Veckans Triton om sina passioner i livet


Tänk dig att bli serverad ett fat med livs levande baselusker till frukost! Visst låter det häftigt och får det att pirra till lite extra i lilla magen.

Då ska du veta att det är precis det som är meningen. Och nu har jag fått prova på baseluskerna varje frukost hela veckan för min känsliga mages skull.

Men tro för allt i världen inte att jag är ledsen för det. Det bruna pulvret, där baseluskerna gömmer sig, är så himla gott att det gör mig smått lyrisk.

Jag vädrar lukten av baseluskerna på långt håll och äter till och med fjantig kattungemat om jag bara får en liten påse såna strödd utanpå. Och jag kan lova att de är snälla och gör gott jobb i min lilla mage!

Just nu är de här livs levande mjölksyrabaseluskerna en av mina stora passioner i livet. Jag har blivit så tokig i dem att jag vill ha av fler varje dag fast magen är så gott som bra. Det är bara att hålla tassarna för att matte vill så väl att jag får gotta mig en vecka till.

Fågelskådning är annars, som jag nämnt förut, min andra stora passion i livet. Bäst gillar jag gråsparvarna, som lockar upp mig i köksfönstret varje morgon redan innan storebror Nisse har vaknat.

Där får jag sedan sitta och klättra på fönsterrutan medan ”sparvilarna” äter frön och nötter på matstället alldeles utanför. Då bryr de sig inte ett dugg om mig, men så fort jag tassar ut på fönsterblecket sticker de på stört fast jag sitter alldeles stilla.

Jag förstår då rakt inte varför, så söt som jag är när jag sitter där och väntar i snöyran. Men det är ju inte så lätt för lilla mig att förstå allting än…

Tassekram från Triton 16 veckor ung och 2 600 gram tung

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *