Veckans Triton om rosor och grädde


Jag tar mitt jobb på fullaste allvar, även om jag sitter ute i gröngräset med arbetsmaskinen. För visst är det fantastiskt att kunna göra nytta och samtidigt njuta av solen, och så här trivsamt tänker jag blogga om stort och smått varje söndag hela sommaren.

Rosor är min passion, och jag passar på att sno åt mig alla späda skott jag kan hitta även på de stammade buskarna.

Ett fat med fluffig svalkande spraygrädde smakar bra efter ett arbetspass ute i trädgården.

Den vackra ardennerhästen Doris och jag fattade tycke för varann direkt och jag ville aldrig gå hem från hagen.

I dag har det varit en sån där härlig dag, då det är förbjudet att vara inne. Så matte har låtit mig ta med arbetsmaskinen ut i gröngräset och blogga härifrån.

Det gillar jag och njuter i fulla drag av och svalka mig med ett fat spraygrädde direkt från kylskåpet. Det är nånting jag vill tipsa alla kattkompisar om att smakar sagolikt gott och alltid måste finnas hemma i kylskåpet.

Inspiration att skriva får jag av rosendoften som sprider sig runt omkring mig i trädgården. Rosor är både husses och mina favoritblommor, fast på oiika sätt. Han tittar och luktar på dem, medan jag vädrar späda skott att tugga i mig.

Jag är alldeles besatt av rosenskotten, och kan inte låta bli dem, fast jag aldrig har ätit på några som helst blommor förut. Mår bra av dem gör jag också, men den här egenheten kanske inte lämpar sig att rekommendera.

Under veckan har jag också fortsatt att gå Kulturstigen uppe vid Dikarbacken på Harmsarvet. Allt för att kolla upp den där främmande doften jag kände på väg från grisarna. Nu hann jag aldrig så långt för på vägen mötte jag på en annan jätte, som fascinerade mig så mycket så att jag inte kunde slita mig därifrån.

Föremålet för min beundran den här gången heter Doris och är en helt kolossalt vacker ardennerhäst. Vi blev smått förtjusta direkt och hade sen bara ögon för varann en lång stund.

Nu har vi inte setts på några dar då det varit helg, men till veckan har jag blivit lovad att få hälsa på Doris igen. Då skall jag också kolla upp det där andra främmande som jag kände luken av förra gången.

Det här låter ju bra och kan verka som om jag skött mig på slutet. Men skenet bedrar! Jag har tyvärr fått återfall, och varit så dum på storebror Nisse att jag blivit både utslängd och instängd.

Så i dag är jag billig om nån nu skulle vara intresserad. Matte sa i morse att hon till och med kunde tänka sig att betala för att bli av med mig!!!

Nu är det väl inte så illa som det låter, för jag vet att hon älskar mig mest i hela världen. Men hon börjar förstås tröttna, då det gått en hel månad sedan jag var till veterinären för att bli lugn och snäll. Det såg bra ut ill att börja med, men nu verkar hormonerna spöka igen och spela både mig och resten av familjen fula spratt.

Fast en sak har det i alla fall blivit slut på efter veterinärbesöket, och det är mina rymningsförsök. Jag har blivit trogen som en hund, och följer husse och matte även utan koppel på allmänningen utanför staketet.

Och snart slutar jag nog med att bussa på storebror Nisse också. Jag lovar göra mitt bästa, och ska försöka få kontroll på det där som kallas testosteron.Tills dess får han trösta sig med att den som väntar på nåt gott, väntar aldrig för länge!

Tassekram från sibiren Triton 34 veckor ung och 5 100 gram tung

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *