bli utställd då.

Nu vet jag bättre och håller redan på att träna. Så kolla stilen på bilden. Visst är den väl lite häftig, med ena tassen lite nonchalant slängd åt sidan! Det gäller ju att visa upp sig från sin bästa sida, även både lillebror och jag redan vet att vi är världens bästa i husses och mattes ögon.

Husse går förresten redan nu och gruvar sig för att hans ”pojkar” ska behöva sitta i utställningsbur en hel dag. Men jag måste erkänna att jag är betydligt oroligare för hur matte ska sköta sig, då hon aldrig ställt ut någon av sina ”älsklingar” förut.

Visserligen har hon varit och skrivit om många utställningar, men att själv ställa ut är nånting helt annat, säger de som vet. Så går det dåligt för lillebror och mig, kan det lika gärna bero på att matte gjort bort sig.

I det längsta har jag förnekat att jag hörde gluntas om den här utställningen i våras. Men nu går det inte att blunda längre, då matte betalat in en massa pengar i anmälningsavgift och i går kom hem från Dalahästen med tre  helsnygga burskynken i plysch.

Dem hade hon fått låna av en god vän, och i går kväll höll hon sen på att testa vilken färg som skulle passa oss bäst. Ett var ljust, ett annat mörkblått och det tredje vitt med gröna fyrklöver på.

Husse och matte enades snart om att det mörkblå passar bäst, då jag är en silver och lillebror Artemis en golden. Storebror Nisse fyller 15 år dan efter så han slipper vara med, och jag är faktiskt lite avundsjuk på honom.

Det här med utställning är ju inte alls våran grej. Men matte lovade vår ”gammatte” i ett svagt ögonblick att visa upp mig när det blev utställning i Borlänge. Och det man har lovat ska man hålla!

Efter det  har ju också lillebror Artemis kommit, så nu ska vi självklart följas åt dit. Han tränar precis som jag, och det kan ju faktiskt bli lite kul också, när vi är två som hör ihop och känner varann utan och innan.

Mycket kommer förstås att handla om utställningen här hemma de närmaste veckorna. Men jag tar det med ro, bara jag får komma ut i skogen då och då.

Dessutom har jag så mycket annat att bestyra, att jag faktiskt inte har tid att oroa mig. Mer om det nästa vecka, men jag vill lova att det tar på och att jag numera sover som en stock hela nätterna!

Tassekram från sibiren Triton 44 veckor ung och 5 600 gram tung

8 svar på ”Veckans Triton om att ställas ut”

 1. Det blir kul! Så tjusiga killar har dom nog aldrig skådat förut. Matte visste nog vad hon gjorde när hon anmälde er. För oss är ju ni dom stiligaste. Alla missar är fina och goa, men ni är bäst. Det är bara att önska er ” lycka till ”.
  Tack för att du berättar för oss vad ni gör och upplever. Du får aldrig sluta blogga!
  Kramar från en stor beundrare.

 2. Så kom då din berättelse som man väntar på.Jag får önska er lycka till.Kram på er Gudrun Millerjord

 3. Ni kommer nog charma domarna. Lyckas ni hålla matte i tyglarna är segern redan given!:)Ska hålla tummarna för er allihopa!

 4. Ni kommer att vinna det är vi säkra på, för så fina katter som er kan inte finnas flera av. Jag var på utställning när jag var liten, bara för att matte lovat min uppfödare men sen struntade matte i sånt tjafs. Hon säger att det är huvudsaken hur vi är, inte hur vi ser ut. Så är man gosig så fixar det sig, men ni är inte bara gosiga utan ni är snygga oxå så dä kan inte bli annat än pris.

  Taxkramisar.

 5. Jättemycket tack för all uppmuntran inför utställningen. Lova att ni inte sviker oss oavsett hur det går.

  Tassekram sibirerna Triton och Artemis

 6. GRABBAR !
  …. men vad mallig jag blir, när jag här uppe i norr får läsa om Er!
  …. tänk att Ni nu har kommit så långt så Ni båda skall ut och visas upp !
  Vi viker tummarna hårt och håller på Er !
  LYCKA TILL !!!
  Matte & Husse , håll nerverna i styr !

 7. Klart det kommer att gå bra för er 😉 Så vackra är ni alla tre. Kommer att vara där och titta på er! Lycka till!!

 8. Lycka-till på utställningen då Triton!
  Håll en tass och ögonen på lillebror,så känner han sej lugn..du fixar den där dagen som komma skall med glans,sån charmkatt som du är!
  Blått skynke..det där låter så vackert att man skulle fara dit och se på dej o lillebror Artemis.
  Min matte hon ska dit..
  Tack för dina rader Triton,vi läser den med spänning.
  Tass & kram/Maya

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *