Tack och farväl…

Löven har fallit, vi är inne i november och jag har fyllt 10 år! Dags för ett hjärtevarmt tack och farväl efter lika många år med bloggen Veckans Triton!

Nu väntar en tid med massor av motion med husse och matte ute i skogen, på allmänningen och i trädgården förstås. Allt för att hålla hälsan och helst gå ner lite i vikt!

Bröderna vill förstås vara med och tacka för sig efter alla sina år i bloggen. Först ut är Artemis, som den senaste veckan varit ute på flera spännande upptäcktsfärder!

Han tar som alltid sin uppgift, att hålla vakt på allmänningen, på största allvar. Massor av spännande dofter stiger ur marken i förmiddagssolen efter frostnätterna!

Mini-Vinnie har humöret på topp och är lycksalig så fort han slipper utanför grinden. Han älskar att få göra allmänningen med matte och prasslande löv under tassarna.

Nyfiken på allt som rör sig och inget undgår hans skarpa blick! Men försiktig som han är håller han fortfarande främmande människor på tryggt avstånd.

Busfröet Febus kommer fortfarande inte riktigt överens med smällandet från storhusbygget i närheten. Så han väntar tills det skymmer med att vara ute ensam!

En förundrad herre som tittar fram i skydd av de sista vildvinslöven och inte tror sina ögon. Det regnar vitt från himlen, och nu kommer första snön!

Den vita varan är efterlängtad, och nu ger vi oss ut i snösvängen. Natten har förvandlat landskapet och lyst upp hela kvarteret. Allt gott till er alla från oss alla i bloggen!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

31 svar på ”Tack och farväl…”

 1. Jag har varit en uslig svarare här på bloggen de sista månaderna men mattens högerarm är inte att leka med, matten säger att pekfingervalsen går sisådär.

  Nog om det, jag kommer i alla fall att sakna att läsa om alla era upptåg, om allt som händer på er härliga gård. För även om min ständige sekreterare gått i strejk med skriverierna så har hon fortfarande läst och jag har lyssnat noga.

  Ni får ha det så braigt med vad ni nu tänker hitta på, men jag antar att vi hörs på något sätt framöver. Må så gott nu alla fyr- och tvåbenta, njut av att snön seglar ner och bäddar in marken och omgivningen i ett vitt ulligt täcke.

  Russelpussar i mängd

 2. Bästa Triton med bröderna Artimis,Febus och Mini Vinnie!
  Har uppskattar er blogg i många år. Är det slut nu? Kan inte se mig mätt på de fina bilderna och era kloka kommentarer. Kommer att sakna er!
  Hälsningar
  Anne Marie

  PS jag är ju fb vän med matte så jag hoppas få se en och annan bild där. DS

 3. Hej fina Triton! Vad tråkigt att inte få höra mer ifrån dig och dina bröder. Jag har läst varenda blogginlägg du gjort under alla dessa år. Jag förstår att du slutar nu.
  Jag kommer att sakna dina inlägg om allt som händer på gården och utanför. Jag kommer även att sakna rapporterna om ”Kotte” och hans familj och alla fåglar som du och matte matar hemma på gården.
  Var rädd om dig fina du och ta hand om dina goa bröder
  Tassekramar från Zebbe, Sumo och matte Lotta

 4. Oh vilken saknad det kommer att bli efter er, alla bröderna bus ???? Men vi hoppas att matte kommer att fortsätta att lägga ut bilder på er sötnosar ???? En otrolig saknad kommer det att bli.. En massa kramar till er från oss i Kolmårdsskogen ❤️

 5. Tusen tack för allt roligt och tänkvärt som du har skrivit om. Det kommer att kännas tomt utan din blogg men har full förståelse för att du vill gå i pension. Lycka till Triton och ha det så gött . Hälsa bröderna och matte och husse.
  Många kramar till er alla.
  Ewa Lindgren ??????❤️

 6. Älskade småbröder! Inte lägger ni väl av? I så fall kommer jag verkligen att sakna er.Men tack för alla underbara bloggar!
  Önskar er allt gott i framtiden och hälsar från min gamla matte!

  Kissemissen Missen! Nospuss!

 7. Nej så tråkigt varför slutar ni?
  Snälla kan ni inte vara kvar,går in varje dag och läser om era jätte vackra missar.
  Kommer att sakna er Bamsekramar och tack för allt ?❤??????????????

 8. Finaste Lovis och matte Carina! Tack för all uppmuntran och alla rara ord under årens lopp! Vi tar lite ledigt resten av året men lovar titta in till matte på Facebook och rapportera då och då!
  Tassekram Triton

 9. Bäste russelkompisen Felix! Du är och har varit en av våra trognaste supportrar och påhejare under alla år. Du och din ständige sekreterare är värda allt tack för all spännande rapportering ni bjudit på här från fjällvärlden! Vi tar lite ledigt nu, men lovar titta in till matte på Facebook då och då. Hälsa så gott till din ständige sekreterare och ge henne krya-på-dig kramar från oss!
  Tassekram Triton

 10. Tack raraste Anne Marie för all uppmuntran och alla rara ord! Bloggen ligger kvar månaden ut, så du kan titta tillbaka och minnas. Vi tar lite ledigt nu, men lovar titta in till matte på Facebook då och då! Sedan får vi se…
  Tassekram Triton

 11. Tack raraste Lotta! Tänk att du följt mig och bröderna under alla år! Låter som en saga, men jag vet att det är sant. Vi tar lite ledigt, nu men lovar titta in till matte i bloggen, så du vet var du har oss. Resten får framtiden utvisa!
  Tassekram Triton

 12. Tack själv bäste Leif! Vi tar lite ledigt nu, men lovar titta in till matte på Facebook då och då! Sedan får vi se…
  Tassekram Triton

 13. Tack finaste Eva och alla kompisarna i Kolmårdsskogen! Kommer självklart att sakna er med, men lovar titta in till matte på Facebook då och då, så vi inte tappar bort varandra! Kramar till er alla, och en extra krya-på-dig kram från oss alla till dig matte Eva! Snart ser vi ett nytt spännande år!
  Tassekram Triton

 14. Tack raraste Ewa! Vi tar lite ledigt nu, men lovar titta in till matte på Facebook då och då, medan vi funderar över framtiden. Hoppas du kan titta in till oss där, så vi kan hålla kontakt!
  Tassekram Triton

 15. Tack sötaste Missen och matte Siv! Jag har fyllt 10 år och slutar nu, men bloggen finns kvar, att titta tillbaka i och minnas åren som gått, hela den här månaden. Vi bröder lovar dock att titta in till matte på Facebook då och då resten av året! Allt gott till er!
  Tassekram Triton

 16. Tack raraste Jeanette! Jag har fyllt 10 år, och bloggat lika många, så nu går jag i pension! Men på något sätt hoppas jag vi kan fortsätta höras, och efter lite ledighet lovar vi titta in till matte på Facebook. Hoppas du kan följa med dit så länge! Sedan får vi se… Bamsekramar från oss alla tillbaka till dig!
  Tassekram Triton

 17. Så ledsamt att bloggen upphör? men tack för denna roliga tid.? Krama alla godingarna
  ❤️❤️❤️

 18. Hej alla fina kissemissarna, Triton, Artemis, Febus och Mini-Vinnie! Jag har varit en usel kommentarist men ändå uppskattat er blogg med alla fina foton och trevliga äventyr som ni hittat på, jättemycket, så jag kommer verkligen att sakna er. ? Fler än en gång har jag uppmuntrat er duktiga Matte att skriva en eller flera böcker med er som huvudrollsinnehavare. Det skulle säkert bli en best seller, ja, kanske till och med en hel serie med fina böcker och suveräna foton om er, det är jag övertygad om! Kusinerna i Spanien och jag, deras sekreterare, kommer att sakna er jättemycket, men hoppet finns ändå kvar att er Matte ångrar sig och fortsätter med bloggen! Och givetvis är det många med oss som vill fortsätta läsa om er både på bloggen och på Facebook! Tack för de här fina åren, grattis på tioårsdagen och lycka till med allt i framtiden! Hoppas detta inte är ett avsked utan ett ”på snart återseende”! Kram till er allihopa från de spanska kusinerna Lucky, Rayo och Stella och från mig, Sekreteraren Karin. ????????

 19. Hej ”Tritte”, med lite vemod men med viss förståelse tackar vi för de roliga år du bjudit på, förhoppningsvis får vi andra tillfällen att ses. Hälsa bröderna och alla övriga på er härliga gård.

 20. Triton! Hej igen! Det sista svaret du gett till Jeanette, låter lite mer hoppfullt! Vi ses på Facebook och hoppas på snart återseende igen på bloggen! Sköt om dig, Triton och dina fina bröder och så Matte förstås! Tassekramar från kusinerna Lucky, Rayo och Stella i Spanien och bamsekram från deras sekreterare Karin, till er och Matte Pia. ¡Hasta pronto! ?? ❤️?❤️?❤️?❤️?

 21. Tack raraste Nina! Jag börjar bli till åren och känner att det är dags att ta farväl av bloggen. Kanske hittar vi på något annat efter lite ledighet, och tills dess lovar vi titta vi in på mattes facebooksida då och då! Tassekram Triton

 22. Tack raraste kusiner Lucky, Rayo, Stella och bästa matte Karin! Ni har inte kommenterat så mycket här, men väl på Facebook, där ni är några av våra allra finaste och mest uppmuntrande vänner. Jag hade först bestämt att sluta när jag fyllde fem, och nu har jag fyllt 10!!! Känns självklart vemodigt här med, men vem vet vad vi kan hitta på framöver. Först lite ledighet och sedan lovar vi titta in till matte på Facebook då och då! Allt gott och kramar till er alla från oss alla!
  Tassekram Triton

 23. Tack bästa Gunnar med familj! Visst känns det lite vemodigt att stänga ner bloggen, men åldern tar ut sin rätt och tiden går så fort. Först som sist vill jag tacka dig så jättemycket, för att du hjälpte matte och mig flytta hela bloggen till en egen adress, så jag med glädje kunde fortsätta skriva tills jag fyllde 10 år och blev pensionär. Vem vet vad vi kan hitta på framöver, som ger oss möjlighet att ses! Tills dess hälsa Ingrid och Sigge så gott från oss alla!
  Tassekram ”Tritte”

 24. Raraste spanska vänner! Jag har nu svarat på er första kommentar och även där lovat titta in på mattes facebooksida då och då, medan vi funderar på framtiden! Självklart måste vi, som de finaste vänner vi blivit under årens lopp, se till att inte tappa bort varandra! Kramar och tassekramar i massor till er alla där nere i södern!
  Tassekram Triton

 25. Hej på dig Triton!

  Oj, så tomt det kommer att bli när du nu slutar att blogga! Men likväl unnar vi dig att få gå i pension när du nu har blivit hela tio år.
  Vi här i Kalser har länge tyckt att du och matte borde ge ut alla blogginlägg som en bok, eller kanske flera stycken, och vi ser i kommentarerna ovan att det är flera som tycker likadant.
  Något facebook-konto har ingen av oss i Kalser, men vi hoppas att vi får skriva mail till er ibland och höra hur pensionärslivet är (och naturligtvis också berätta lite om djurlivet hos oss).

  På tal om något helt annat så hade vi besök ute på gården i går kväll, nämligen av en grävling som var här i nästan en timme. Den var här och åt frön som småfåglarna hade tappat. Vi får se om den kommer i kväll också.

  Vi tackar så mycket för allt roligt vi har fått läsa i din blogg genom åren, och för alla fina bilder av dig och bröderna, och alla fåglar och igelkottar.

  Många kramar till er allihop!

 26. Goaste vänner i Kalser. Så klart vi kan höra av oss till varandra via mejl, och jag lovar be matte sända med någon färsk bild då och då. Sedan ses vi förstås, som traditionen bjuder, till sommaren igen!!!
  Visst känns det lite vemodigt att stänga ner bloggen, men åldern tar ut sin rätt och tiden går allt fortare för var dag. Vi ska för den skulle inte tappa bort varandra utan fortsätta hålla kontakt!
  Spännande med en grävling på gården! Här är bara stor- och lillpippis kvar, sedan ”kottarna” tassat till vintervila! Saknar dem och börjar redan hoppas och vänta på att de ska komma tillbaka! De hör liksom familjen till!
  Matte har hjälpt mig skicka sms, som jag hoppas kommit fram! Vill ändå tacka än en gång för det jättestora, jättefina födelsedagskortet som kom i postlådan från er. Alltid lika roligt att få post i mitt eget namn!
  Lovar fundera vidare på det där med bok och böcker. Allt gott till er alla, där uppe i Kalser, tills vi hörs igen!
  Tassekram Triton

 27. Hittade tillbaka hit idag och ser att bloggandet är över. Tack för alla skriverier och härliga bilder. Har missat en del inlägg så har ju lite att läsa ändå. Ha det så gott bästa Triton och kramar till dig och de andra i familjen ♥
  Pia med Tiger & Lillen

 28. Hej Triton! Vi kommer att sakna din blogg, men förstår ju att du också vill vara på den lediga sidan. Matte och jag Sotis är ju lediga jämt – blir också skönt för dej att inte ha några måsten. Du får hälsa dina bröder och matte och husse från oss! Kramizar från Sotis och matte ?❤️?

 29. Tack goaste Sotis och matte Inga-Britt! Visst är det härligt att bli pensionär, och det är därför jag sadlar om! Men vi har insett att det är dumt att stänga ner helt. Så därför får allt som hänt ligga kvar och så kör jag lite pensionsblogg! Och vi hoppas förstås att ni fortsätter följa oss. Alla här hemma hälsar så gott!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *