Tritons ”baselusker” finns hos veterinären


Flera kattägare har hört av sig och vill veta mer om de snälla ”baseluskerna” som lille Triton berättade om i söndags. Jag kan då berätta att de är en nyhet som finns att köpa hos veterinären. Forti Flora heter preparatet och säljs i små portionspåsar på ett gram.

Påsarna innehåller levande mjölksyrabakterier, som man vet att stödjer hälsan och balansen i mag- och tarmkanalen. Jag har under årens lopp prövat olika magpreparat i samband med med användning av antibiotika eller annat som tilfälligt satt katternas mage ur spel.

Men jag håller fullständigt med Triton om att det här är det bästa jag varit med om. Inte minst för att det smakar så gott att det är en glädje att använda. Bara det gör ju sitt till för att lugna magen jämfört med preparat som man måste tvinga i katten.

En påse om dagen strös över en liten portion mat och proceduren upprepas vid samma tid varje dag så länge det verkar behövas. Forti Flora finns även för hundar med samma problem, och påsarna säljs både i förpackning om 30 stycken eller så många påsar som önskas för den som vill prova.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *