Veckans Triton om att sikta högt i livet


Oj-oj-oj vilken underbar utsikt över stan och allt jag vill hålla koll på. Taket på farstukvisten kommer att bli min favoritplats i vår och sommar.

Men hu då, så högt upp jag är, alldeles för högt för att hoppa ner. Får nog lov att finna mig i att bli hämtad fönstervägen än så länge.

Inte lätt att se så liten som jag är, bredvid kaprifolen som är min lian, jämfört med storebror Nisse nere på marken.

Nu är jag verkligen på väg ut i vida världen!!! I går förmiddag vidgade jag mina vyer så vådligt att jag höll på och skrämma slag på hela familjen.

Som vanligt hade vi varit ute på gården och lekt på förmiddan, när jag satte mig på trappräcket för att kolla in småpippisarna i kaprifolen. Men hela veckan har jag haft mer högtflygande planer där på räcket, och när matte vände vände ryggen till försvann jag i ett nafs.

Strax efter var sökandet i full gång. Jag såg matte pulsa runt i snön på gården och hörde henne ropa åt husse att ”Triton är försvunnen”. Minuten efter såg jag henne kuta runt som en tok på grannfastigheten och ropa ”Triton, Triton, Triton”.

Hela huset var i uppror tills husse, efter tredje turen ut till granngårdarna, fick se mig på farstukvistens tak och ropade hem matte. Där uppe satt jag i godan ro, och kunde inte göra annat, då jag inte vågade ta mig ner på egen tass.

Men husse visste på råd och hämtade in mig genom sängkammarfönstet på andra våningen. Matte var så lycklig att hon grät och fick migrän efteråt. Så jag kände att jag måste sova nära och krama henne hårt i flera timmar i natt som var.

Fast i morse, när jag kom ut på trappan, kunde jag inte hålla mig utan svingade mig i kaprifolen och upp på taket igen. Den här gången såg husse när jag ”flög” i väg, och jag fick hållas där uppe så länge jag ville.

För en bättre utkiksplats får man leta efter, och trygg är den också då jag inte kan komma bort på vårat eget tak. Och i dag när jag ville in, så hoppade matte ut på taket och hämtade både mig och storebror Nisse, som hoppat ut fönstervägen.

Och där ute kommer vi nog att sitta i vår och sommar både han och jag. Husse har redan lovat göra en liten stege upp till sängkammarfönstret, tills jag klarar av att hoppa in själv.

Annars har veckan flutit på bra, även om jag inte gillar det här blötvädret något vidare. Matte och jag har mest tränat att gå i sele, och till påsk ska vi nog försöka oss på en lite längre promenad.

Mer om det en annan gång, och en riktigt Glad Påsk önskar jag alla er som följer mig i bloggen om söndagarna. Vill också passa på och tacka för alla härliga hälsningar jag får, som värmer hjärtat och gör mig glad.

Ja, till och med lite mallig, som den unga bloggare med klös jag faktiskt är!

Tassekram från sibiren Triton, 21 veckor ung och 3 800 gram tung.

(Klicka på bilden så kommer fler från taket.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *